›› Kristillisen kirjallisuuden ja musiikin verkkokauppa.

nettikirjakauppa-2015

MAINOS

Search

Tukirenkaan 30-vuotispäivät ja pikatalkoot Kiponniemessä

Tukirenkaan ystäväpäivillä vietettiin aikaa myös kodassa. Kuva: Torsti Eriksson
Kiponniemen toimintakeskus valmisteltiin joukolla kesää varten. Lopuksi työhaalarit vaihdettiin juhlatamineisiin tukirenkaan ystäväpäiville.

Tänä keväänä jouduttiin yhteensattumien vuoksi pitämään pätkätalkoot, eli viiden sijasta talkooaikaa oli noin kolme päivää. Tulokset olivat kuitenkin hämmästyttävät. Työlista saatiin lähes täysin suoritettua. Kun sopivasti olimme tutkineet vanhoja kansioita, tuli sieltä vastaan Jorma Kuusisen toteamus: ”Nämä talkoolaiset tuntuvat aivan nauttivan työnteosta.”

Pesty täkkivuori ei näy, sillä peitot ovat nyt nätisti kaapeissa. Pestyt ikkunat ja käsitellyt saunojen edustat ja kaiteet sen sijaan näkyvät tulijoiden iloksi. Pihat on haravoitu ja kesäkukat istutettu. Siis tervetuloa kaikki kesän vierailijat.

Talkooväen lisäksi Kiponniemeen saapui lisää osallistujia tukirenkaan ystäväpäiville. Kuva: Torsti Eriksson

Tukirenkaan ystäväpäivät on yksi Kiponniemen vuoden kohokohtia. Perjantaina talkooväki vaihtoi haalarit parempiin kamppeisiin, ja lisää ystäviä alkoi saapua paikalle. Ennen kuin keskityttiin Tukirenkaan historiaan, vei toiminnanjohtaja Juhani ”Juise” Ilkka meidät todella vanhan historian tapahtumiin. Aloimme neliosaisen tutustumisen Nehemian kirjaan.

Lauantaina viimeistään pantiin työrukkaset nurkkaan. Ensin tarjottiin juhlalounas ja täytekakkukahvit. Kyllä oli maittavaa. Sitten oli varsinainen 30-vuotisjuhla.

Joukosta on 30 vuodessa poistunut monta ystävää. Heidän muistokseen pidettiin hiljainen hetki. Entinen talousjohtaja Jorma Ketonen muisteli kuvien kera kaikkien tuntemaa Ulla Holopaista. Ikävä kyllä emme saaneet paikalle entisiä toiminnanjohtajia. Sairastuminen esti kummankin mukanaolon. Annikki Nerg lausui muun muassa Maaria Leinosen ja Anni Korpelan runoja, ja kuultiin meidän oman Alli Kuljunkin juhlaruno.

Pesty täkkivuori ei näy, sillä peitot ovat nyt nätisti kaapeissa. Pestyt ikkunat ja käsitellyt saunojen edustat ja kaiteet sen sijaan näkyvät tulijoiden iloksi. Pihat on haravoitu ja kesäkukat istutettu.

Arkistot oli tosiaan saatu auki, ja niiden annista oli Tukirengas-tiimi valmistanut kuvaelman. Sinne arkistoon on jäänyt paljon materiaalia myös Tukirenkaan rukousläheteistä. Tässä juhlassa julkaistiin uuden lähettiperheen nimi. He ovat Kalmarit Jyväskylästä. Viisihenkinen perhe on lähdössä ensi elokuussa Unkariin erityisesti lapsityöhön.

Illemmalla vietettiin kodalla makkarakestejä, saunottiin ja nautittiin puhkeavasta keväästä.

Viimeisenä juhlapäivänä oli ehtoolliskirkko, jolloin jätimme jäähyväiset Nehemialle. Tuo 2500 vuotta ennen meitä elänyt työnjohtaja opettaa paljon meillekin. Hänen johdollaan esimerkiksi korjattiin särkyneitä rakenteita, saatiin lähes sammunut seurakunta uuteen liekkiin ja opittiin yhteistyötä. Jokainen työskenteli omalla paikallaan omassa muurinaukossaan ja piti huolen omista työkaluistaan. Työt alettiin aina rukoilemalla, sillä rukous auttaa katsomaan asioita Jumalan silmin ja tekemään työtä täydellä teholla.

Teksti: Leena Brandt-Haapamäki
JAA ARTIKKELI:

Aiheeseen liittyvää