›› Kristillisen kirjallisuuden ja musiikin verkkokauppa.

nettikirjakauppa-2015

MAINOS

Search

Jyväskylän vapaaseurakunta saa uuden johtajan

Timo Koivisto (vasemmalla) jatkaa entisen kollegansa Kari Hämäläisen jalanjäljissä Jyväskylän vapaaseurakunnan johdossa. Kuva: Merja Toukola
Timo Koivisto on valittu seurakunnanjohtajaksi, Kari Hämäläinen eläköityy vuoden päästä.

Jyväskylän vapaaseurakunnan uutena seurakunnanjohtajana aloittaa Timo Koivisto. Hän on toiminut aiemminkin Jyväskylässä pastorina, kuusi viime vuotta hän johti Uuraisten helluntaiseurakuntaa.

Johtajaa haki vanhimmiston valtuuttama työryhmä noin 30 arviointikriteerin perusteella, kertoo vanhimmiston puheenjohtaja Steven Kelly. Seurakuntalaisilla oli mahdollisuus pisteyttää kriteerit ja ehdottaa lisää. Johtajalta odotettiin muun muassa kykyä delegoida, valtuuttaa ja innoittaa toisia, vahvaa hengellistä elämää, itsetuntoa ja kypsyyttä sekä taitoa hallita laajaa kokonaisuutta ja kauaskatseisuutta. Työryhmä otti yhteyttä 25 mahdolliseen hakijaan, joista lopulta kaksi lähti mukaan prosessiin.

– Kummallakin oli omat vahvuutensa, mutta toisen haastattelukierroksen jälkeen työryhmä oli yksimielinen, että Timo Koivisto olisi oikea ehdokas. Yksimielisyys jatkui vanhimmistossa työryhmän raportin ja esityksen perusteella, Kelly kertoo.

Koivistoa esitettiin seurakunnankokoukselle, joka äänesti valinnan puolesta yksimielisesti.

Työryhmän raportin perusteella Timo Koivisto muun muassa ”korostaa seurakunnan suurta merkitystä, siellä yhteyden kokemista sekä Pyhän Hengen voitelua omassa työssään”, ”hahmottaa asiat nopeasti ja johdonmukaisesti, sekä pystyy kommunikoimaan ne toisille erittäin selkeästi ja ymmärrettävästi” ja ”tulee toisten rinnalle, ei vaatien vaan kuunnellen ja nostaen”.

Kummallakin oli omat vahvuutensa, mutta toisen haastattelukierroksen jälkeen työryhmä oli yksimielinen, että Timo Koivisto olisi oikea ehdokas.

Jyväskylässä on pitkäikäinen, hieman yli 1 000 jäsenen vapaaseurakunta, jota 1.9.2024 eläköityvä Kari Hämäläinen on luotsannut vuodesta 2011 lähtien. Mihin suuntaan uuden johtajan halutaan vievän seurakuntaa?

– Suunta tulee toivon mukaan Jumalalta: rukoillaan Timolle ja meille kaikille kuulevat korvat. Keskeinen lahja Timolla on varmaan se, miten hän pystyy nostamaan ihmisiä lahjoineen ja järjestämään asioita niin, että menemme täysillä siihen suuntaan.

Teksti: Pia Korhonen
JAA ARTIKKELI:

Aiheeseen liittyvää