›› Kristillisen kirjallisuuden ja musiikin verkkokauppa.

nettikirjakauppa-2015

MAINOS

Search

Jännittävä Joonan seikkailu vei Santalan salmiin

Merta kohti. Venettä kantamassa vasemmalta lukien Davyd Khomchuck, Markku Hämäläinen, Misha Khomchuck, Markus Rinkelo ja Maciek Piecha. Kuva: Kielo Hämäläinen
Hangon vapaaseurakunnan leirillä opittiin myös putoamaan mereen.

Joona koki uskomattoman seikkailun myrskyävällä merellä, valaan vatsassa ja Niniven kaupungissa. Hän lähti Jumalaa pakoon ja kiukutteli Jumalalle, mutta lopulta Jumalan hyvyys ja huolenpito tavoittivat hänet. Joona oppi tuntemaan Jumalan entistä syvemmin, ja Niniven kaupunki säästyi tuholta.

Joonan kertomuksen ympärille kiertyi Hangon vapaaseurakunnan tämän kesän lastenleirin opetus ja toiminta. Viiden vuoden tauon jälkeen seurakunta järjesti leirin Santalassa remontin keskellä 10.–12. kesäkuuta. Telttakylä nousi päärakennuksen pohjoispuolelle, ja toiminnallinen rata ulottui venelaiturilta Leirisaareen ja Pekanniemeen.

Leirillä tehtiin merimatka venerannan Tarsiista Pekanniemen Niniveen. Kuva: Kielo Hämäläinen

Ruokaa riitti

Helteet väistyivät juuri ennen leirin alkua, mutta tuuli pysyi kohtuullisena, ja soutuveneet ja kajakit laskettiin vesille. Pieni aallokko loi nuorimmille leiriläisille sopivaa jännitystä.

Kun pelastusliivit oli opeteltu pukemaan oikein, tehtiin merimatka venerannan Tarsiista Pekanniemen Niniveen. Matka oli täynnä vaaroja ja visaisia tehtäviä, mutta lopulta Niniven kuningas sai Joonan viestin ja julisti paaston alkavaksi.

Leiriläisten paasto päättyi lyhyeen, kun he saivat leipoa omat pitsat ja valita niihin mielitäytteet. Santalan keittiö helpotti leiriruuan valmistusta, eikä trangioita tällä leirillä kasattu kertaakaan. Keittiössä hyöri Mirja-emäntä apunaan seurakunnan tehokas talkooväki.

Vesillä liikuttiin useammanlaisella menopelillä. Kuva: Kielo Hämäläinen

Jumala rakastaa

Monet leiriläisistä eivät olleet koskaan päässeet itse tarttumaan airoihin tai melaan. Siksi ohjelmaan varattiin reilusti aikaa soutamiseen ja melontaan tai tasapainoiluun lautan päällä. Lautalta sai myös pudota mereen ja kokea, miten pelastusliivi kannattelee.

Leiriläisiä oli 24, isosia ja aikuisia reilusti saman verran. Nuoriso-ohjaaja Sami Laaksamon luotsaama isosten tiimi toteutti hulvattoman hauskan ohjelman ja iltahetket näytelmineen.

Kun aurinko laski ja leiri hiljentyi, nuoret hipsivät vielä lämpöä hohkaaville rantakallioille. Jokainen meistä kaipaa mahdollisuutta tulla omana itsenään hyväksytyksi porukkaan. Joonan tarinan kautta piirtyi kuva rakastavasta Jumalasta, joka varjelee niin kokonaisten kansojen kuin yhden pienen ihmisen elämää.

Lautta piti pinnalla iltahämärissä. Kuva: Eveliina Laaksamo
Teksti: Anne-Maarit Hämäläinen
JAA ARTIKKELI:

Aiheeseen liittyvää