›› Kristillisen kirjallisuuden ja musiikin verkkokauppa.

nettikirjakauppa-2015

MAINOS

Search

Yleisönosasto: Miten vaikutamme?

Kuva: Pixabay
Vuosien saatossa on käyty keskusteluja, voiko uskovainen vaikuttaa yhteiskunnan elämään, ja miten.

Jokainen myöntää, että elämme tosi vaikeassa ajassa. Elämme luopumisen aikaa, ja kun siinä on myös monenlaiset eksytykset ja hämmennykset, niin terveen evankeliumin julistus ei kyllä ole aina helppoa, joskaan ei mahdotonta. On kuitenkin hyvä muistaa Lähettäjän Jeesuksen rohkaiseva sana: ”Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teidän päällenne, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka.” (Ap. t. 1:8) Siinä oli alkuseurakunnan mahdollisuus ja siinä on meidän voimamme ja mahdollisuutemme. 

Toinen rohkaisu Jeesukselta oli lähetyskäskyssä: ”Ja katso minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun saakka.” (Matt. 28:20) Herramme on ollut uskollinen ja odottaa meiltä samaa kaikissa tilanteissa.

Suolaa pitää olla oikea määrä, sillä evankeliumi on muutakin kuin suolaa.

Jeesus puhui kahdesta asiasta, joilla voimme vaikuttaa yhteiskuntaan: Olla ”maan suolana ja valona”. (Matt. 5:13–16) Totuuden suola joskus kirpaisee julistuksessa, mutta se on tarpeen myös ruuan mätänemisen estäjänä sekä sopivan maun antajana ruokaamme. Joskus joutuu miettimään, onko kristillisyydestä tullut mautonta.

On myös totta, että suolaa pitää olla oikea määrä, sillä evankeliumi on muutakin kuin suolaa. Suomalaisissa on vielä rehellisyyttä, mutta epärehellisiäkin on olemassa, ja terve julistus ohjaa ihmisiä oikeaan elämänmuotoon. Luottamusta ei hankita päivässä eikä kahdessa, mutta se on mahdollista löytää ja säilyttää.

Toinen asia, johon Jeesus kiinnitti huomiota: ”Te olette maailman valo. Ylhäällä vuorella oleva kaupunki ei voi olla kätkössä.” Valo paljastaa kuopat ja muutkin vaaranpaikat, ettei tiellä kompastuisi. Jeesuksen elämä ja julistus olivat sopusoinnussa keskenään. Hänellä oli paljon lempeitä sanoja varsinkin katuville ja epäonnistuneille ihmisille, mutta myös terävää tekopyhille ja katumattomille. 

Herätyksiä oli eri puolella maassamme, ja se oli ihanaa aikaa.

Pitkän työkauden aikana olen saanut nähdä herätyksiä, joissa monien elämän on muuttunut ja Pyhä Henki on tuonut iloa ja rauhaa. Ensimmäinen voimakas herätys oli Konginkankaalla 50-luvulla, ja se johti seurakunnan perustamiseen. Siihen aikaan oli herätyksiä eri puolella maassamme, ja se oli ihanaa aikaa. Mainitsen vielä Joensuun ajan 70-luvulla. 

Herätys on Jumalan lahja, josta on annettava kunnia lahjan antajalle, sillä ihminen on pieni tekijä. Yhteisessä rukouksessa ne usein ovat alkaneet, niin se alkoi myös Joensuussa.

Mauri Hämäläinen Äänekoski
JAA ARTIKKELI:

Aiheeseen liittyvää