›› Kristillisen kirjallisuuden ja musiikin verkkokauppa.

nettikirjakauppa-2015

MAINOS

Search

Pääkirjoitus: Kesäjuhlien merkitys?

Kuva: Päivi Vettenniemi
Jälleen ovat yhdet Vapaakirkon kesäjuhlat takana. Seinäjoella järjestetyt juhlat tarjosivat hyvät puitteet ja ohjelman. Varmasti löytyisi myös kehitettävää ja parannettavaa, mutta kehityskohtien sijaan haluan herättää ajatuksia juhlien merkityksestä.

Monet Suomen kirkkokunnat ja yhteisöt järjestävät kesäjuhlia. Monille kävijöille tällaiset juhlat muodostavat vuoden kohokohdan. Haluan herättää myös vapaakirkollisia miettimään omien kesäjuhliensa merkitystä.

Kun järjestämme juhlat, järjestämme ne koko kansalle. Juhlille ovat kaikki tervetulleita. Juhlien merkitys korostuu kuitenkin erityisesti vapaakirkolliselle kansalle. Itse lukeudun niihin, jotka jo pikkupoikana saivat olla isän ja äidin kanssa juhlilla ja majoittua oranssisessa kaariteltassa. Kunpa jokainen voisi omistaa kesäjuhlat ”meidän juhlinamme” — siis jokaisen Vapaakirkkoon kuuluvan yhteisenä juhlana.

Luultavasti jokainen löysi itselleen sitä, mitä juhlilta tuli hakemaan.

Miksi minä lähden juhlille? On vaikea laittaa yhtä syytä toisen edelle, sillä juhlat tarjoavat kokonaisuuden. On hienoa nähdä niitä, joita ei ole vuosiin tai vuosikymmeniin nähnyt. Puheet ja lauluesitykset tarjoavat hyvän hengellisen annin. Myös tänä vuonna kesäjuhlat tarjosivat hyvän kattauksen monipuolista ohjelmaa. Luultavasti jokainen löysi itselleen sitä, mitä juhlilta tuli hakemaan ja kokemaan – oli sitten lapsi, nuori tai aikuinen.

Päivän tai parin uhraaminen juhlien vuoksi on varmasti kokemuksena siunattu.

Jos Herra suo, kesäjuhlat järjestetään ensi vuonna Tampereen Teopoliksessa. Toivottavasti näemme toisemme siellä osallistujina ja kenties talkoolaisinakin kantamassa kukin kortemme kekoon. Päivän tai parin uhraaminen juhlien vuoksi on varmasti kuitenkin kokemuksena siunattu. Näin voimme myös yhdessä saada kokemuksen meidän kaikkien yhteisestä juhlasta.

Petri Vettenniemi Vapaakirkon hallituksen varapuheenjohtaja
JAA ARTIKKELI:

Aiheeseen liittyvää