›› Kristillisen kirjallisuuden ja musiikin verkkokauppa.

nettikirjakauppa-2015

MAINOS

Search

Nuorten teltta nousee keskelle kesäjuhlia

Vuoden 2022 kesäjuhlilla nuorten kesäklubi tarjosi kävijöille omaa rauhaa ja mahdollisuuden hengailla kavereiden kanssa. Kuva: Anni Kiiski
Tänä vuonna Vapaakirkon kesäjuhlilla nuoriso- ja lähetystyö toivovat tiivistävänsä yhteyttään.

Nuoriso- ja lähetystyön yhteyden tiivistymiseen on tulevilla kesäjuhlilla hyvä sauma, sillä uuden sukupolven lähetysilmiöksikin tituleerattu Legacy Project lähettää aktiot matkaan kesäjuhlalauantaina 10.6. Vapaakirkolliset aktioon lähtijät siunataan juhlilla.

Esimerkiksi lähetysseminaaria, joka ei perinteisesti ole profiloitunut nuorisotilaisuudeksi, harkitaan osaksi nuorten juhlia, kertoo Vapaakirkon nuorisotyönjohtaja Tommi Koivunen.

Vapaakirkon kesäjuhlat järjestetään Tampereella kirkkokuntakeskus Teopoliksen alueella, poikkeuksellisesti jo 9.–11. kesäkuuta.

Nuorten juhlat järjestetään nyt keskeisellä alueella Teopoliksen parkkipaikalla. Nuorten tila on osa pihamaalle viritettävää telttaa, jossa ovat tuttuun tapaan kahvio, kirjamyynti ja näyttelyt. Viime kesän kellarin kesäklubilta siis kavutaan maan tasalle. Viimeisimmän kesäklubin etuja oli intiimi tila, jossa nuoret saivat olla rauhassa, mutta hellepäivinä lämpötila toisaalta kohosi melkoisesti.

– Mietin myös, löysivätköhän kaikki nuoret sinne, pohtii Koivunen.

Ensi kesänä viritellään nuorille oma telttaosio, jonne mahtuu enemmän väkeä ja jossa voi myös vapaammin ”tuutata musaa”, Koivunen kertoo. Lava sijoitellaan siten että ääni kantautuu kadun suuntaan.

Tärkeintä hänen mielestään on se, että nuorilla on tila rakentaa verkostoja ja tavata esimerkiksi valtakunnallisilla leireillä löytyneitä ystäviä. Vertaisuudella on erityisesti siinä iässä hyvin suuri merkitys myös oman identiteetin rakentumisessa.

Tärkeintä on, että nuorilla on tila rakentaa verkostoja ja tavata esimerkiksi leireillä löytyneitä ystäviä.

Ohjelman suunnittelu on vielä vaiheessa ja nuorten juhlien varsinaiset vetäjät nimeämättä. Joitakin toiveita kuitenkin on.

– Haluaisin, että nuorilla itsellään olisi mahdollisuus järjestää ohjelmaa, etteivät he olisi vain yleisöä. Seurakunnista voisi tulla nuoria muusikoita ja puhujia, Koivunen pohtii.

 

Editoitu 30.3. klo 10:40: Tekstiin täsmennetty, että nuorten teltta on osa laajempaa telttakokonaisuutta.

Teksti: Pia Korhonen
JAA ARTIKKELI:

Aiheeseen liittyvää