›› Kristillisen kirjallisuuden ja musiikin verkkokauppa.

nettikirjakauppa-2015

MAINOS

Search

Pyhäkoululuokasta tuli Hangossa pakohuone

Kun pakohuoneen mysteerit oli ratkaistu, arkusta paljastui kääpiöiden arkkikivi. Kuva: Kielo Hämäläinen
Hangon vapaaseurakunnassa järjestettiin kahden nuoren 18-vuotissyntymäpäivän kunniaksi pakohuone. Smaugin luolaksi sisustettu pyhäkoululuokka houkutteli myös keski-ikäisiä kirkossakävijöitä.
Smaug-lohikäärme löytyy J. R. R. Tolkienin luomasta fantasiamaailmasta. Kuva: Kielo Hämäläinen

Hangon vapaaseurakunnan pyhäkoululuokka muuttui helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Smaugin luolaksi.

Seurakunnan nuorten kesken on ollut tapana muistaa 18 vuotta täyttäviä jollakin erityisellä tavalla, ja nyt kahta tammikuussa täysi-ikäistynyttä nuorta miestä juhlittiin järjestämällä heille pakohuone. Syntymäpäiväsankareiden kiinnostuksenkohteiden perusteella teemaksi valikoitui J. R. R. Tolkienin Hobitti-kirja ja siinä esiintyvä lohikäärme Smaug.

Pakohuoneen suunnittelivat seurakunnassa nuorisotyöharjoittelua suorittava Talvikki Hämäläinen ja nuorisotyöntekijä Sami Laaksamo yhdessä nuorten kanssa.

Se hyvä puoli siinä on, kun on pieni ja tiivis nuortenporukka, että tällainen on mahdollista.

Pitkään vähällä käytöllä ollut pyhäkoululuokka koristeltiin nuorten yhteisvoimin lohikäärmeen luolaksi ja sinne ideoitiin tehtäviä ratkaistaviksi. Yleensä pakohuoneista on selviydyttävä tietyssä ajassa pois, mutta nyt voiton edellytyksenä oli löytää arkusta ”kääpiöiden arkkikivi”.

Pakohuone korkattiin lauantaina nuortenillassa. Lopulta toinen itse juhlakaluista ei päässytkään paikalle, mutta innokkaita pakoilijoita löytyi silti kolmen ryhmän verran.

Sunnuntaina jumalanpalveluksen jälkeen neljä ryhmää seurakuntalaisia kävi pelaamassa. Se yllätti, sillä Hämäläinen ei odottanut, että pakohuone kiinnostaisi keski-ikäistä kävijäjoukkoa.

– Saimme tosi paljon positiivista palautetta, Hämäläinen kiittelee.

Seuraavaa pakohuonetta suunnitellaankin mahdollisesti kesäksi.

Aina 18-vuotisjuhlia ei vietetä näin isossa mittakaavassa, mutta jotain erityistä nuorille aina järjestetään, kertoo Talvikki Hämäläinen. Viime syksynä erästä nuorta muistettiin Nalle Puh -teemalla, toiselle taas haalittiin valtava laatikollinen erilaisia nuudeleita.

– Se hyvä puoli siinä on, kun on pieni ja tiivis nuortenporukka, että tällainen on mahdollista, Hämäläinen toteaa.

Kuva: Kielo Hämäläinen
Teksti: Pia Korhonen
JAA ARTIKKELI:

Aiheeseen liittyvää