›› Kristillisen kirjallisuuden ja musiikin verkkokauppa.

nettikirjakauppa-2015

MAINOS

Search

Vapaakirkon uudeksi nuorisotyönjohtajaksi on valittu Juha-Pekka Hopeavuori

Kuva: Roosa Mustikkamäki
Suomen Vapaakirkon hallitus valitsi kokouksessaan 23. maaliskuuta Juha-Pekka Hopeavuoren, 34, Seinäjoelta kirkon nuorisotyönjohtajan tehtävään. Hopeavuori toimii myös Suomen Vapaakirkon nuoret ry:n toiminnanjohtajana.

Valinta tehtiin Suomen vapaakirkon nuoret ry:n (SVN) johtokunnan, Vapaakirkon hallituksen ja toimihenkilöiden muodostaman työryhmän valmisteleman esityksen pohjalta.

– Vapaakirkon hallitus työsti esitystä yhteisissä keskusteluissa ja rukouksessa, kertoo Vapaakirkon hallituksen puheenjohtaja Kaj Grönqvist.

Nuorisotyönjohtajan tehtävä on johtaa ja kehittää Vapaakirkon lapsi- ja nuorisotyötä yhdessä SVN ry:n johtokunnan kanssa. Vapaakirkon yhdyskuntajärjestyksen mukaisesti hallitus nimittää nuorisotyönjohtajan, joka on myös Vapaakirkon johtoryhmän jäsen.

Tuleva kirkkokunnanjohtaja Tommi Koivunen kertoo Vapaakirkon hallituksen ja SVN:n johtokunnan tehneen hyvää työtä uuden nuorisotyöjohtajan rekrytoinnissa. Prosessi toteutettiin huolellisesti.

Pitkä yhteinen työrupeama

Jo Koivusen aloittaessa nuorisotyönjohtajana vuonna 2007 Juha-Pekka Hopeavuori (silloin Niemelä) toimi Seinäjoen vapaaseurakunnan nuorisotyön vastuutehtävissä.

– Vuonna 2015 Juha-Pekka sitten aloitti Seinäjoen vapaaseurakunnan nuorisotyöntekijänä. Olen siitä alkaen ollut hänen kanssaan työyhteydessä, ja hän on palvellut monissa valtakunnallisissa vastuissa.

– Hän on aina ollut kiinnostunut sekä paikallisen että valtakunnallisen nuorisotyön kehittämisestä, Koivunen kertoo.

Juha-Pekka Hopeavuori on johtanut Vapaakirkon nuorisotyön päätapahtumaa, Valtakunta-tapahtumaa, ja toimii edelleen sen johtoryhmässä. Hopeavuori on ollut yli kuusi vuotta SVN:n ry:n johtokunnan jäsen ja toimii tällä hetkellä sen puheenjohtajana.

– Tiedän, että Juha-Pekka rakastaa Jeesusta, seurakuntaa ja vapaakirkollista lapsi- ja nuorisotyötä. Hän tuntee laajasti lapsi- ja nuorisotyömme kenttää ja on kollegoidensa joukossa pidetty ja luotettu työtoveri.

– Yhteistyömme on sujunut loistavasti, ja odotan innokkaana, että saamme jatkaa yhdessä työtä seurakuntien hyväksi, Koivunen sanoo.

Juha-Pekka Hopeavuori vastaa nykyisessä työssään Seinäjoen vapaaseurakunnan nuorisotyötä. Kuva: Johannes Hentilä

Haluan elää johdatuksessa

– Kyllä täytyy tunnustaa, että ensimmäiseksi oli aika epätodellinen olo. Pitkä prosessi ja odotus sai päätöksen, mikä oli suuri helpotus.

– Tuntui suurelta kunnialta jo se, että pääsin hakuprosessissa näin pitkälle. Ja tietenkin tuntuu upealta tulla valituksi. Samalla myös hieman hirvittää, kuinka isoihin saappaisiin olen hyppäämässä, kommentoi Hopeavuori tuoreeltaan valintaansa.

Hakuprosessiin liittyy luonnollisesti isoja asioita. Hopeavuori kertoo prosessin pakottaneen pohtimaan syvällisesti sekä omaa kutsumusta ja paikkaa että myös omaa kokemusta ja kykyjä.

– Sisimmässä oli jo pidempään kytenyt ajatus tai ehkä jopa ihan unelma siitä, että tämä olisi paikka, jossa voisin nähdä itseni. Tällainen prosessi totta kai haastaa ja vetää syviin mietteisiin.

– Jouduin tarkastelemaan rehellisesti sitä, voisiko minusta olla tähän. Iso prosessi piti käydä läpi myös siinä, olisinko valmis jättämään nykyisen työni.

– Olen halunnut elää sen varassa, että Jumala saa johdattaa tahtonsa mukaan. Tässäkin asiassa täytyi heittäytyä ennen kaikkea sen varaan, että Jumalan tahto saisi tapahtua, Hopeavuori summaa.

Hän koki sisimmässään vapauden lähteä prosessiin. Hänen mielestään oli helpottavaa hakea tehtävään, koska hän viihtyy myös nykyisessä työssään ja saa kokea siinä suurta merkityksellisyyttä. Ei siis haittaisi, vaikka ei tulisikaan valituksi.

– Omien vahvuuksien ja heikkouksien rehellinen arviointi teki hyvää, ja haastattelujen myötä opin myös arvostamaan entistä enemmän omaa kokemustani ja tähän asti kuljettua matkaa.

– Samalla täytyy olla nöyrä sen edessä, että paljon on vielä opittavaa. Arvostan todella paljon sitä, että valinta on selvästi tehty harkiten ja että kaikkea on tarkasteltu monesta näkökulmasta, vaikka onkin ollut tuskallista odotella, kuinka minulle tässä hakuprosessissa käy, Hopeavuori kertoo.

Odotettavissa sulava vaihto

Juha-Pekka Hopeavuori aloittaa uudessa tehtävässä Vapaakirkon kesäjuhlien jälkeen. Tarkempi aloitusajankohta selviää, kun käytännön asiat on saatu sovittua ja Seinäjoella järjestettävät kesäjuhlat pidettyä. Hopeavuori toimii toisena kesäjuhlaisäntänä, joten iso projekti on vielä edessä.

– Olemme onneksi Koivusen Tommin kanssa tehneet jo paljon yhteistyötä, joten uskon vaihdoksen menevän aika sulavasti. Eiköhän työni ala viimeistään sitten, kun Tommin tehtävä kirkkokunnanjohtajana alkaa, Hopeavuori kertoo.

– Juha-Pekka Hopeavuorelle Vapaakirkon hallituksen puolesta erityistä Jumalan siunausta ja rohkeutta uuteen tehtävään, hallituksen puheenjohtaja Kaj Grönqvist toivottaa.

Teksti: Manuel Rautalahti
JAA ARTIKKELI:

Aiheeseen liittyvää