›› Kristillisen kirjallisuuden ja musiikin verkkokauppa.

nettikirjakauppa-2015

MAINOS

Yleisönosasto: Olemme matkalla

Kuvituskuva: Unsplash
Lähtö kilpailuun on tärkeä ja siitä alkaa matkanteko kohden päämäärää.

Lähtö kilpailuun on tärkeä ja siitä alkaa matkanteko kohden päämäärää. Heprealaiskirjeen kirjoittaja kiinnittää huomiota moniin asioihin, joihin meidänkin kannattaa paneutua: ”Koska meillä on suuri todistajien pilvi, pankaamme mekin pois kaikki, mikä painaa, ja synti, joka niin helposti kietoo. Juoskaamme kestävinä kilpailussa, joka on edessämme.” (Hepr.12:1)

Siinä oli kehotus ja rohkaisu heprealaisten masennukseen, jota mekin tämän päivän Herran omat koemme. Paavalikin koki väsymystä ja masennusta, mutta Jumala käytti Tiitusta rohkaisun tuojana, kuten on kirjoitettu: ”Mutta Jumala, joka rohkaisee masentuneita, lohdutti meitä Tiituksen tulolla.” (2. Kor. 7:6). Jumalan Pyhä Henki on ollut ja on rohkaisijana ja voiman antajana kuten alkuseurakunnassakin vainojen keskellä: ”Kun he olivat rukoilleet, vavahteli paikka, jossa he olivat koolla, ja he kaikki täyttyivät Pyhällä Hengellä ja puhuivat rohkeasti Jumalan Sanaa.” (Ap. t. 4:31). Hyvä on muistaa, ettei kevyt kristillisyys kestä uskon koetuksia millään vuosikymmenien aikana, on pantu merkille.

Jumalan Pyhä Henki on ollut ja on rohkaisijana ja voiman antajana kuten alkuseurakunnassakin vainojen keskellä.

Henkilökohtainen ja seurakunnan rukous tuovat Kristus-elämän eri tilanteisiin, joissa me elämme. On hyvä muistaa, että alkuseurakunnan rikas jumalanpalvelus perustui neljään pilariin: ”He pysyivät apostolien opetuksessa, keskinäisessä yhteydessä, leivän murtamisessa ja rukouksessa. (Ap. t. 2:42) Aika yksinkertainen työnkuva ja silti tehokas.

Israelilaisten vaeltaessa erämaassa oli paljon vaaroja ja sen tähden tarvittiin pasuunan käyttäjiä, jotka ilmoittivat koko kansalle, milloin lähdetään liikkeelle tai sotarintaan. Kansalle opetettiin, mitä minkäkinlainen soitto tarkoittaa. Paavali kiinnitti tähän huomiota: ”Jos pasuuna antaa epäselvän äänen, kuka silloin valmistautuu  taisteluun.” (1. Kor. 14:8) On kysymys terveestä julistuksesta ja hengellisten lahjojen tarpeellisuudesta ja vastuusta.

Olemme matkalla ja se on alusta loppuun asti kilvoittelua, mutta matkalla on myös iloa ja riemua Pyhässä Hengessä.

Mauri Hämäläinen Äänekoski
JAA ARTIKKELI:

Aiheeseen liittyvää