Ruoka-avun murrospisteessä

ViaDia ry:n toiminnanjohtaja Kristian Vilkman kävi hiljattain tutustumassa ViaDia Pirkanmaa -yhdistyksen ruokajakelutoimintaan. Vilkman ajattelee, että kaikkein tehokkaimpia keinoja vähentää ruoka-avun tarvetta olisivat ruuan arvonlisäveron laskeminen tai poistaminen sekä pienimpien eläkkeiden nostaminen. Suuri osa ruoka-avun asiakkaista on pieneläkeläisiä. Työikäisiä voidaan auttaa opinto- ja työelämäpolulle, eläkeläisten kohdalla se ei enää ole mahdollista. Kuva: Melina Ilkka

Elinkustannusten nousu on pidentänyt leipäjonoja, hävikkiruuan väheneminen lyhentänyt jaettavaa leipää. Tähän murrokseen osuu Euroopan unionin ruoka-avun merkittävä muutos.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille.

Jos olet jo lehden tilaaja, kirjaudu sisään.

Jos et vielä ole lehden tilaaja, tilaa lehti.

Elinkustannusten nousu on pidentänyt leipäjonoja, hävikkiruuan väheneminen lyhentänyt jaettavaa leipää. Tähän murrokseen osuu Euroopan unionin ruoka-avun merkittävä muutos.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille.

Jos olet jo lehden tilaaja, kirjaudu sisään.

Jos et vielä ole lehden tilaaja, tilaa lehti.

JAA ARTIKKELI: