›› Kristillisen kirjallisuuden ja musiikin verkkokauppa.

nettikirjakauppa-2015

MAINOS

Search

”Sisällössä arvostan yllättävyyttä ja rohkeutta” — Keijo Leppänen valitsee Vuoden kristillisen kirjan lauantaina

Keijo Leppänen kuvattuna Helsingin kirjamessuilla vuonna 2018. Kuva: Pia Korhonen
28. kertaa käytävä Vuoden kristillinen kirja -kilpailu huipentuu lauantaina 29. lokakuuta, kun voittaja valitaan Helsingin kirjamessuilla.

28. kertaa käytävä Vuoden kristillinen kirja -kilpailu huipentuu lauantaina 29. lokakuuta, kun voittaja valitaan Helsingin kirjamessuilla. Esiraati on valinnut yhteensä 43 ehdokkaan joukosta kuusi kirjaa, joista uutisankkuri Keijo Leppänen valitsee voittajan.

– Kristillisessä kirjassa arvostan samaa kuin kirjassa ylipäätään: että se on lumoava ja napakka, että teksti on värikästä. Sisällössä arvostan yllättävyyttä ja rohkeutta: ettei kirja ole ennalta arvattava ja pliisu, Leppänen kertoo Kristilliset kustantajat ry:n tiedotteessa.

Uutisankkurin mukaan olisi vain eduksi, jos kirjassa lisäksi olisi kriittistä otetta johonkin asiaan.

Toinen kirjamessuilla jaettava palkinto kuuluu yleisön suosikille. Vuoden kristillisen kirjan verkkosivuilla voi äänestää suosikkiaan finaalikuusikosta.

Voittaja julkistetaan klo 10.20 kirjamessuilla, Pasilan messukeskuksen toisen kerroksen Lonna-salissa (sali 201). Vuoden kristillinen kirja palkitaan 2 000 euron rahapalkinnolla.

Kilpailun järjestää Kristilliset kustantajat ry ja se on avoin kaikille kustantajille. Viime vuoden voittaja oli Anni Pesosen Credo — tieni mystiikkaan (Basam Books) ja yleisöäänestyksen voitti Jaakko Pirttiahon Rakkaat raajarikot (Päivä Osakeyhtiö).

Vuoden kristillinen kirja -finalistit

Ilari Aalto, Annastiina Papinaho, Larissa Riihihuhta:
Valo askeleillani — Pyhiinvaelluksella Suomessa (Kirjapaja)

Pyhiinvaellus kiinnostaa yhä useampaa. Voiko Suomessakin vaeltaa? Miksi ihmiset lähtevät matkalle? Millaisia reittejä Suomesta löytyy? Miten pyhiinvaellus eroaa tavallisesta vaelluksesta? Valo askeleillani on moniääninen matkakertomus kotimaan poluilta – juurista, eksymisistä, oivalluksista ja muutoksesta.

Roberto Brandão:
Pieniä suuria ihmeitä (Aikamedia)

The Voice of Finland -kilpailusta tunnetuksi tullut muusikko Roberto Brandão rohkaisee omalla, koskettavalla elämäntarinallaan luottamaan Jumalan tahtoon ja johdatukseen, joka on täynnä pieniä suuria ihmeitä.  Brandãon tarina on hämmästyttävä osoitus siitä, mitä Jumala voi tehdä yhden pojan elämällä, silloinkin kun hän itse ei pystynyt näkemään tulevaisuutta tai toivoa.

Tuomas Heikkilä:
Lalli — Kansallismurhaajan muotokuva (Tammi)

Suomen luomiskertomuksen mukaan Lalli surmasi piispa Henrikin Köyliönjärven jäällä 1150-luvulla. Onko tarina kuitenkaan totta? Kuka Lalli oikeastaan oli – ja mitä hänestä tiedämme? Kansallismurhaaja Lalli saa viimein oman historiansa. Palkitun historioitsijan uusin teos johdattaa suomalaisuuden alkuhämäriin.

Jippu, Kai Kortelainen:
Jippu — Kun perhonen lakkaa hengittämästä (WSOY)

Kirja on tarina nuoresta naisesta, joka lensi pimeyden ytimeen ja pelastui. Jipun oli saavutettava oma henkilökohtainen pohjansa, kunnes hän pystyi ymmärtämään omat rajansa ihmisenä ja löytämään armon. Jippu kertoo elämäkerrassaan tarinansa väkevin sanankääntein, joissa kauneus ja rujous kohtaavat.

Jaakko Pirttiaho:
Jaakon psalmit (Päivä Osakeyhtiö)

Raamatun psalmeja lukiessaan Jaakko Pirttiaho on kokenut oivalluksia ja saanut evästä niin arkeen kuin juhlaan. Monien psalmien mollivoittoisuus vaihtuu vapautuneeksi iloksi ja kiitokseksi. Samaa on kokenut myös Jaakko Pirttiaho, ja tässä kirjassaan hän kertoo löydöistään.

Serafim Seppälä:
Antiikista Bysanttiin — Aatehistoriallisia murroksia (Gaudeamus)

Miten kristinusko muutti maailman katsomisen tapaa? Antiikista Bysanttiin esittelee antiikin ja varhaiskirkon ajattelijoiden näkemyksiä ihmisyydestä, ystävyydestä, kuolemasta, unista, eläimistä ja muista elämänläheisistä teemoista. Myöhäisantiikin kristillistä kirjallisuutta avataan kysymyksillä, jotka johtavat perinteisen dogmatiikan ulkopuolelle.

Lähde: Kristilliset kustantajat ry

Editoitu 27.10. klo 12.23: Vuoden kristillinen kirja palkitaan 2 000 euron rahapalkinnolla, ei suoraan kirjan kirjoittajaa.

Teksti: SVL
JAA ARTIKKELI:

Aiheeseen liittyvää