›› Kristillisen kirjallisuuden ja musiikin verkkokauppa.

nettikirjakauppa-2015

MAINOS

Search

Glow-festivaali tuo gospelia Nokia-areenalle

Kuva: Glow-festivaali
Ensi vuoden elokuussa ensimmäistä kertaa järjestettävä yksipäiväinen musiikkitapahtuma tuo lavalle Suomi-gospelin suuria nimiä vuosikymmenten varrelta.

Tampereen Nokia-areena täyttyy ensi vuoden elokuussa kristillisestä musiikista, kun siellä järjestetään uusi Glow-festivaali. Idea syntyi, kun Ohjelmatoimisto Kristallin toimitusjohtaja Johanna Vauto tapasi Tampereen pormestari ja jääkiekkovaikuttaja Kalervo Kummolan. Kävi ilmi, että molemmilla oli sama ajatus suurkonsertista Nokia-areenalle vuodelle 2024, kerrotaan festivaalin kotisivuilla.

Elokuussa lavalla nähdään Suomi-gospelin suuria nimiä aina Jaakko Löytystä ja Pekka Simojoesta lähtien. Mukana on jo keikkailun lopettaneitakin bändejä, kuten The Rain ja HB. Ulkomailta esiintyjäksi tulee amerikkalainen, jo 1970-luvulla aloittanut kristillinen rockyhtye Petra. Uudempaa sukupolvea edustavat Eve & Ossi, Immanuel ja Maksetut viulut.

Festivaali onkin Johanna Vaudon mukaan suunnattu aikuisväelle.

– Ehkäpä 35–70-vuotiaille. Suomesta tälle ikäryhmälle uupuu oma festari, ja nyt sellainen tulee, hän kommentoi sähköpostitse.

Suomesta tälle ikäryhmälle uupuu oma festari, ja nyt sellainen tulee.

Festivaalissa lanseerataan myös Glow Gospel Awards -palkinnot, joita aiotaan jakaa vuosittain hengellisen musiikin tekijöille, artisteille ja taustavaikuttajille eri kategorioissa.

– Ihmisten tarve yhteisöllisyyteen ei ole kadonnut. Hengellinen musiikki on kaikkina aikoina yhdistänyt, lohduttanut ja kantanut. Nyt jos koskaan sitä tarvitaan. Haluamme toteuttaa elinvoimaisen, tasokkaan ja tulevaisuuden uskoa luovan hengellisen musiikin suurtapahtuman Nokia Arenalle. Tavoitteenamme on tehdä tapahtumasta jokavuotinen ja ensimmäinen vuosi on kunnianosoitus kaikille, jotka elämäntyöllään ovat luoneet suomalaisen gospelmusiikin, Vauto kertoo tapahtuman tiedotteessa.

Teksti: Pia Korhonen
JAA ARTIKKELI:

Aiheeseen liittyvää