›› Kristillisen kirjallisuuden ja musiikin verkkokauppa.

nettikirjakauppa-2015

MAINOS

Search

Vapaakirkon kesäjuhlien monipuolisuus kerää kiitosta — haasteena pitkät kahvijonot

Kesäjuhlien ruokakojut saatiin avata vasta, kun Areenan ruokapalvelut olivat sulkeutuneet. Asiakkaita riitti. Kuva: Roosa Mustikkamaa
Kesäjuhlien tarjonta oli laajaa sekä ohjelman että useiden messukylän näytteilleasettajien ansiosta. Myös lapsiin ja perheisiin panostaminen ilahdutti monia.

– Olemme kiitollisia, että juhlat, joista unelmoimme, toteutuivat sisällöltään ja puitteiltaan suunnitelmien mukaan, toteaa Ari Urhonen, Seinäjoen vapaaseurakunnan seurakunnanjohtaja ja toinen kesäkuun 7.–9. päivä Seinäjoella vietettyjen Vapaakirkon kesäjuhlien isännistä.

Erityisen toimivana hän pitää Seinäjoki Areenan A-halliin rakentunutta kohtaamisen aluetta kahvipöytineen ja näytteilleasettajineen sekä perheiden hyvää huomioimista ja erillistä, taustahälytöntä tilaa päätilaisuuksille. Ohjelmasisältökin oli Urhosen mukaan monipuolista, parkkitiloja riitti ja juhlille toivotettiin tervetulleiksi omaa toimintaansa toteuttamaan tai esittelemään hyvinkin erilaisia kristillisiä tahoja.

Myös toinen kesäjuhlien isännistä, Seinäjoen vapaaseurakunnan nuorisotyöntekijästä parhaillaan Vapaakirkon nuorisotyönjohtajaksi siirtyvä Juha-Pekka Hopeavuori, ajattelee juhlien sujuneen hienosti. Hän oli itse tiiviisti mukana päälavan ohjelmissa, mutta muutoinkin tunne tapahtumasta on hyvä.

– Käytävillä tuli oman kiireen keskellä hienoja kohtaamisia, ja juhlilla näkyi ja tuntui hienosti yhteys niin ihmisten kesken kuin yhteys Jumalaan. Onnistuneet juhlat!

Pystymme selvästi kokoamaan ihmisiä ja palvelemaan heitä juhliemme kautta.

Hopeavuori kertoo, että järjestelyvaiheessa mietittiin, olisiko kahden hallin täyttäminen liian iso pala haukattavaksi.

– Tässä kohtaa voidaan sanoa, että kyllä se kannatti! Kokonaisuudesta tuli toimiva. Ohjelma kulki hienosti eteenpäin B-hallissa, ja paljon muuta tarjontaa oli väleissä ja samanaikaisesti A-hallin puolella.

Vapaakirkon kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen antaa seinäjokisille tunnustusta juhlajärjestelyistä.

– He pistivät itsensä likoon ja peliin ja palvelivat hyvällä asenteella ja sydämellä. Ajattelin, että he onnistuivat kutakuinkin hyvin siinä, mitä olivat tekemässä.

Vuorinen koki, että kaikki juhlilla palvelleet järjestysmiehistä infopisteen henkilökuntaan onnistuivat luomaan vieraille tervetulleen olon. Sekin ilahduttaa, että juhlilla oli silmämääräisesti arvioiden hyvin väkeä jo perjantaista lähtien.

– Pystymme selvästi kokoamaan ihmisiä ja palvelemaan heitä juhliemme kautta.

Sunnuntain ehtoollistilaisuuden juonsivat Ottilia Kuivamäki ja Markus Nikkanen. Hannu Vuorinen pisti hyvällä merkille, että päälavan puhujissa oli positiivista kirjavuutta. ”Toki saman asian joku voi nähdä negatiivisenakin, kun syntyy hajontaa.” Vuorinen koki kuitenkin itse hyvänä, että äänessä oli monenlaisia ihmisiä, jotka pääsivät kertomaan, mitä ovat Jumalan kanssa kokeneet. Vuorinen kertoo, että vuosien varrella on käyty paljonkin keskustelua siitä, missä määrin päälavan opetusannin tulee olla etukäteen suunnitellusti fokusoitua. Hänellä itsellään ei ole vahvaa kantaa asiaan. Toisinaan juhlilla on keskitytty esimerkiksi tietyn raamatunkirjan tarkastelemiseen. Nyt kantavana teemana oli eri tavoin eri tilaisuuksissa tarkasteltu yhteisyys juhlien Yhteinen tie -nimen mukaisesti.Kuva: Roosa Mustikkamaa
Kesäjuhlien kävijämäärää ei seurattu tarkasti. Sen arviointi lipsahtaa Ari Urhosen mukaan helposti turhan optimistiseksi. Toisaalta juhlat levittyivät laajalle alueelle, joten varovaisestikin arvioiden kävijöitä lienee ollut noin 10 000 kolmena juhlapäivänä. ”Olemme järjestelytoimikunnan kesken pyöritelleet lukemia 10 000 ja 15 000 välillä, joten noin 12 000 lienee ihan hyvä arvio. Toki mukaan voisi laskea vielä Braxén-kuoron konsertin Törnävän kirkossa sekä Kätköpaikka-näytökset keskiviikosta sunnuntaihin. Näistä itselläni ei ole vielä kävijämääriä tiedossa”, Juha-Pekka Hopeavuori kertoo.Kuva: Maija Latvala

Kiinnostavaa ohjelmaa ja kohtuuttomia kahvijonoja

Juhlista on jo saatu jonkin verran kävijäpalautetta.

– Ohjelmaa olen kuullut kehuttavan kiinnostavaksi useaan otteeseen. Lasten ja perheiden huomioimista on myös kiitelty. Messukylän esittelypisteillä on ollut hyviä kohtaamisia, ja Luova lava tarjosi hyvää väliaikaohjelmaa, jota pystyi seuraamaan myös ruokailun ja kahvittelun lomassa. Joitain tilaisuuksia tultiin seuraamaan isollakin porukalla, Juha-Pekka Hopeavuori luettelee.

Hän ajattelee, että toiminnallinen A-halli toi mukavaa kuhinaa ja elämää juhlille.

– Tekijäpuolella kaikki sujui myös haastavissa tilanteissa hienosti, suunnitelmat ja ohjeistukset olivat hyvät.

Ari Urhonen lisää, että palautteessa on nostettu esiin muun muassa lauantai- ja sunnuntaiaamupäivien kaikenikäisille juhlijoille suunnatut yhteiset tilaisuudet, joihin liittyi näytelmällisyyttä ja vuorovaikutteisuutta. Kokonaisuus oli monipuolinen, yllätyksellinen ja taidokkaasti toteutettu. Myös jatkumo näiden kahden tilaisuuden välillä keräsi kiitosta.

Palaute juhlien järjestelyistä on ollut kokonaisuutena pääosin hyvää, ja Kristillisen teatteriyhdistyksen Seinäjoen Nuorisotalolla pyörineen Kätköpaikka-esityksen koskettavuutta on kiitelty.

Väistämättä kahvit ja ruokailut ajoittuvat suurimmalla osalla kävijöistä samoihin hetkiin.

Kriittisempää palautetta ovat kirvoittaneet etenkin ruokapalvelut. Areenan ravitolapalveluiden aukioloajat olivat juhlaohjelmaan nähden haasteelliset, ja vapaaseurakunnan itse organisoimaa ruoan ulkomyyntiä rajoitti se, että kilpailua Areenan toimijoiden kanssa piti välttää. Kahvipisteitäkin oli auttamatta liian vähän.

– Oli kohtuutonta, että ihmiset jonottivat puoli tuntia päästäkseen kahville, Urhonen myöntää.

Asiasta mainittiin useampaan kertaan kahvilatoiminnasta vastaavalle taholle, mutta epäkohtaa ei korjattu.

Juha-Pekka Hopeavuorikin ajattelee, että ainoa selkeä haaste juhlilla liittyi juuri ruoka- ja kahvijonoihin.

