›› Kristillisen kirjallisuuden ja musiikin verkkokauppa.

nettikirjakauppa-2015

MAINOS

Search

Hämeenlinnassa kastettiin viisi jääkiekkoilijaa

Liberty-yliopiston jääkiekkojoukkueen pelaajat Kris Bladen (vas.), Jacob Malandyk, Ben Barnett ja Ryan Finch kastettiin Hämeenlinnan vapaakirkossa.
Yhdysvaltaisen Liberty-yliopiston jääkiekkojoukkue on tammikuun alussa viikon verran vierailulla Hämeenlinnassa. Neljä pelaajista päätti mennä kasteelle Hämeenlinnan vapaaseurakunnassa.

Keskiviikkona 10. tammikuuta Hämeenlinnan vapaaseurakunnassa järjestetty Hockey Night päättyi kastejuhlaan. Neljä nuorta miestä Liberty-yliopiston jääkiekkojoukkueesta päätti tunnustaa julkisesti uskonsa Jeesukseen menemällä kasteelle.

Yksi heistä, Ryan Finch, oli vain hetkeä aikaisemmin tehnyt ratkaisun seurata Jeesusta henkilökohtaisena Vapahtajanaan ja tullut uskoon.

– Koin vahvasti, että Jumala kutsui minua kysymään Ryanilta, haluaako hän seurata Jeesusta, sanoo kastehetken aloitteentekijä Kris Balden.

Hockey Night -ilta päättyi ylistyshetkeen, ja Ryan Finch kertoi toivoneensa, että joku johdattaisi halukkaat lopuksi niin sanottuun syntisen rukoukseen, jolloin hän voisi yhtyä siihen ja tehdä uskonratkaisun. Näin ei kuitenkaan käynyt, ja Finch pettyi.

Mutta samaan aikaan joukkuetoveri Kris Bladen kävi mielessään painia, tohtisiko hän kysyä Finchiltä, halusiko tämä tulla uskoon. Bladen päätti rohkaistua esittämään tärkeän kysymyksen, mutta sitten pyörsi päätöksensä. Jonkin aikaa edestakaisin pohdittuaan hän loppujen lopuksi kuitenkin pyysi Ryan Finchia kirkkosalista seurakunnan alakertaan, ja näin Finch sai mahdollisuuden tehdä oman päätöksensä.

Koska Balden ja kolme muuta nuorukaista olivat jo päättäneet mennä sinä iltana kasteelle, joukkoon liittyi tuoreeltaan myös Finch.

International Christian Fellowship -työn (ICF) pastori David Pike keskusteli sekä Finchin että muiden kasteella haluavien kanssa. Kasteelle menivät Kris Bladen, Ben Barnett, Jacob Malandyk ja Ryan Finch.

Finch kertoi seurakunnan edessä, että hänelle tapahtui jotakin, mitä hän ei vielä pystynyt täysin kuvailemaan. Hänestä heijastui ilo ja helpotus.

Hämeenlinnan vapaaseurakunnan International Christian Fellowship -työn (ICF) pastori David Pike toimi kastajana.

Nuoret miehet toistensa tukena

Kanadalainen Kris Bladen on uskovan kodin lapsi. Sekä isä että äiti ovat Pelastusarmeijan pappeja, mutta vaikka hän oli jo parin vuoden ajan pohtinut kastekysymystä, vasta nyt Suomen-vierailulla tarjoutui otollinen hetki.

– Minun piti muuttaa ensin Kanadasta Yhdysvaltoihin ja tulla sitten Hämeenlinnaan, että tämä toteutui, Bladen sanoo hymyillen ja katsoo levollisesti ja ystävällisesti suoraan silmiin.

Hän lausuu suomalaisia nimiä sujuvasti ja toteaa nauraen sitä ihmettelevälle, että koska hän on kanadalainen, hän ”on avoimempi muulle maailmalle”.

Bladen kertoo keskustelleensa Ryan Finchin kanssa hengellisistä asioista tiistai-illasta keskiviikon aamuyöhön. Hän tiesi, että Finch luki parhaillaan Matteuksen evankeliumia, ja hän oli puolestaan valmis auttamaan joukkuetoveriaan tärkeiden kysymysten käsittelyssä.

Liberty-yliopiston jääkiekkojoukkue oli nyt kolmatta kertaa vierailulla Suomessa. Jääkiekko on tärkeä osa nuorten miesten ja naisten elämää, mutta Hämeenlinnan-vierailu osoitti, että yliopistossa tehdään myös kokonaisvaltaista hengellistä työtä, joka tuottaa hedelmää.

Koko Liberty-yliopiston jääkiekkotiimi kokoontui yhteiskuvaan Hämeenlinnan vapaakirkossa järjestetyn Hockey Nightin päätteeksi.

Ylimääräinen yllätys

Eikä siinä vielä kaikki, että neljän jääkiekkoilijan päätös synnytti kastekokouksen Hämeenlinnan vapaaseurakunnassa, sillä torstai-iltana 11. tammikuuta David Pike kastoi vielä yhden nuoren jääkiekkoilijan hotellin uima-altaassa.

Etsimättä mieleen nousevat Raamatun sanat: ”Kuka voi estää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niin kuin mekin?” (Ap. t. 10:47)

 

Hämeenlinnan vapaakirkon kastealtaassa (kuvassa) suoritettujen kasteiden lisäksi yksi Liberty-jääkiekkojoukkueen pelaajista kastettiin vielä myöhemmin hotellin uima-altaassa.
Teksti: Merja Pitkänen, kuvat: Liberty University
JAA ARTIKKELI:

Aiheeseen liittyvää