›› Kristillisen kirjallisuuden ja musiikin verkkokauppa.

nettikirjakauppa-2015

MAINOS

Search

Ensikertalaisen silmin Kihniön juhannusjuhlilla

Kihniön Raskinrannan juhannus veti yli 600 ihmistä paikalle.Kuva: Elisa Hallikainen
Kihniön vapaaseurakunnan perinteiset juhannusjuhlat vakuuttivat ja jäivät tahdittamaan arjen askelia.

Autojono matelee kohti paikoitusalueena toimivaa peltoa. Keltaliiviset järjestysmiehet näyttävät vapaan paikan. Inva- kortilla pääsee ensimmäiseen riviin. Me jäämme pellon takaosaan.

Lähestyessäni juhla-aluetta kuulen lasten iloiset äänet pomppulinnasta. Jäätelökioskin nuoret myyjät palvelevat ammattitaitoisesti. Kaikki kolme myyjää toivottavat yhdestä suusta ”hyvää päivänjatkoa”.

Nenään tuoksuu kahvi, grillimakkara ja katuruoka: paella, muurinpohjalätyt sekä lihapulla- ja makkaraperunat.

Tunnelma juhla-alueella on vilpitön ja iloinen. Ensikertalainen otetaan avosylin vastaan, jutellaan ja opastetaan talkootehtäviinsä. Ympärillä iloisia huudahduksia, halauksia, rupattelua äsken vielä vieraan kanssa.

Lastenteltasta kuuluu iloista naurua ja lasten ääniä. Lastenkokouksissa leikitään, kilpaillaan, lauletaan, esitetään ja katsotaan näytelmiä sekä kuunnellaan opetusta. Nuorimmat osallistujat ovat syntyneet keväällä.

Pääteltassa yli 600 hengen juhlajoukko on ja elää vahvasti mukana. Sinne on helppo sujahtaa mukaan.

Ensikertalainen otetaan avosylin vastaan, jutellaan ja opastetaan talkootehtäviinsä.

Useassa puheessa muistutetaan Jumalan kaikkivaltiudesta ja siitä, että meitä suojellaan ja varjellaan. Jumala tietää kaiken ja hyväksyy meidät juuri tällaisina kuin olemme.

Yksi Kihniön seurakunnan pastoreista, Harri Kankare, muistuttaa kuuntelijoita lähettäessään juhlakansan takaisin arkeen:

– Jumala siunaa ja pitää huolen sinusta, rakastaa sinua myös sinne stressaavien töiden ääreen, tasaiseen arkeen, elämän sivupoluille ja ojiin asti. Jeesus pitää huolen omistaan.

Askelia arkeen tahdittaa korviin soimaan jäänyt ”Hän suuri on”.

Teksti: Elisa Hallikainen

Jo 1980-luvulta lähtien juhlat ovat olleet Raskinrannassa. Talkootöitä tehdään kuukausia ja viimeisinä viikkoina tiheästi, jotta joka toinen kesä juhlat toteutuvat. Esimerkillisellä tavalla oman seurakunnan väki valmistelee, leipoo, pystyttää telttoja, tilaa jäätelökioskit ja kylmiöt…

Yhteishenkeä voi aistia ihaillen. Sukupolvesta toiseen haluamme palvella Jumalaa, siksi kesän juhlat ovat tärkeitä. Ilmapiirin voi aistia tiiviisti istuvan telttaväen joukossa. Herra kohtaa Pyhän Henkensä kautta, kyynelet silmissä kertovat liikutuksesta.

 

Jumalan työ menee aina eteenpäin ja etsii uomia. Ollaan mukana tässä hengellisessä uudessa heräämisessä, joka on aistittavissa maassamme, eri herätysliikkeiden työssä ja oman herätysliikkeen, Vapaakirkon keskuudessa.

Seija Rautalahti
JAA ARTIKKELI:

Aiheeseen liittyvää