›› Kristillisen kirjallisuuden ja musiikin verkkokauppa.

nettikirjakauppa-2015

MAINOS

Search

Iloa Iisalmessa

Uusien kirkkotilojen avajaisjuhla huipentui tietenkin runsaaseen tarjoilupöytään kakkuineen. Iloa Iisalmessa!
Iisalmen vapaaseurakunta siirtyi uusiin kokoontumistiloihin.

Helmikuisena sunnuntaina Iisalmen vapaaseurakunnan uusien tilojen ovi kävi tiuhaan, kun seurakuntalaiset, yhteistyökumppanit ja muut vieraat saapuivat juhlimaan. Kokoustilat täyttyivät ääriään myöten. Kiitollisuus väreili ilmapiirissä ja hymyileviä kasvoja oli joka puolella.

Seurakunta oli joutunut luopumaan kokoustiloistaan, eikä kodittomuus ole koskaan mukavaa. Kun uusi osoite löytyi ja pieni remontti valmistui, oltiin valmiita ottamaan kokoustilat käyttöön ja erottamaan ne evankeliumin asialle.

”Laskeuduitte nyt katutasolle ja tänne ihmisten on helppo tulla, vaikka suoraan kadulta”, lausui eräs ystäväseurakunnan edustaja puheenvuorossaan.

Iisalmen vapaaseurakunnan uudet valoisat tilat siunattiin seurakunnan käyttöön 4. helmikuuta.
Kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen piti tilaisuuden juhlapuheen.

Tarpeelliset seinät

Seurakunta muodostuu ihmisistä. Jeesus rakentaa seurakuntaansa liittämällä paikalliseen yhteisöön ihmisiä, joiden sydämiin on lahjoitettu usko Vapahtajaan. Tällainen yhteisö saa palvella omassa ympäristössään lähimmäisiä ja viestiä hyvän sanoman Jumalan rakkaudesta ja hänen valmistamastaan pelastuksesta. Tässä mielessä seurakunta ei ole yhtä kuin osoitteensa tai seinät, joiden suojissa se kokoontuu. Seurakunta on elävä ja jäsentensä näköinen, sillä sen kasvot ovat ihmisten kasvot.

Mutta yhteisö tarvitsee kokoontumistilat. Iisalmessa saatiin helmikuun alussa siunata Jeesuksen nimessä rukoushuone Jumalan käyttöön, palvelemaan hänen tavoitteitaan ja evankeliumin menestystä. Iloa Iisalmessa!

Iisalmen vapaaseurakunnan uudet tilat löytyvät katutasosta, aivan keskustan ytimestä.
Iisalmen vapaaseurakunnan pastori Pekka Tikkanen juonsi juhlatilaisuuden.
Seurakunnan kuoro palveli musiikissa johtajanaan Olli Grönfors.

Yhteistä työtä

Kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen muistutti kokoontunutta seurakuntaa perustuksesta, jolle Kristus on seurakuntansa rakentanut. Tuo kallio on Isän Jumalan ilmoitus Pojastaan Jeesuksesta: kuka Hän on ja mitä Hän on saanut aikaan kuolemansa ja ylösnousemuksensa kautta. Kun ihmisen sydämessä kaikuu tuo taivaallinen ilmoitus, hän voi tunnustaa Kristuksen Herrana ja Vapahtajana. Se ei tapahdu ihmisen toimesta, eikä perustu ihmisen viisauteen tai traditioon. Se on taivaallisen Isän teko, johon ihminen saa reagoida uskossa. ”Tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani, eivätkä tuonelan portit sitä voita”, julisti Jeesus.

Iisalmen vapaaseurakuntaan kuuluu oleellisena piirteenä kyky rakentavaan ja laajaan yhteistyöhön paikkakunnan muiden seurakuntien kanssa. Vapaaseurakunta ei kuvittele edustavansa yksinään koko Jumalan valtakunnan lähetystötä Iisalmessa, vaan työtä tehdään yhdessä toisten kanssa. Yhteys ilmenee muun muassa joka viikkoisena rukouskokouksena, johon kokoonnutaan yli seurakuntarajojen, samoin lähimmäisten palvelemisessa diakonian kautta.

Vanhimmisto siunasi uudet tilat seurakunnan käyttöön.
Teuvo Tikkanen ja Tino Grönfors toivat juhlaan naapuriseurakuntien tervehdykset.
Juhlakahvit maistuivat myös pastori Pekka Tikkaselle.
Teksti: Hannu Vuorinen, kuvat: Joonas Mähönen
JAA ARTIKKELI: