›› Kristillisen kirjallisuuden ja musiikin verkkokauppa.

nettikirjakauppa-2015

MAINOS

Search

Yleisönosasto: Kenet Käärijä valitsisi saunakaverikseen?

Suomen Euroviisu-edustaja ei usko sattumiin ja ajattelee, että ihminen on jotain muutakin kuin "aivot ja lihamöykky".

Ennen Euroviisuja kovin harva tiesi, kuka on Käärijä. Tuskin koskaan on näin äkkiä laulaja noussut kansan villitsijäksi. Poikkeava esiintymisasu sai kopioijat liikkeelle. Vihreitä boleroja ilmestyi joka puolelle. Joidenkin kaupunkien, yritysten ja yhteisöjen tunnuksiin lisättiin pikavauhdilla omaperäiset luomukset.

Käärijän ulkoinen olemus oli poikkeava, mutta onneksi kaukana Lordin hirviöistä. Moni parturi on tyytyväinen nuorten uudesta pottatukkatyylistä.

 

Voittajasuosikki koki kirvelevän tappion kisassa. Hopea ei tosin ole häpeä.

Cha cha cha nousee suosiossa korkealle ja maailmanvalloitus on alkanut vipinällä. Sanoitus ei silti ole kannustamassa nuoria terveeseen elämään. Taustakoneisto on luonut erikoisen esiintymisrekvisiitan. Kaupallisuus ja hurmoksellisuus on huomioitu.

 

Käärijä on Jere Pöyhösen artistinimi. Omien sanojensa mukaan Jere on peruspete Vantaalta. Usein ihminen ja esiintyvä hahmo ovat täysin eri asioita. Varsin mielenkiintoisia lausuntoja on Jere antanut. Veikkauksen asiakaslehti esitti nuorelle miehelle kysymyksen: Jos saisit vapaasti valita, kenet valitsisit saunakaveriksi?

Artistin valinta kohdistui maailman tunnetuimpaan ihmiseen ja samalla Jumalan poikaan. Hän valitsi löylyyn ja lauteille Jeesuksen ja sanoi:

”Jos Jeesus on oikeasti olemassa ollut historiallinen henkilö, niin ottaisin ehkä Jeesuksen. Haluaisin keskustella sen kanssa: mitä kaikkea se duunasi, millainen tyyppi on kyseessä. Mua kiinnostaa se tosi paljon. Oliko se tavallinen tallaaja siinä missä me kaikki muutkin?”  

”– – mä en usko, että me ollaan vain aivot ja lihamöykky. Meissä on paljon enemmän. En tarkoita välttämättä yliluonnollisia asioita. On jotain muuta, jotain, mihin me ei tietoisuutemme tasolla päästä käsiksi. Mä en usko sattumiin. Aina on joku syy, miksi asiat meni näin tai noin.”

 

Jerelle ei Jeesuksen todellisuus ole vielä auennut. Mutta jotakin kipinää on etsinnälle. Jos Käärijä löytää tuon totuuden, voittaisi hän Euroviisuja suuremman päämäärän. Sillä olisi merkitystä arkeen ja ikuisuuteen. Se olisi valtava palvelus suomalaisille. Fanit ja ihmettelijät innostuisivat etsintään. Paikka ei ole ratkaiseva. Saunojakin on Suomessa reilusti.  

Hannu Hurri Kouvola
JAA ARTIKKELI:

Aiheeseen liittyvää