– Tällaisilla juhlilla lähes väistämättä kahvit ja ruokailut ajoittuvat suurimmalla osalla kävijöistä samoihin hetkiin.

Ari Urhosen mukaan palautetta on tullut myös B-hallin vähäisestä valaistuksesta perjantai-iltana. Kolehtiin tarkoitettujen maksupäätteiden löytäminen ei ollut kaikille helppoa hämärässä. Myös Juha-Pekka Hopeavuoren korviin kantautui kriittisiä mainintoja päälavan äänenvoimakkuudesta ja valaistuksesta.

– Sinänsä se ei ole millään lailla poikkeuksellista, isoissa tapahtumissa näiltä ei voi välttyä.

Ari Urhonen on erityisen kiitollinen niistä monista Jumalan läsnäolon kokemisen tilanteista, joita juhlilla oli. Monissa palautteissa kerrottiin, että puheet ja musiikki olivat olleet ”täsmävastauksia” juhlavieraiden elämäntilanteisiin. Urhonen on kiitollinen myös siitä, että paikallinen tiedottaminen juhlista oli laajaa. ”Se on tavoittanut lapsiperheet ja aikuiset ja nostanut ihmisten tietosuuteen hengelliset asiat.” Juha-Pekka Hopeavuori on kiitollinen sekä juhlakävijöille, talkoolaisille ja kaikille tapahtumaa eri tavoin yhdessä rakentaneille. ”Erityisesti olen kiitollinen Jumalalle onnistuneista juhlista. Koen johdatuksena sen, miten moni asia tuntui todella ajankohtaiselta ja näille juhlille sopivalta.”Kuva: Roosa Mustikkamaa
Kesäjuhlilla koettiin lauantaina palohälytys, joka johtui Areenan ravintolan uunista. ”Hälytys oli käytännössä turha. Käsittääkseni asiasta tiedotettiin kuulutuksin kolmella eri kielellä, ja viestissä kerrottiin myös, että voi pysyä paikollaan”, Ari Urhonen kertoo. Osa juhlaväestä siirtyi kuitenkin ulos, sillä kuulutus ei kuulunut kaikissa Areenan tiloissa. Tämä hämmensi osaa juhlaväestä. Paikallinen palopäällikkö oli Urhosen mukaan antanut juhlien turvallisuuspäällikölle tilanteen hoitamisesta kuitenkin hyvää palautetta.Kuva: Maija Latvala

Oppeja Tampereen tuleville juhlille

Vähintään seuraavat kuusi vuotta Vapaakirkon kesäjuhlat järjestetään Tampereen Teopoliksessa. Mitä noihin juhliin olisi hyvä poimia Seinäjoelta mukaan?

– Riittävät tilat, vastaa Ari Urhonen.

Eri-ikäisten juhlijoiden kohtaamisille pitäisi olla runsaasti mahdollisuuksia. Urhonen mainitsee, että juhlista saaduissa palautteissa korostui myös musiikillinen anti ja ohjelman monipuolisuus sekä avoimuus erilaisille kristillisille toimijoille.

– Tällaista laajempaa messukylää kannattaa selkeästi ajatella jatkossakin. Moni taho oli todella mielellään mukana juhlilla, Juha-Pekka Hopeavuori sanoo.

– Tarvitsemme toisiamme tällä yhteisellä tiellä. TV7:n kanssa toteutettu hyvä yhteistyö antoi näkyvyyttä ja oli taloudellisestikin merkityksellinen juhlien kokonaisuuden kannalta, Ari Urhonen kertoo.

TV7 esitti osan päälavan tilaisuuksista suorina lähetyksinä kanavallaan.

Urhonen laskee myös ennakkotiedotuksen onnistumiseksi, jota kannattaa vaalia. Lisäksi toimi se, että ihmisiä haastettiin etukäteen rukoilemaan juhlien puolesta. Kaiken kaikkiaan juhlien suurien linjojen osalta hän ei näe juuri tarvetta muutoksiin.

