Hartaus: Ettei kukaan horjuisi näissä ahdingoissa

Kuva: Pixabay
Sentähden me, kun emme enää voineet kestää kauemmin, päätimme jäädä yksinämme Ateenaan, ja lähetimme Timoteuksen, veljemme ja Jumalan palvelijan Kristuksen evankeliumissa, vahvistamaan teitä ja rohkaisemaan teitä uskossanne, ettei kukaan horjuisi näissä ahdingoissa. Sillä itse te tiedätte, että meidät on semmoisiin pantu (1.Tess. 3:1–3).

Evankeliumin sana saapui Tessalonikaan Pyhän Hengen suuren voiman kautta. Sanoma Jeesuksesta tuli apostolien suusta niin suurella varmuudella ja Pyhässä Hengessä, etteivät edes suuret ahdingot, joissa kaupunkilaiset elivät, voineet pysäyttää sitä. 

Paavalilla oli paimenen sydän. Hän pyrki pitkillä matkoillaan aina uudestaan palaamaan niihin kaupunkeihin, joissa evankeliumi oli otettu vastaan ja perustettu seurakunta. Hän kantoi huolta siitä, oliko Jumalan rauha säilynyt ihmisten sydämissä, paloiko into Herran työhön vielä, olivatko he juurtuneet Jumalan sanaan ja kestäneet kiusaukset ja vihollisen houkutukset? Paavalin iloksi näin oli käynyt. 

Jumala on tänään kiinnostunut siitä, mitä sinun uskonelämääsi kuuluu. Olet ehkä ottanut Kristuksen vastaan jo vuosia sitten, mutta keskeisin kysymys on, millainen hengellinen tilasi on tänä päivänä.

Jumalan tahto on, ettei kukaan horjuisi ahdingoissa. Raamattu sanoo, että monen ahdistuksen kautta on meidän meneminen Jumalan valtakuntaan (Apt. 14:22). Ahdistuksia tulee niin henkilökohtaisessa elämässä, seurakunnan elämässä kuin ympäröivässä yhteiskunnassa. On sanottu, että poikkeusaikana perustotuudet korostuvat. 

On tärkeää, että arvomaailmamme on kunnossa. Tärkeintä on se, että rakastamme Jeesusta. Raamattu puhuu ensirakkaudesta, joka tarkoittaa, että hänellä on ylin valta elämässämme ja valintamme ja vaikuttimemme arjessa tehdään tämän perusteella. Paavali kirjoittaa: Koetelkaa itseänne, oletteko uskossa; tutkikaa itseänne. Vai ettekö tunne itseänne, että Jeesus Kristus on teissä? Ellei, niin ette kestä koetusta (2. Kor. 13:5).

Seurakunta ei ole täydellinen paikka, mutta se on Jumalan suunnitelma, jota eivät tuonelan portit voita.

Alkuseurakunnan voima oli yhteydessä: ja he pysyivät apostolien opetuksessa, keskinäisessä yhteydessä, leivänmurtamisessa ja rukouksessa (Apt. 2:37). Seurakunta ei ole täydellinen paikka, mutta se on Jumalan suunnitelma, jota eivät tuonelan portit voita (Matt. 16:18). 

Tarvitsemme myös Jumalan koko sota-asun voidaksemme pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuamme pysyä pystyssä (Ef. 6:10–18). Pyhän Hengen voima vahvistaa askeleemme ja tekee ne horjumattomaksi: Vahvistakaa hervonneet kädet, voimistakaa horjuvat polvet. Sanokaa hätääntyneille sydämille: ”Olkaa lujat, älkää peljätkö”. (Jes. 35:3–4)

Nyt on aika tehdä kutsumisemme ja valitsemisemme lujaksi. Jos näin teemme, emme Raamatun mukaan koskaan lankea (2. Piet. 1:10). Profeetta Elia haastoi voimallisesti aikansa Jumalan kansaa: Kuinka kauan te onnutte molemmille puolille? Jos Herra on Jumala, seuratkaa häntä; mutta jos Baal on Jumala, seuratkaa häntä (1. Kun. 18:21).

Mika Tapio Porin vapaaseurakunnan seurakunnanjohtaja
JAA ARTIKKELI:

Aiheeseen liittyvää