›› Kristillisen kirjallisuuden ja musiikin verkkokauppa.

nettikirjakauppa-2015

MAINOS

Search

Läsnäoloa: Lähetystyöhön Unkariin lähtevä Kalmarin perhe uskoo, että lapsityö voi rakentaa siltoja ihmisryhmien välille

Kalmarit suuntaavat Unkariin lähetystyöhön. Kuva: Kalmareiden kotialbumi
Kalmareiden näky on nähdä lasten syttyvän Jeesukselle. Kun lapset innostuvat Jeesuksesta he vievät ilosanoman sinnekin, minne aikuisten on vaikea päästä. 

Laukaalainen Kalmarin perhe, Joona, Merja, Joosua (14), Johannes (11) ja Daavid (8), luonnehtii itseään aiheellisesti Jippii-perheeksi. 

– Jippii on kulkenut perheessämme aivan alusta asti. Lapset ovat kuulleet Jippii-lauluja jo ennen syntymäänsä ja laulaneet Jippii-kuoroissa pienestä pitäen.  

Jippii-lauluissa kaikuu evankeliumi, ja laulujen kautta lapsetkin osallistuvat lähetystyöhön.

Nyt on Unkarin aika

Vuonna 2019 Kalmarit olivat Jippii-lähetysmatkalla itä-Unkarissa. Fidan työntekijät Aarne ja Pirjo-Riitta Törmänen järjestivät heille vierailuja romaniseurakuntiin ja romanikylään. He saivat laulaa yleisölle täpötäydessä kulttuurisalissa, jossa kaupungin pormestari kiitti heitä siitä, että he olivat tulleet ilosanoman kanssa heidän luokseen.  

– Koimme vahvasti Jumalan puhuvan meille siitä, miten ovet työlle ovat auki ja nyt on Unkarin aika. Haluamme olla mukana Jumalan missiossa ja Hänen käytössään siellä, missä meitä tarvitaan, Kalmarit toteavat. 

Unkarissa on vapaus toimia ja julistaa evankeliumia myös kouluissa, mutta seurakunnilta puuttuu työkaluja lapsityöhön. Kun Kalmarit vierailivat Unkarissa vuosi sitten, Unkarin helluntaikirkko kutsui heitä kehittämään kirkkonsa lapsityötä. Perhe valmisteleekin lähtöä Unkariin alkusyksystä 2023.

– Haluamme varustaa ja innostaa ihmisiä lasten parissa tehtävään työhön. Tahdomme Unkarin seurakuntien saavan näyn siitä, että lapsille tulee kertoa evankeliumia ja että lapset voivat kertoa sitä eteenpäin. Jippii-lapsikuorotyö on jo idullaan Unkarissa ja se on yksi konkreettinen työkalu, jonka haluamme ottaa käyttöön.

Lapsityön kautta voi syntyä siltoja myös eri ihmisryhmien välillä. Syntyperältään unkarilaiset ja romanit eivät aina kykene tekemään yhteistyötä, mutta lapsilla ei ole turhia ennakkoluuloja. 

– Uskomme, että nyt on Unkarin ja Euroopan aika. Unkarista ilosanoma voi levitä muualle Eurooppaan ja kauemmaksikin.

Jippii on kulkenut perheessämme aivan alusta asti. Lapset ovat kuulleet Jippii-lauluja jo ennen syntymäänsä ja laulaneet Jippii-kuoroissa pienestä pitäen.

Ilman lähettäjiä työ ei onnistu

Merja ja Joona Kalmari ovat opiskelleet kaksivuotiset lähetystyön erikoistavat opinnot Teologisessa opistossa Tampereella ja ovat lähdössä työhön SVK Mission lähetteinä. Unkarissa kenttäorganisaationa toimii Fida International. 

– Fidalla on useita pitkäaikaisia lähettejä Unkarin helluntaikirkon työyhteydessä. Siitä on suuri apu meille, sillä meidän ei tarvitse luoda kaikkia suhteita alusta alkaen, Kalmarit iloitsevat.

Lähetystyö ei ole mahdollista ilman lähettäjiä. Rukoustuki on tärkeää jo valmisteluvaiheessa. 

– Meitä ovat lähettämässä kotiseurakuntamme Jyväskylän Vapaaseurakunta sekä Jippiimissio ry. Myös muutamia yksityishenkilöitä on ilmoittautunut kannattajarinkiimme. Tarvitsemme kuitenkin vielä lisää sekä lähettäviä seurakuntia että yksityisiä kannattajia, Kalmarit kertovat. 

(Lisätietoja ja yhteystiedot svkmissio@svk.fi.)

Juttu on ilmestynyt Vapaakirkon Läsnäoloa-lehdessä.

Teksti: Pirjo Kuosmanen
JAA ARTIKKELI:

Aiheeseen liittyvää