›› Kristillisen kirjallisuuden ja musiikin verkkokauppa.

nettikirjakauppa-2015

MAINOS

Search

Tienaukaisijat ry:n vuoden 2024 tapahtumissa käsitellään muun muassa pelkoja ja muuttuvaa maailmaa

Tienaukaisijat ry:n hallituksen puheenjohtajana toimii nykyisin Salme Annala (kuvassa kolmas vasemmalta). Aiemmin puheenjohtajana toiminut Helena Penttilä (Annalan oikealla puolella) on yhä hallituksen jäsen. Kuvassa äärivasemmalla on yhdistyksen sihteeri Tarja Huuskonen, jonka vieressä hymyilee hallituksen jäsen Sari Matikainen. Äärioikealla on hallituksen jäsen Heli Annala, jonka vierellä taivaalle tähyää Sinikka Laine. Laine ei kuulu enää yhdistyksen hallitukseen, mutta oli kutsuttuna mukana suunnittelupäivässä. Suunnittelupäivässä eivät olleet tällä kertaa mukana hallituksen varajäsenet Hellevi Ampuja ja Päivi Vettenniemi.
Yhdistyksen hallitus kokoontui Kiponniemessä tammikuun lopussa lyömään lukkoon alkaneen vuoden suunnitelmat.

– Keittiön hyvää ruokaa ja irtokarkkeja kului, kertoo hallituksen jäsen Sari Matikainen.

Suunnittelu vaatii tietenkin hyvät eväät, ja monessakin mielessä. Niinpä ”rukousmylly” ja ”ideariihi” pidettiin käynnissä koko viikonlopun ajan. Tulostakin tuli, sillä alkaneena vuotena on tarkoitus järjestää peräti neljä tapahtumaa. Ensimmäinen niistä on maaliskuun puolivälin Raamattu- ja rukouspäivät Kiponniemessä. Päivien teemana on Pelko — esteenä?

– Teema kumpuaa ajatuksesta, että tänä päivänä, kun maailma ja olosuhteet muuttuvat nopeaa tahtia, ihmisillä on monenlaisia pelkoja tulevaisuudesta. Saamme päiville puhujiksi lääkäripariskunta Veli-Pekka ja Minna Joki-Erkkilän, Sari Matikainen kertoo.

Toukokuun lopussa Kotkassa järjestetään perinteinen yhdistyksen vuosi- ja juhlakokous. Nimi juontuu ajoista, jolloin vuosikokous järjestettiin Vapaakirkon kesäjuhlien yhteydessä. Sen jälkeen oli aina kesäjuhlien juhlakokous.

– Mutta juhlaahan se monesti on, kun eri paikkakunnilta tulevat jäsenet saavat tavata ja rohkaistua yhteisestä uskosta, Sari Matikainen ja Tienaukaisijat ry:n puheenjohtaja Salme Annala huomauttavat.

Mustilan toimintakeskuksen myymisen jälkeen Tienaukaisijoiden vuosikokoukset ovat kiertäneet eri seurakunnissa, jotta yhdistyksen eri puolilla Suomea asuvat jäsenet pääsevät mukaan niihin ainakin silloin tällöin.

Hallitus sai sydämelleen ajatuksen kokousten järjestämisestä seurakunnissa.

Tilaisuuksia seurakunnissa

Syyskuussa Tienaukaisijat järjestävät jo perinteeksi muodostuneet Naistenpäivät Kiponniemessä.

– Sinne on jo lupautunut puhujavieraaksi Helena Lintinen-Karvala. Teemana on Tätä aikaa varten- kristittynä naisena muuttuvassa maailmassa, kertovat Salme Annala ja Sari Matikainen.

Sekä Naistenpäivät että Raamattu- ja rukouspäivät on koettu hyviksi ja tarpeellisiksi tapahtumiksi, joista osallistujat ovat lähteneet vahvistuneina ja rohkaistuneina. Aiemmin Raamattu- ja rukouspäivät pidettiin myös lokakuussa, mutta niiden sijaan yhdistyksen hallitus sai sydämelleen ajatuksen kokousten järjestämisestä lähinnä pienissä seurakunnissa.

– Tavoitteena on kannustaa ja rohkaista näissä seurakunnissa olevia ihmisiä, Annala ja Matikainen kertovat.

Tienaukaisijoiden kuluvan vuoden vuosikello lyökin viimeisen lyöntinsä Savonlinnassa, jonka vapaaseurakuntaan Tienaukaisijat jalkautuvat sekä musiikkia että puheita sisältävän rohkaisevan tilaisuuden merkeissä.

– Tuomme näin hieman vaihtelua seurakunnan elämään. Seurakunnissa järjestettävissä tilaisuuksissa puhuvat pääasiassa hallituksen jäseninä olevat evankelistat. Myös tilaisuuksien musiikki tulee hallituksen jäseniltä, Annala ja Matikainen kertovat.

Ilonaihe on, että tapahtumiin on tullut mukaan myös nuorempaa sukupolvea.

Rohkaisua ja tukea

Vuonna 1901 perustettu Naislähetysliitto otti vajaa kymmenen vuotta sitten uudeksi nimekseen Tienaukaisijat ry. Liitolla on ollut yli 120-vuotisen historiansa aikana monenlaista toimintaa. Alkuvaiheista asti on järjestetty esimerkiksi raamattukursseja ja virkistyspäiviä evankelistoina toimineille naisille. Liitto on edistänyt myös heidän välisensä yhteyden syvenemistä ja tukenut evankelistoja taloudellisesti.

Nykyisin Tienaukaisijoiden työn ytimessä ovat entistä painotetummin kurssit ja tapahtumat, jotka on avattu Naistenpäiviä lukuun ottamatta myös miehille.

– Järjestämiemme kurssien keskiössä on raamatunopetus. Tavoitteena on rohkaista ja tukea osallistujia elämän arjessa, Salme Annala ja Sari Matikainen kertovat. 

Osanottajia tapahtumissa on useammista kirkkokunnista.

– Ilonaihe on, että kursseillemme ja tapahtumiin on tullut mukaan uusia ihmisiä ja myös nuorempaa sukupolvea. Rukoilemme, että voisimme olla siunauksen välikappaleina tapahtumiimme ja kursseille osallistuville.   

Tienaukaisijat ry tukee tapahtumien järjestämisen ohella edelleen myös omia evankelistojaan. Se maksaa Sari Matikaisen työnantajakulut, jotta hänelle kertyy työstään eläkettä. Tarja Huuskonen opiskelee tällä hetkellä Suomen teologisessa opistossa teologian perusteita monimuoto-opintoina. Häntä tuetaan maksamalla opintojen kurssimaksut.   

Ulkomaantyötä Tienaukaisijat ry tekee tällä hetkellä kummilapsityön kautta. Yhdistyksellä on kahdeksan kummilasta, joista viisi Perussa ja kolme Himalajalla.

Tekstit: Maija Latvala
JAA ARTIKKELI:

Aiheeseen liittyvää