Kesäjuhlien kävijämäärää ei seurattu tarkasti. Sen arviointi lipsahtaa Ari Urhosen mukaan helposti turhan optimistiseksi. Toisaalta juhlat levittyivät laajalle alueelle, joten varovaisestikin arvioiden kävijöitä lienee ollut noin 10 000 kolmena juhlapäivänä. ”Olemme järjestelytoimikunnan kesken pyöritelleet lukemia 10 000 ja 15 000 välillä, joten noin 12 000 lienee ihan hyvä arvio. Toki mukaan voisi laskea vielä Braxén-kuoron konsertin Törnävän kirkossa sekä Kätköpaikka-näytökset keskiviikosta sunnuntaihin. Näistä itselläni ei ole vielä kävijämääriä tiedossa”, Juha-Pekka Hopeavuori kertoo.Kuva: Melina Ilkka
Vapaakirkon kesäjuhlilla siunattiin alkusyksystä alkaviin tehtäviinsä Vapaakirkon uusi kirkkokunnanjohtaja Tommi Koivunen ja häntä nuorisotyönjohtajana seuraava Juha-Pekka Hopeavuori. Hannu Vuorinen myöntää, että hänelle hetki oli henkilökohtaisesti kenties juhlien sykähdyttävin. ”Saimme yhdessä siunata seuraajaani, mikä koskettaa ja lämmittää isosti. Osin samoista syistä tärkeä hetki oli myös Vapaakirkon vuosikokouksen avajaispuhe, jonka kirkkokunnanjohtaja perinteisesti pitää. ”Siihen sisältyi pikkuisen enemmän omaa sisäistä tunnetta, kun tiesi, että tämä on tässä roolissa viimeinen puhe. Se kosketti syvälle, puhumattakaan melko monista yksittäisten ihmisten tapaamisista, jossa minua huomioitiin ja rohkaistiin hienosti.”Kuva: Roosa Mustikkamaa

Rohkeita avauksia juhlien uudistamiseksi

Juhlilla ei ollut poikkeuksellisesti lainkaan erillistä ohjelmaa nuorille. Nuorten hengailualueelta oli suora näkö- ja kuuloyhteys päälavalle, jonka ohjelmassa pyrittiin huomioimaan nuortenkin tarpeita.

– Juhlien kohokohta oli nuorten osalta menosta päätellen lauantai-illan Immanuelin konsertti, Ari Urhonen sanoo.

Immanuel on kristillistä rap-musiikkia esittävä duo. Urhonen huomauttaa, että viimeisen kymmenen vuoden aikana nuorten määrä vapaaseurakuntien piirissä on laskenut. Eniten vapaakirkollisia nuoria saapunee syksyisin Seinäjoella järjestettävään Valtakunta-tapahtumaan, jonne voidaan ottaa mukaan noin 400 osallistujaa. Kesäjuhlilla nuoria lienee ollut vähemmän.

Juha-Pekka Hopeavuori ei ole vielä kuullut palautetta tapahtumasta suoraan nuorilta, mutta ilahtui siitä, että näki heitä juhlavilinässä.

– Erityisesti illoissa, joiden sisältö oli vahvasti nuorille suunnattu. Olen tässä totta kai itsekin prosessoinut sitä, oliko tämä hyvä linjaus, sanoo Hopeavuori viitaten siihen, ettei varsinaista nuortenohjelmaa järjestetty.

Tein mitä pystyin, jotta tilaisuuksissa olisi ollut nuoria huomioiva ote, mutta totta kai tehtiin myös kompromisseja.

Hannu Vuorinenkin pohtii, oliko valtaosa tilaisuuksista lopulta nuorten makuun turhankin perinteisesti toteutettu.

– Varmaankin ne puhuttelivat enemmän aikuisia ja keski-ikäisiä.

Sen sijaan Vuorisen korvaan kantautui positiivista palautetta nuorten hengailutilasta heiltä itseltään.

