›› Kristillisen kirjallisuuden ja musiikin verkkokauppa.

nettikirjakauppa-2015

MAINOS

Search

Israel inspiroi nuoria

Kuva: Vladimir Karttunen
Järvenpään Arkkiin kokoontui hiljattain 25 nuorta ja nuorta aikuista Israel-teeman ympärille.

Fidan koordinoiman YouthDavar-peruskurssin innostavina johtajina toimivat Janette ja Tuomas Vuolteenaho. Nyt järjestettiin kolmivaiheisen opinpolun ensimmäinen jakso. Seuraava jakso järjestetään tulevana syksynä.

Kirsi Lustig suosittelee YouthDavar-kurssia kaikille Israelista vähääkään kiinnostuneille. Kuva: Pirjo Karttunen

Yksi kurssin ensimmäisen jakson osallistujista oli Kirsi Lustig, joka päätyi kurssille äitinsä ja erään seurakuntalaisen innostamana.

– Mietin aluksi, että menenkö, mutta sitten lopulta totesin, että ehkä siellä oppii jotakin mitä en vielä tiedä. Olen käynyt kerran turistimatkalla Israelissa ja ajattelin, että ehkä saan kurssilta hyvää lisämateriaalia, Lustig kertoo.

Viikonlopun aikana käytiin ensin läpi perusteita koskien sitä, miksi Israel on valittu kansa.

– Perusteiden jälkeen pääsimme tutustumaan israelilaiseen kulttuuriin ja elämäntapaan. Lopuksi käsiteltiin nykyajan sotaa ja sen syitä.

Lustig inspiroitui kaikesta kuulemastaan ja oppimastaan.

– Sain hyvän käsityksen kulttuurista ja siitä, mitä eri juutalaisuuden muotoja on. Mietityttämään jäi, millaisia messiaaniset juutalaiset ovat. Olisi kiva tutustua heihin, Kirsi Lustig miettii.

Hän ajatteli osallistua myös syksyllä järjestettävälle kurssijaksolle ja suosittelee YouthDavar-kurssia kaikille vähänkään kiinnostuneille.

– Kurssilla oppii paljon uutta ja saa lisää ymmärrystä siihen, miksi Israel on niin kova aihe maailmalla tälläkin hetkellä, ja miten voin itse olla avuksi kaiken keskellä. Kurssi auttoi myös ymmärtämään, miksi mummot aina hehkuttavat Israelia!

YouthDavar-kurssin seuraavassa osassa pureudutaan syvemmälle Jumalan suureen suunnitelmaan ja myös Kirsi Lustigin kaipaamaan aiheeseen eli messiaanisiin juutalaisiin. Kurssin kolmas vaihe on matka joko Israeliin tai johonkin Euroopan maahan, esimerkiksi Puolaan. Opinpolun jokainen uusi vaihe edellyttää osallistumista edellisiin vaiheisiin.

Artikkelin kirjoittaja on Järvenpään vapaaseurakunnan Israel-työn koordinaattori.

Teksti: Pirjo Karttunen
JAA ARTIKKELI:

Aiheeseen liittyvää