›› Kristillisen kirjallisuuden ja musiikin verkkokauppa.

nettikirjakauppa-2015

MAINOS

Search

Kalervo Kummola puhui Juhannuskonferenssissa

Juhannuskonferenssin teemana oli ”Rohkea usko”, jota symboloi leijonatunnus. Teeman yhteiskunnallinen näkökulma korostui juhannusaaton lipunnostotapahtumassa, jossa puhui Tampereen pormestari Kalervo Kummola.

Suomen helluntaiseurakuntien kesäjuhlaa, Juhannuskonferenssia, vietettiin Iso Kirja -kansanopiston alueella Keuruulla 20.-23.6. kauniissa ja poutaisessa juhannussäässä.
Tapahtumaan osallistui yhteensä noin 25 000 eri-ikäistä kävijää ja noin 1500 vapaaehtoistyöntekijää.
–Kävijämäärä kasvoi viime vuodesta ilahduttavasti noin 20 prosenttia, toteaa konferenssi-isäntä Marko Halttunen.

Konferenssia seurattiin myös UskoTV:n, Radio Gospelin ja Radio Dein välityksellä. YLE Radio 1 lähettää konferenssin perjantaijumalanpalveluksen kesäjuhlaradiointina su 30.6.

Juhannuskonferenssin teemana oli ”Rohkea usko”, jota symboloi leijonatunnus. Teeman yhteiskunnallinen näkökulma korostui juhannusaaton lipunnostotapahtumassa, jossa puhui Tampereen pormestari Kalervo Kummola. Suomen kiekkoleijonien taustalla vaikuttanut Kummola sanoi siniristilipun viittaavan ”Juudan leijonan”, Kristuksen ristiin. –Siniristilipun värit ovat mielestäni maailman kauneimmat, ja risti Suomen lipussa symboloi kristinuskoa, totesi Kummola tuhansille osallistujille.

risti Suomen lipussa symboloi kristinuskoa

Rukoilkaa Ukrainan puolesta

Ukrainan Helluntaikirkon kansainvälisten asioiden johtaja Juri Kulakevich puhumassa juhannuspäivänä konferenssin lähetysjumalanpalveluksessa, tulkkina Reija Taupila medialähetysjärjestö Avainmediasta. Taustalla tilaisuudessa laulanut Tampereen helluntaiseurakunnan nuorisokuoro.

Konferenssin kansainvälisten vieraiden joukossa oli Ukrainan Helluntaikirkon kansainvälisten asioiden johtaja Juri Kulakevich. Hän kiitti suomalaisia kaikesta tuesta ja vetosi jatkamaan esirukousta maansa puolesta.
–Myös seurakunnista ja kirkoista on tullut Venäjän hyökkäyssodan kohteita, mutta niistä on tullut myös toivon tuojia kansalle, kertoi sodan keskeltä Kiovasta saapunut Kulakevich.

Juhannuskonferenssi päättyi sunnuntaina Suomalaiseen messuun ja ehtoollisjuhlaan. Päätösjuhlassa kuultiin myös konferenssitoimikunnan tervehdys presidentti Stubbille, hallitukselle ja eduskunnalle.

Teksti: Marko Halttunen
Kuvat: Juhannuskonferenssin viestintä
JAA ARTIKKELI:

Aiheeseen liittyvää