›› Kristillisen kirjallisuuden ja musiikin verkkokauppa.

nettikirjakauppa-2015

MAINOS

Search

Moi! Ootko jo pian Kurnulla?

Kurikan vapaaseurakunnan "nuoriso"pastori Miika Halonen vierailee säännöllisesti paikallisessa nuorisotalossa. Kuva: Miika Halosen albumi
Se löytyi -mediamissio synnytti Kurikkaan seurakuntien yhteisen toiminnan paikkakunnan nuorten parhaaksi.

Kaikkihan me tiedämme, että kärsivällisyys palkitaan. Maltti on valttia. Silti odottavan aika voi tuntua usein pitkältä. Lapsi- ja nuorisotyössä emme aina näe työn hedelmää heti.

Silti hyvä hedelmä kasvaa, kun kylvöä, kastelua ja puutarhan hoitoa jatketaan uskollisesti. Kurikassa olemme viime vuosina nähneet, että kestävyys nuorisotyössä palkitaan.

Kuin kalat vedessä

Kurikan vapaaseurakunta, Ev.-lut. Kansanlähetys ja Uusheräys ovat olleet Se löytyi -mediamissiosta, vuodesta 2022 aktiivisesti yhteistyössä. Mukana yhteistyössä on myös yksittäisiä henkilöitä muista seurakunnista.

Olemme syksystä 2022 alkaen pitäneet Kurikan kaupungin nuorisotalo Kurnulla nuorisotaloiltoja. Vuodesta 2023 alkaen mukana yhteistyössä ovat olleet myös nuorisotalo Kurnun palkalliset nuoriso-ohjaajat ja iltaohjaajat. On ollut mahtavaa saada tehdä yhdessä työtä Kurikan nuorten parhaaksi.

Nuorisotaloilloissa emme ole uskovina vapaaehtoisina vastuullisina vain valvomassa nuoria, jotta homma pysyy hallinnassa. Olemme nuorisotalolla nuorten kanssa. Olemme läsnä. Olemme heitä varten, mutta annamme heille myös riittävästi omaa tilaa.

Olemme täysin omana itsenämme ja täysin läpinäkyvästi uskovina.

Hengailemme nuorten kanssa. Juttelemme kuulumisista ja jaamme elämää. Pelailemme, soitamme, kuuntelemme musiikkia ja syömme yhdessä iltapalaa.

Uskovina aikuisina myös juttelemme nuorisotalolla nuorten kuullen keskenämme kaupungin palkattujen nuoriso- ja iltaohjaajien kanssa. Olemme täysin omana itsenämme ja täysin läpinäkyvästi uskovina myös ei-uskovien joukossa. Uimme nuorisotalolla kuin kalat vedessä.

Kurnu on Kurikan kaupungin nuorisotalo, jossa nuorisotilat toimivat kahdessa kerroksessa useassa eri salissa ja huoneessa. Samassa talossa ovat myös nuoriso-ohjaajien, iltaohjaajien, etsivän nuorisotyön ja nuorisotoimen palkattujen työntekijöiden toimistot. Kuva: Miika Halosen albumi

Helppo päästä porukoihin

Kurikan nuorisotalo Kurnu on tarkoitettu 7.-luokkalaisista 17-vuotiaisiin. Riippuen ajankohdasta nuoria on kunakin iltana yleensä noin 30–140. Kaupungin palkatut nuorisotyöntekijät ovat kertoneet, että aina silloin, kun me olemme paikalla, on nuoriakin keskimäärin noin 30 prosenttia enemmän kuin muina iltoina.

Paljon kehutut iltapalatarjoilut ja nuorten saama huomio sekä juttu- ja peliseura vetävät puoleensa. Nuoret ovat myös tottuneet siihen, että puhumme uskonasioista todella luonnollisena osana elämäämme. Osoitamme myös nuorille arvostusta ja rohkaisemme heitä vähän väliä. Pysähdymme. Huomioimme.

Nuoret ovat tottuneet siihen, että puhumme uskonasioista.

Nuorisotaloilloissa olemme muun muassa nähneet, että arkojen ja yksikseen vetäytyvien nuorten on ollut entistähelpompi vapautua ja päästä porukoihin, kun me olemme olleet oma-aloitteisia. Kun olemme menneet juttelemaan yksinäisille ja rohkaisseet heitä, he ovat päässeet jännityksestään ja saaneet myös jatkossa paremmin yhteyden muihin nuoriin ja aikuisiin.

Topi Plosila, Jaakko Haapoja ja Elias Kariluoma viihtyvät Kurnulla. Kuva: Miika Halosen albumi

Tuuthan tänään Kurnulle?

Kun emme ole moneen viikkoon olleet nuorisotalolla, olemme monet kerrat saaneet palkatuilta nuorisotyöntekijöitä viestiä: ”Täällä nämä nuoret kaipaavat kovasti jo teitä ja pyytelevät, että ne uskovat mummot ja papat jo pian tulisivat taas Kurnulle juttelemaan, pelaamaan ja iltapalaa laittamaan.”

Nuorilta myös tulee silloin tällöin suoraan meille viestejä sosiaalisessa mediassa: ”Moi. Tuuthan tänään Kurnulle? Ootko jo pian Kurnulla?”

Kurikassa olemme iloinneet erittäin siunatusta ja toimivasta yhteistyöstä kaupungin nuorisotalolla nuorten parissa perjantai- ja lauantai-iltaisin. Rohkaisen myös muilla paikkakunnilla uskovia ja seurakuntia voimien yhdistämiseen: Rukoilkaa johdatusta. Kuunnelkaa Herran ääntä. Ottakaa askeleita uskossa. Menkää rakentamaan yhteistyötä oman paikkakuntanne nuorten parhaaksi.

Menkää rakentamaan yhteistyötä oman paikkakuntanne nuorten parhaaksi.

Nuoret kaipaavat rakastavia ja huomiota antavia turvallisia uskovia aikuisia. Nuoret odottavat sinua! Ehkä sydämeesi kaikuu hiljainen ääni: ”Moi! Tulethan tänään nuorisotalolle? Olethan jo pian täällä?”

Jeesus meni ihmisten luo ja eli evankeliumin todeksi. Tehdään mekin samoin. Nuorisotaloillat ovat loistava paikka näyttää nuorille, mitä usko Jeesukseen ja Jumalan rakkaus meille merkitsevät. Nostetaan uusi Jumalaa rakastava sukupolvi yhdessä!

Miika Halonen Kirjoittaja on Kurikan vapaaseurakunnan pastori ja yksi nuorisotaloiltojen vastuullisista.
JAA ARTIKKELI:

Aiheeseen liittyvää