Juha-Pekka Hopeavuori ajattelee, että jostakin uudistus on aloitettava. Nyt tehtiin varsin rohkeitakin avauksia. Nuoret olivat aiempaa paremmin muun kesäjuhlakansan keskellä, mitä voidaan pitää lähtökohtaisesti hyvänä asiana.

– Omasta puolestani tein sen mitä pystyin, jotta tilaisuuksissa olisi ollut nuoria huomioiva ote, mutta totta kai tehtiin myös kompromisseja. Ymmärrän senkin, ettei tilaisuuksia voi tehdä pelkästään nuoria ajatellen. Toivon sydämestäni, että tämä oli hyvä avaus siihen suuntaan, että juhlat ovat yhteinen kokemus.

Ida Elina ja Jukka Leppilampi esiintyivät kesäjuhlien perjantai-illan konsertissa. Päälavan tilaisuuksien musiikki herättää kesäjuhlilla perinteisesti tunteita ja mielipiteitä moneen suuntaan, mikä kertoo osaltaan siitä, että musiikki on hyvin tärkeä osa kokonaisuutta. Hannu Vuorinen ajattelee, että Seinäjoen juhlilla oli kyllä pyritty huomioimaan se, että mukana oli myös perinteisiä, vanhemmallekin väelle hyvin tuttuja lauluja. Perjantaina juhlien avaustilaisuudessa esiintynyt Kurikan Kotiseurakunnan kuorokin ilahdutti epäilemättä erityisesti perinteisemmän hengellisen musiikin ystäviä. Muukin musiikkitarjonta oli Vuorisen mukaan ehdottoman laadukasta, mutta mietityttämään jäi se, että lauantai-illan päätilaisuuden kaikki laulut olivat englanninkielisiä. Sunnuntain ehtoollistilaisuudessa osin englanniksi laulanut Chariots taas täytti Vuorisen mukaan hyvinkin paikkansa. Kuva: Roosa Mustikkamaa
Sunnuntain ehtoollistilaisuudessa luovutettiin perinteiseen tapaan Vapaakirkon työntekijän ja pastorin uudet valtakirjat. Suomen Vapaakirkon työntekijän valtakirjan saivat Jeremia Klinga (siunattavana vasemmalla), Lauri Liukkonen ja Rainer Åkerlund. Vapaakirkon pastorin valtakirjan saivat Jani Jalo, Raisa Jalo, Nelli Nousiainen Marianna Tiainen ja Ya-Chen Kuikanmäki-Li. Vapaakirkon kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen (kuvassa äärimmäisenä vasemmalla) totesi Vapaakirkon iloitsevan siitä, että Jeesus antaa edelleen lahjoja seurakunnalleen. ”Te olette Jeesuksen lahjoja meille. Voimme antaa itsemme Herralle, ja sitten hänen seurakunnalleen. Kiitämme siitä, että näin teitte.” Kuva: Roosa Mustikkamaa

Veikko Niskanen: ”Arvostan sitä, että lapsiin panostetaan”

Veikko Niskasta kosketti Antero ”Mooses” Laukkasen kesäjuhlille lähettämä tervehdys, jossa korostettiin, että jokaisen sukupolven on otettava vastuu oman sukupolvensa evankelioinnista. Niskanen tuntee Laukkasen henkilökohtaisesti jo vuosikymmenten takaa, olipa hän mukana jopa leirillä, jolla Laukkanen tuli uskoon. Laukkanen on myös maininnut Niskasen opettaneen hänet soittamaan kitaraa. Kuva: Maija Latvala

Veikko Niskanen muistelee Vapaakirkon kirkkokunnanjohtajana pian aloittavan Tommi Koivusenluonnehtineen kesäjuhlia moninaisuudeksi yhteydessä.

– Puitteet olivat hienot, ohjelma runsas ja tilaa oli tarpeeksi toteuttaa kaikki.

Erityisen vaikuttunut Niskanen oli siitä, miten paljon lasten ohjelman ja toimintojen eteen oli tehty työtä.

– Harvinaisen hyvin toteutettu. Olen ollut itse paljon lapsi- ja leirityössä mukana, joten arvostan sitä, että lapsiin panostetaan.

Seinäjoki Areenan väljissä tiloissa mahdollisuuksia monipuoliseen lasten ja varhaisnuorten toimintaan oli Niskasesta selvästi enemmän kuin Tampereen Teopoliksessa, jonka puitteet ovat tältä osin ”ikävä kyllä” vaatimattomammat.

– Oli hienoa, kun ”kidaripresidentti” Kari Hämäläisen kanssa olimme katsomassa ensimmäisen illan Kids’ Action Night -tapahtumaa. Formaatti on Karin luoma lähes 30 vuotta sitten, ja se voi yhä hyvin.

Selvät juhlien kohokohdat Niskaselle olivat sunnuntain peräkkäisiin tilaisuuksiin sijoittuneet siunaustilanteet. Ensimmäisessä tilaisuuksista siunattiin tehtäviinsä sekä uusi kirkkokunnanjohtaja että nuorisotyönjohtaja, jälkimmäisessä uudet työntekijät, joille luovutettiin valtakirjat.

Niskanen sai juhlille erityisen hienon lopetuksen; hän kävi katsomassa Kätköpaikka-näytelmän sunnuntain iltaesityksen.

– Erittäin hieno ja ajankohtainen, kun Israelin tilanne on nyt se, mikä on. Aina nämä seinäjokiset hienosti näyttelevät, olemme ennenkin käyneet, Niskanen kehuu.

Välillä näytti, että ihmiset tulevat rukouspalvelusta pois, kun eivät kuule mitään.

Parannettavaakin Veikko Niskanen Seinäjoen kesäjuhlista löytää. Entisenä työpaikkansa suojelupäällikkönä hänestä vaikutti, ettei mahdollisiin hälytystilanteisiin varautuminen ollut riittävää. Niskanen itse oli aiheettomaksi osoittautuneen hälytyksen alkaessa B-hallin toisen kerroksen kokoustilassa, johon ei hälytysäänen lisäksi kuulunut kuulutuksia. Vaikutti siltä, ettei kukaan myöskään tullut tarkistamaan, olivatko ihmiset poistuneet tilasta.

– Monia tuntui myös vaivaavan B-hallin pimeys. Ei tiennyt, ottaako kolehtiin lompakosta vitosen vai satasen, Niskanen naurahtaa.

Itsekin rukouspalvelijana juhlilla toiminut Niskanen kuuli muilta rukouspalvelijoilta, että bändin soitto lavalla yhtä aikaa rukouspalvelun kanssa ei toiminut. Rukouspalvelijat eivät tahtoneet kuulla, mitä rukoiltavaksi tulleet ihmiset sanoivat. Se ymmärrettävästi turhautti.

– Välillä näytti, että ihmiset tulevat rukouspalvelusta pois, kun eivät kuule mitään, Niskanen harmittelee.

Musiikin suhteen Niskanen myöntää, että tokihan vanhempi väki kaipaisi jonkin verran enemmän perinteisiä lauluja. Ohjelmarytmikin oli varsin tiivis — etenin rukouspalvelijoille.

– Kokouksen päätyttyä alkoi heti kohta jo seuraava tilaisuus, eikä välissä kerennyt käydä syömässä. Ruokatauot olisi pitänyt miettiä etukäteen.

Myös se, ettei ruokakojuja saanut avata ennen kuin Seinäjoki Areenan ravintolatoimijat olivat sulkeneet, tuntui hankalalta. Teopoliksen hyvä puoli onkin, että ruokapuolta voidaan hoitaa itse, ja näin siitä tulee tulojakin.

A-hallin Luova lava ei Niskasesta vaikuttanut oikein päässeen oikeuksiinsa. Ehkä se olisi vaatinut hieman eristetymmän tilan. Nyt isossa hallissa oli kauhea hälinä ja markkinatunnelma. Sinänsä Niskasesta oli mukavaa, että paikalla oli paljon näytteilleasettajia, joille oli riittävästi tilaa.

– Tämä on hallijuhlien etu, kaikki halukkaat pääsevät mukaan.

