›› Kristillisen kirjallisuuden ja musiikin verkkokauppa.

nettikirjakauppa-2015

MAINOS

Evankeliointikiertue kutsui valmistautumaan karitsan häihin

”Tuli palaa vielä niin kuin ennenkin”, kajahti ilmoille kolmen kitaran säestämänä. Riku, Merja ja Juhani ovat menneinä vuosina laulaneet yhdessä Sievin lauluryhmässä ja laulut vedettiin läpi vanhoilla harjoituksilla.Kuva: Heimo Nurkkala
Riku Kekki, Merja Hautanen ja Juhani Ilomäki järjestivät syyskuussa kiertueen Kutsu Karitsan häihin -evankeliointikorttien tiimoilta.

Kahden kiertueviikon aikana ryhmä vieraili sanomansa kanssa kahdeksalla paikkakunnalla: Parkanossa, Seinäjoella, Peräseinäjoella, Lapualla, Lappajärvellä, Alajärvellä, Jalasjärvellä ja Ylöjärvellä. Seinäjoen vapaaseurakunnassa järjestetyn tilaisuuden alussa Anu Laitasaari johti kuulijat herkällä laulullaan ylistykseen. Seurakunnan pastori Ari Urhonen kertoi aloituksessaan nöyrästi ja armollisesti, että meille ihmisille sattuu toisinaan virheitä. Seurakuntakin huokui armollisuutta, tunnelma oli varsin vapautunut.

Riku Kekki johdatteli kuulijat Jeesuksen tulemuksen odotukseen laululla, jonka kertoi saaneensa pari vuotta sitten Herralta. Kuva on otettu Lapualla pidetyssä tilaisuudessa.Kuva: Merja Hautanen

Lauluryhmän nopeatempoisten laulujen jälkeen Merja Hautanen kertoi näystään, jonka hän sai vuonna 2016 helatorstain vastaisena yönä. Näky enteili maan eloleikkuun alkamista. Riku Kekki taas avasi omassa puheessaan Raamatun Tessalonikalaiskirjeen kohdalta. Hän toi ilmi Paavalin ilmoituksen, ettemme kaikki nuku kuolemaan, mutta kaikki me muutumme. Kekki muistutti Jesajan kirjan (57:1–2) sanoilla, ettei meitä ole määrätty vihaan vaan Jeesus hakee omansa pois pahuutta katselemasta. Hän rohkaisi kuulijoita kertomalla 94-vuotiaan Alzheimeria sairastavan henkilöstä, joka ei sairautensa vuoksi enää puhunut, mutta oli äkisti nostanut kätensä ylös ja sanonut: ”Siellä ovat juhlat alkamassa. Astiat ovat jo valmiina pöydällä. Siellä meitä odotetaan. Siellä saamme uudet vaatteet.”

Oma pyrkimys ei olisi pystynyt sellaisiin mittakaavoihin, mihin yltää Jumalalta tullut asia.

Kekki kertoi myös Kutsu Karitsan häihin -kortin syntyvaiheista ja siitä, miten tiesi kutsukortin varmasti tulleen Jumalalta. Hänen oma pyrkimyksensä ei olisi pystynyt sellaisiin mittakaavoihin, mihin yltää Jumalalta tullut asia. Kutsukorttia on nyt painettu yli miljoona kappaletta ja se on käännetty kahdeksalletoista eri kielelle.

Kekki teroitti, että on aika herätä. Hän kehotti laittamaan pois ”pienet ketut” (Laulujen laulu 2:15): kateus, viha, anteeksiantamattomuus, ylpeys ja muut ihmismieleen tunkeutuvat väärät ajatukset. Lopuksi hän rohkaisi kuulijoita Luukkaan evankeliumin (21:28) sanoilla: ”Mutta kun nämä alkavat tapahtua niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne”.

Tilaisuudessa oli nähtävänä edesmenneen lopunaikojen tapahtumia tutkineen sananjulistaja Paavon Tynnin (1913–2007) kuvakäärö, jonka perikunta löysi komeron kätköistä. Kuvakäärö on tehty 1970-luvulla. Siinä tuodaan esiin, millaiset tapahtumat edeltävät Jeesuksen paluuta. Kuvakäärön maininta ilmaston jäähtymisestä herätti keskustelua. Valveutuneet seurakuntalaiset tiesivät kertoa, että Golfvirran muutokset voivat todella aiheuttaa esimerkiksi Suomessa ilmaston jäähtymistä.Kuva: Merja Hautanen

Puheen jälkeen seurakuntalaiset saivat tulla kertomaan, jos sydämellä oli jokin sana tai sanoma. Nuoriakin ihmisiä astui rohkeasti esiin käyttämään pienen, rakentavan puheenvuoron. Ari Urhonen mukaan Vapiksen tiistaissa annetaan aina vapaus asioiden julkituomiseen, joten jokainen ilta menee eri tavalla. Rukoukseen ja ylistykseen suunnattu tilaisuus halutaan jättää Pyhän Hengen johtoon. Urhonen kertoo, että kaikki on vielä harjoittelua ja keskeneräistä, mutta harjoittelulle annetaan tilaa.

Teksti: Merja Hautanen
JAA ARTIKKELI: