›› Kristillisen kirjallisuuden ja musiikin verkkokauppa.

nettikirjakauppa-2015

MAINOS

Search

Revive vahvistaa nuoren kristityn identiteettiä

Revive-konferenssissa esiintyy myös Immanuel eli Roni Lempiäinen ja Mika Meklin.Kuva: Seemi Peltoniemi
Ensi kertaa 27. lokakuuta järjestettävä Revive Conference Helsingin Korjaamolla tuo yhteen nuoria aikuisia yli kirkkokuntarajojen kautta maan.

Reviven pääteemana on identiteetti. Tarkoitus on vahvistaa kristittyjen identiteettiä sekä pohtia minuuden, yhteyden ja elämän tasapainon merkitystä ja lähteitä.

Tapahtumassa kuullaan useita näkökulmia sellaisilta puhujilta kuten Alpha Internationalin Dez Johnston Skotlannista, futuristi Perttu Pölönen, psykologi Satu Lähteenkorva, pastori Johannes Saranpää ja Turun Katariinanseurakunnan nuorten aikuisten pastori Matti Hernesaho.

Luvassa on myös paneelikeskusteluja, joissa on mukana muun muassa piispa Teemu Laajasalo. Paneeleissa keskustellaan kutsumuksesta, identiteetistä parisuhteessa sekä siitä, voiko kirkko antaa jotain nuorelle aikuiselle tässä ajassa. Lisäksi tapahtumassa on workshopeja, joissa halukkaat pääsevät kuulemaan asiaa esimerkiksi omasta kutsumuksesta ja lahjoistaan.

Artisteina nähdään Immanuel, kls., Juhani Tikkanen, Jodahe, Roni Samuel, Northwind Collective sekä Verkosto Kollektiivi. Immanuelin Mikael Meklin iloitsee siitä, että Revive tarjoaa nyt nuorille aikuisille jotakin semmoista, jota on kauan odotettu. 

Vastauksia moneen kysymykseen

– Aikamme sekoittaa ja paineistaa nuorten aikuisten identiteettejä. Tarvitaan tasapainoista rohkaisua sitä etsivälle. Tapahtumassa kuullaan ajatuksia kristityn identiteetistä sekä valinnoista ja välineistä terveeseen kasvuun, sanoo psykologi Satu Lähteenkorva.

Lähteenkorva on työskennellyt nuorten aikuisten kanssa yli kaksi vuosikymmentä.

Tapahtumassa on mukana omine teemoineen parikymmentä kristillistä tahoa yli kirkkokuntarajojen. Näitä ovat muun muassa Parempi Avioliitto, Steiger Suomi, Sansa, Kylväjä, Lähetysseura, Fida, YWAM, Hengen Uudistus, Millenniaalihanke ja Open Doors.

Tapahtuman tuottaa Ohjelmatoimisto Kristalli. Osa tuotosta menee lähetystyöhön Kylväjän, Sansan, Fidan ja Suomen Lähetysseuran kautta.

Teksti: Kirsi-Klaudia Kangas

Revive on pari vuosikymmentä hautuneen näyn tulos

Revive-konferenssin juuret istutettiin jo vuonna 2000, kun eräs liike-elämässä toimiva mies koki saavansa Jumalalta ajatuksen, että nuorille aikuisille pitäisi järjestää tapahtuma. Konseptiin kuului, että tapahtumaa varten piti varata myös rahaa. Hänellä ei ollut omaa seurakuntataustaansa suurempia kokemuksia tapahtumien järjestämisestä eikä muutakaan toteuttajaa löytynyt, joten idea ja varat jäivät hautumaan vuosiksi.

Kaksi vuotta sitten näky sai tulta alleen, kun sopivaksi järjestäjätahoksi löytyi Ohjelmatoimisto Kristalli. Aluksi piti järjestää nuorten aikuisten risteily, mutta se kaatui koronaan ja ongelmiin laivayhtiön kanssa.

Nyt idea näkee viimein päivänvalon.

Identiteettiä eri kulmista

Teemaksi valikoitui identiteetti rukouksen ja pohdinnan seurauksena, kertoo järjestäjäporukkaan kuuluva Riku Rantanen, joka työskentelee tamperelaisessa evankelis-luterilaisessa Uusi Verso -jumalanpalvelusyhteisössä. Kun tapahtumaa järjestää liuta kristillisiä tahoja erilaisin painotuksin, mitä teemasta voi sanoa?

