›› Kristillisen kirjallisuuden ja musiikin verkkokauppa.

nettikirjakauppa-2015

MAINOS

Search

ViaDia Keski-Uusimaa ry lakkautetaan

"ViaDia-tori on ollut timantti Järvenpään keskustassa", toteaa Vapaakirkon diakoniajohtaja ja valtakunnallisen ViaDia ry:n toiminnanjohtaja Kristian Vilkman. Kuva: ViaDia ry:n arkisto
ViaDia Keski-Uusimaan hallitus on todennut yhdistyksen maksukyvyttömäksi.

Hallitus päätti kokouksessaan 5. joulukuuta kutsua koolle yhdistyksen ylimääräisen kokouksen 19. joulukuuta. Hallitus esittää kokoukselle ViaDia Keski-Uusimaa ry:n lakkauttamista yhdistyksen ajauduttua maksukyvyttömyyteen.

Toiminta ajatetaan alas taloudellisten resurssien riittämättömyyden vuoksi.

– Syy toiminnan lopettamiseen on tämän vuoden aikana merkittävästi heikentynyt talous ja siitä johtuva maksukyvyttömyys, toteaa Järvenpään vapaaseurakunnan vanhimmiston puheenjohtaja Andreas Wirth.

Järvenpään vapaaseurakunta on ViaDia Keski-Uusimaa ry:n taustayhteisö.

– Elokuusta asti olemme yrittäneet etsiä ratkaisuja taloustilanteeseen. Velkataakka on kasvanut liian suureksi, ja sitä on mahdotonta kuroa umpeen. Hallituksen päätös oli selkeä ja yksimielinen, kertoo ViaDia Keski-Uusimaan hallituksen puheenjohtaja Olli Sipilä.

Haikein mielin mutta kiitollisena

ViaDia Keski-Uusimaa on tehnyt mittavaa työtä yli kymmenen vuoden ajan Järvenpään, Tuusulan ja Keravan alueella. Kuntouttava työtoiminta, ViaDia-tori Järvenpään keskustassa ja ruoka-aputyö ovat vaikuttaneet seudulla laajasti. Yhteistyö kaupungin sekä eri seurakuntien ja yhdistysten kanssa on ollut tiivistä. Kuvaavaa on, että ensimmäisten neljän vuoden aikana jaettiin yli miljoona kiloa ruokaa.

Ruoka-aputyö on tullut tunnetuksi nimellä Yhdessä katettu. Mukana on kolmisenkymmentä yhdistystä ja seurakuntaa Keski-Uudenmaan alueelta. Toimijat ovat jakaneet ruokaa yhdessä ViaDia-torin terminaalin toimiessa logistiikkakeskuksena.

Yhdessä katettu -verkoston kautta ruoka-apua on jaettu yli kolme miljoonaa kiloa kuuden viime vuoden aikana. Ruoka-aputyö on ollut merkittävä kohtaamisen väline, jonka kautta olemme tavoittaneet kuukausittain tuhansia ihmisiä, kertoo ViaDia Keski-Uusimaan toiminnanjohtajana yli kymmenen vuotta työskennellyt Jappe Vilponen.

– Surullisten uutisten keskellä on kuitenkin myös kiitollisuutta. Olemme saaneet olla vaikuttamassa kaupungin parhaaksi lähimmäistyön kautta. Tätä hedelmää ei mikään voi viedä pois, vaan se kasvaa ja vaikuttaa kaikissa niissä ihmisissä, joiden kanssa olemme saaneet vuosien saatossa työtä tehdä. Kaikella on aikansa, tämä täytyy vain hyväksyä ja mennä eteenpäin, Vilponen toteaa.

– Olemme saaneet tehdä laadukasta työtä, mutta emme valitettavasti taloudellisilla mittareilla. Tavoitteemme ja tahtotilamme on, että ruoka-aputyö voisi jatkua keskeytyksettä, Olli Sipilä lisää.

ViaDia Keski-Uusimaalla on tällä hetkellä kuusi työntekijää, joista osa on osa-aikaisia. Kuntouttavassa työtoiminnassa asiakkaita on mukana kaksikymmentä. Kaikki työsuhteet päättyvät 19. joulukuuta.

Surullinen päivä

Suomen Vapaakirkon diakoniajohtaja ja valtakunnallisen ViaDia ry:n toiminnanjohtaja Kristian Vilkman on kiitollinen ajasta, jonka ViaDia Keski-Uusimaa on toiminut.

– ViaDia-tori on ollut timantti Järvenpään keskustassa. Tämä on surullinen päivä. Suuri kiitos työntekijöille, lukuisille vapaaehtoisille ja lahjoittajille sekä kaikille, jotka ovat tavalla ja toisella antaneet itsensä tähän hienoon työhön, Vilkman painottaa.

– Muistelen lämpimästi monia hienoja kohtaamisia ja toivon, että ViaDia-työ Järvenpäässä voi jonakin päivänä jatkua.

Teksti: Manuel Rautalahti
JAA ARTIKKELI:

Aiheeseen liittyvää