›› Kristillisen kirjallisuuden ja musiikin verkkokauppa.

nettikirjakauppa-2015

MAINOS

Search

Vuoden kristillinen kirja 2023 -finalistit on julkaistu

Vuoden kristillinen kirja 2023 -kilpailun finalistit. Kuvat: Kustantajat, editointi: SVL
Kuuden finalistin joukkoon mahtuu elämäkertoja piispasta kansanedustajaan sekä pohdintaa henkimaailmasta ja Raamatun historiasta.

Vuoden kristillinen kirja 2023 -kilpailun kuusi finalistia julkistettiin Turun kirjamessuilla tänään 1. lokakuuta, kertoo Kristilliset kustantajat ry tiedotteessaan. Esiraati valitsi Terhi Rajalan johdolla 38 teoksesta kuusi loppusuoralle.

Tällä erää puolet kirjoista tulee kristillisiltä kustantajilta ja puolet niin sanotusti sekulaarilta puolelta: kaksi Tammelta ja yksi Otavalta. Kustantamot ja omakustanteiden tekijät ovat voineet lähettää ehdolle teoksia, jotka ovat ilmestyneet viime vuoden kilpailun jälkeen.

Voittajan valitsee Helsingin Sanomien emerita päätoimittaja Reetta Meriläinen. Valinta julkistetaan Helsingin kirjamessuilla 29. lokakuuta klo 13. Yleisö saa äänestää omaa suosikkiaan 28. lokakuuta saakka osoitteessa vuodenkristillinenkirja.fi. Yleisön suosikki julkistetaan samalla kertaa voittajan kanssa.

Minna Ala-Heikkilä: Kaikki se viha, kaikki se rakkaus (Tammi)

Entisen rikollisen ja päihderiippuvaisen Pauli Joonan tarina ei kerro rikollismaailman julkkiksesta eikä uhoa rikollista menestystä. Sen sijaan se näyttää, mihin lapsuuden kaltoinkohtelu, laiminlyönnit ja väkivalta sekä jo lapsena alkanut päihderiippuvuus voivat pahimmillaan viedä. Nykyään hän tekee merkityksellistä työtä ja on löytänyt elämäänsä rakkauden.

Lea Kujanpää: Ettei tarvitse pelätä: Henkimaailman kohtaaminen (Karas-Sana Oy)

Kuuluuko opetus henkivalloista evankelisluterilaisen kirkon piiriin? Ohitetaanko Raamattu ja kysymysten kanssa painiskeleva ihminen, jos aiheesta vaietaan? Tämä kirja käsittelee kristinuskon marginaalissa olevaa aluetta. Se antaa puheenvuoron myös kirkontyöntekijöille, jotka ovat työssään kohdanneet henkivaltoihin liittyviä asioita. Kirja tarjoaa lisäksi käytännöllisiä ohjeita niille, jotka toimivat näiden teemojen parissa. 

Mari Leppänen: Kuulun tähän maisemaan, (Kirjapaja) 

Leppäsen tekstien teemoja ovat luomakunnan kauneus ja luonnon hyvinvointi, ihmisen elämä rosoineen ja hengähdystaukoineen, hiljaisuuden kuuntelu ja elämän näkeminen pitkänä pyhiinvaelluksena. Leppänen johdattaa lukijan pohtimaan omaa paikkaansa, omia unelmiaan, mutta myös yhteisiä unelmia ja yhteistä elämää. Teoksen täydentävät Leppäsen valokuvat elämän pienistä merkityksellisistä hetkistä. 

Iina Mattila: Kansanedustajan salainen elämä (Päivä Osakeyhtiö) 

Sosiaalineuvos Antero Laukkanen on pastori, kansanedustaja ja Espoon pitkäaikainen kaupunginvaltuutettu. Matka näihin tehtäviin ei ole ollut tavanomainen — kaikkea muuta. Lapsuus lastenkodissa ja isättömyyden haava saivat Anteron opettelemaan jo varhain kovan maailman tavoille. Seurakunnan kesäleirillä hän 12-vuotiaana kuuli, että taivaassa on rakastava Isä. Tämä kirja on matka Jumalan armoon ja uskollisuuteen. 

Ville Mäkipelto ja Paavo Huotari: Sensuroitu (Otava) 

Ravisteleva ja viihdyttävä kirja Raamatun tekstien historiasta. Kirja kertoo Raamatun käsikirjoitusten rikkaasta historiasta tieteellisellä otteella mutta kepeästi ja uusiin näkökulmiin haastaen. 

Heli Pruuki: Sydänten piispa Irja Askola (Tammi)

Muistelmateos vie syvälle Irja Askolan elämään ja kokemuksiin ja raottaa hänen ajattelunsa taustoja. Kuinka karjalaisesta pikkutytöstä, yksinhuoltajaäidin tyttärestä kehittyi naisten ja vähemmistöjen oikeuksien puolustaja, tarkkanäköinen runoilija ja kansan rakastama, syvällinen teologi? Miten elämä johdatti Suomen ensimmäiseksi naispuoliseksi piispaksi, ja millainen tie lasikaton läpi oli? 

Teksti: Kristilliset kustantajat ry ja SVL
JAA ARTIKKELI:

Aiheeseen liittyvää