Paula Shemeikka: ”Vain kaksi kertaa olen käytännön syistä ollut poissa juhlilta”

Paula Shemeikka arvosti kesäjuhlilla etenkin ystävien ja tuttujen tapaamista. Tilaisuuksista erityisesti juhlat päättänyt Pentti Hietasen ja Lasse Heikkilän konsertti sykähdytti. ”Se täytyy oikein mainita, niin ihania, syvällisiä lauluja.” Kuva: Elise Rautalahti

Paula Shemeikka oli kesäjuhlilla mukana vain lauantaina ja sunnuntaina, mutta perjantainkin tilaisuudet tuli seurattua etänä.

– Tosi mahtavia, Shemeikka kehuu.

Yleistuntumansa juhlista on positiivinen.

– Paikka oli tilava, ja kun kokoushalli oli erikseen, se rauhoitti tilaisuudet muulta hälinältä.

Shemeikka pisti merkille saman, minkä moni muukin: Areenan ravintolan aukioloajat eivät oikein keskustelleen juhlaohjelman kanssa. Ravintola suljettiin liian aikaisin, joten välillä oli valittava, meneekö syömään vai seuraamaan tilaisuuksia. Kahvijonot olivat pitkiä ja kahvipisteitä olisi saanut olla enemmän.

– Minulla ei ollut ongelmaa, mutta jotkut vanhemmat ihmiset eivät jaksaneet seistä jonossa. Ja kokousten välissä piti miettiä, ehtiikö kahville, jos jono on pitkä.

Parkkipaikkoja oli Shemeikan mukaan riittämiin, ja varsinkin sunnuntain epävakaissa säissä hallijuhlat tuntuivat hyvältä ratkaisulta. Tampereen Teopoliksessa ollaan enemmän sään armoilla — etenkin jos juhlat järjestetään jatkossakin alkukesästä, jolloin sää on usein epävakaisempi kuin sydänkesällä.

Kesäjuhlatilaisuuksien annin Shemeikka kokee sopineen hyvin omaan pirtaansa.

– Tosi hyviä ja mielenkiintoisia puheita kaikki, ja musiikki oli monipuolista.

Kuoroihmiseksi itsekin tunnustautuva Shemeikka nautti etenkin kuorojen panoksesta. Musiikilla on hänestä suuri vaikutus tilaisuuksien ilmapiiriin. Musiikki tukee puhujiakin.

Tapaan ystäviä ja tuttuja ja vähemmän tuttuja, ja on myös mielenkiintoista tutustua uusiin ihmisiin.

Paula Shemeikkaa voi hyvällä syyllä sanoa Vapaakirkon kesäjuhlien vakikävijäksi. Hän on kuulunut lapsesta lähtein vapaaseurakuntaan ja ollut Vapaakirkon pastorin puoliso jo 48 vuotta.

– Vain kaksi kertaa olen käytännön syistä ollut poissa juhlilta.

Merkittävä juhlille vetävä asia on niiden sosiaalinen ulottuvuus.

– Tapaan ystäviä ja tuttuja ja vähemmän tuttuja, ja on myös mielenkiintoista tutustua uusiin ihmisiin.

Shemeikka sanoo olevansa luonteeltaan siinä määrin ulospäinsuuntautunut, ettei tutustuminen tuota vaikeuksia. Hän osallistuu aina juhlilla järjestettävään Vapaakirkon ja sen seurakuntien työntekijöiden puolisoiden tapaamiseen.

– Se on kanssa tosi virkistävä ja mielenkiintoinen.

Tänä vuonna tilanne oli erityinen, sillä Hannu Vuorisen vaimo Marjo Vuorinen luovutti vastuun toiminnasta Tommi Koivusen vaimo Hanna Koivuselle.

– Hänet siunattiin vetäjäksi.

Juhlien vapaaehtoisten palvelualttiuteen Shemeikka kiinnitti erityistä huomiota. Ongelmat ratkottiin, ja se tehtiin ystävällisesti.

Tekstit: Maija Latvala
JAA ARTIKKELI:

Aiheeseen liittyvää