Rantanen toteaa, että kun aiheesta puhumassa ovat muun muassa psykologi, futuristi ja pastoreita, jokainen lähestyy väistämättäkin aihetta omasta kulmastaan.

– Keskitytään identiteetissä siihen, mikä meitä yhdistää: olemme Jumalan lapsia.

Jumalanpalvelusyhteisö Uuden Verson työntekijä Riku Rantanen on mukana konferenssin järjestelytiimissä.Kuva: Pia Korhonen

Turun Katariinanseurakunnan nuorten aikuisten pastori Matti Hernesaho puhuu tapahtumassa siitä, mitä kristityt voivat antaa kirkolle.

– Postmodernissa maailmassa törmätään siihen kysymykseen, mitä me voidaan saada, miten yhteisö palvelee meitä. Jos kristityn identiteetti on kypsä, kysymys kääntyy toisinpäin: miten Jumala on kutsunut minut muuttamaan maailmaa?

Revive-konferenssin sivuilla todetaan, että tapahtuma ”antaa osallistujille voimaa ja rohkeutta elää oman näköistä elämää ja toteuttaa suurimmatkin unelmansa”. Eikö mainoslause edistä yksilökeskeistä ”mitä minä tästä saan” -ajattelutapaa?

– Yhtäältä on juuri näin, että tämä on Kristuksen juttu eikä minun juttuni, Hernesaho vahvistaa.

Toisaalta hänen mukaansa osallistujissa kuplivat unelmat voivat olla Jumalan antamia kutsuja, joita onkin syytä houkutella esiin.

– En tykkää siitäkään ajatuksesta, että ihmisen pitää uhrata elämänsä jonkun toisen ihmisen visiolle, tai että kirkko määrittelee, mitä ihmisten pitää tehdä. Karismaatikkona ajattelen, että ihmisellä on myös sisäinen kutsumus.

Turun Katariinanseurakunnan pastori Matti Hernesaho puhuu Revivessa siitä, mitä kristityt voivat antaa kirkolle.Kuva: Matti Hernesahon albumi

Onko vielä tilaa nuorisotapahtumille?

Suomen suurin kristillinen nuorisotapahtuma Maata Näkyvissä -festivaali tähtää nyt koko perheen tapahtumaksi. Onko uusille, kristillisille nuorisotapahtumille kysyntää?

– Uskon, että yhteen kokoontuminen on universaali juttu, sitä ei aika tapa, miettii Matti Hernesaho.

Hän näkee sen sekä verkostoitumisen että rohkaistumisen paikkana. Moni nuori aikuinen on pettynyt seurakuntien kristillisyyteen, joten kohderyhmä kaipaa rohkaisua. Niin ikään tärkeää olisi koota hajallaan olevia kristittyjä yhteen ja muistuttaa, että joukko on yhteisen asian äärellä.

– Ei olla rakentamassa tiettyä liikettä tai yhteisöä, vaan kyse on siitä, että kokoonnutaan yhteen ja rakennetaan Kristuksen seurakuntaa.

Riku Rantanen pohtii, onko kulttuuri ajanut ohi kristillisistä nuorisotapahtumista. Tarvetta on hänen mielestään kuitenkin sekä kristittyjen tahojen että nuorten aikuisten kokoontumiselle. Parhaimmillaan tapahtumissa toteutuu se, mitä kerrotaan Jeesuksen ja verenvuototautia sairastaneen naisen kohtaamisesta (Mark. 5:21–34). Keskellä väentungosta tapahtuu lyhyt kohtaaminen, joka muuttaa naisen koko elämän

– Toivon, että Revive voi olla monille hetki, jossa Jumala koskettaa tai toimii jotenkin.

Hernesaho toivoo, että lähtiessään konferenssin osallistujat kokisivat, että heidät on kutsuttu Jumalan työtovereiksi.

– Peli ei ole todellakaan ohi. Me olemme sukupolvi, jonka tehtävänä on hoitaa tässä ajassa Jumalan antamaa tehtävää. Siinä meidän täytyy olla uskollisia.

Teksti: Pia Korhonen
JAA ARTIKKELI:

Aiheeseen liittyvää