›› Kristillisen kirjallisuuden ja musiikin verkkokauppa.

nettikirjakauppa-2015

MAINOS

Search

Sukupolvien toivotaan kohtaavan Vapaakirkon kesäjuhlilla

Koko juhlakansalle tarkoitetut tilaisuudet halutaan toteuttaa aiempaakin lapsilähtöisemmin. Lauantai- ja sunnuntaiaamupäivien Yhteinen tulevaisuus -tilaisuudet muodostavat näytelmällisen ja vuorovaikutteisen jatkumon, joka huipentuu sunnuntaina, kun Vapaakirkon uudeksi kirkkokunnanjohtajaksi siunataan yhdessä Tommi Koivunen ja uudeksi nuorisotyönjohtajaksi Juha-Pekka Hopeavuori. Lauantain tilaisuudessa laulaa Vapaakirkon puhallinorkesterin säestämä lasten suurkuoro, johon voi vielä ilmoittautua. Sunnuntaina musiikista vastaa Lasse Heikkilän kokoonpano lapsisolisteineen. Kuva: Melina Ilkka
Juhlaohjelma on kattaus, josta jokainen voi valita sopivan annoksen.

Kesäjuhlien uusi avaus on, ettei nuorille järjestetä erikseen omia tilaisuuksiaan.

– Mutta päälavalla on Valtakunta-tapahtumasta tai muutoin nuorisotyöstä tuttuja kasvoja, kertoo Seinäjoen vapaaseurakunnan nuorisotyöstä vastaava Juha-Pekka Hopeavuori.

Esimerkiksi juontajiksi on valittu pääosin nuorisotyöntekijöitä tai muista nuortenleirien ja -tapahtumien vastuullisia. Myös vahva painotus ylistykseen ja ylistystilaisuuksiin nousee nuorten tarpeista. Suurimmassa osassa päälavan tilaisuuksia ylistystä johtaa Valtakunta-tapahtumassa nuorille tutuksi tullut Suhe Live. Ylistykselle on varattu myös omia erillisiä tilaisuuksiaan.

– Päälavalla on perjantai-iltana nuortentapahtumista tuttu ”Late Night Worship”, eli myöhäisillan ylistys, Hopeavuori kertoo.

Avaamme tietä tehdä kesäjuhlia niin, että nuoret otetaan huomioon ja heihin satsataan.

Lisäksi messuhallin puolella sekä lauantain että sunnuntain juhlapäivät avataan aamuylistyksellä. Aamuylistykset ovat olleet suosittuja Valtakunta-tapahtumassa.

– Lauantai-illan Yhteinen valtakunta -tilaisuus linkittyy suoraan Valtakunta-tapahtumaan. Sen päätteeksi esiintyy ylivoimaisesti Suomen suosituin kristillinen räppiduo Immanuel.

Hopeavuori kertoo, että Valtakunta-tapahtuma on tehnyt parin vuoden ajan yhteistyötä Infinite Recordsin kanssa, johon Immanuelkin kuuluu. Yhteistyön puitteissa lauteille on päästetty nousevia räppiskenen artisteja.

– Kesäjuhlilla vedetään tietenkin isosti kovimman tekijän kanssa! Genre on aika selkeästi edelleen suosituinta nuorten parissa.

Kesäjuhlien päälavan koko ohjelma ei ole sataprosenttisesti nuorten näköistä, mutta Hopeavuoren toiveissa onkin, että eri sukupolvet pääsisivät ennen kaikkea kohtaamaan.

– Avaamme tietä tehdä kesäjuhlia niin, että nuoret otetaan huomioon ja heihin satsataan.

 

Mikael Meklin ja Roni Lempiäinen muodostavat räppiduo Immanuelin. Lempiäinen työskentelee Siilinjärven helluntaiseurakunnassa nuorisopastorina. Sekä Lempiäisellä että Meklinillä on myös soolotuotantoa. Immanuel on ollut pitkään tauolla, mutta palasi lavoille viime vuonna julkaistun levyn myötä. Kuva: Hannes Honkanen
Lontoossa käyneille tuttu punainen kaksikerroksinen bussi kuljettaa lauantaina 8.6. juhlaväkeä kiertoajeluille. Vajaa puolituntisia ajeluita järjestetään kello 13–16. Kuva: Mika Roine

Seinäjoki Areenan A-hallin lavaohjelman tuottajana Elina Mäkysen kevääseen on kuulunut ohjelman suunnittelua, aikatauluttamista ja yhteydenpitoa kesäjuhlien eri esiintyjiin ja toimijoihin, jotka ovat mukana juhlien messukylässä. Kaikkea juhlaohjelmaa on rakennettu kokonaisuutena, jotta tarjonta on sopusointuista ja soljuvaa. Kun kesäjuhlat käynnistyvät, Mäkynen hoitaa osansa messukylän ohjelmalavan juonnoista ja tunnelman luomisesta.

– Messukylän näytteilleasettajatkin pääsevät ääneen. Ohjelmalavalla haastatellaan myös päälavan esiintyjiä ja kuullaan musiikkia. A-hallin lava tukee päälavalla ja muualla juhla-alueella tapahtuvaa ohjelmaa, Elina Mäkynen kertoo.

Uteliaaksi persoonaksi tunnustautuva Mäkynen odottaa jo, että pääsee esittämään kysymyksiä talenttinsa likoon laittaneille ihmisille. Messukylän lavan eteen tuodaan muutamia tuoleja ja pöytiä, jotta itselle erityisen kiinnostavaa haastattelua tai esitystä voi pysähtyä kuuntelemaan pidemmäksikin aikaa.

– Tai voit A-hallissa kierrellessä tai kahvilla käydessä jäädä hetkeksi kuuntelemaan huomiosi saanutta ohjelman osaa. Kaikki toteutetaan rennosti eli olet vapaa kuuntelemaan tai menemään mielesi mukaan

Kanteletaiteilija Ida Elina esiintyy perjantaina 7.6. kesäjuhlien päälavalla. Muuhun juhlien musiikkitarjontaan voi tutustua osoitteessa kesajuhlat.fi. Kuva: Ville Huuri
Kesäjuhlaohjelman päättää sunnuntaina kello 15 päälavalla kuultava konsertti, jossa Pentti Hietasen laulaa Lasse Heikkilän tunnettuja ja tuntemattomampia lauluja. Laulut julkaistiin Korkealla -äänitteellä vuonna 2022. ”Tätä tunteellista kokonaisuutta säveltäjän johtaman orkesterin säestyksellä pääsee hyvin harvoin livenä kuulemaan”, Lasse Heikkilä kertoo.

Kesäjuhlien musiikkitarjonta on jälleen laajaa. Perjantai-iltana esiintyy kanteletaiteilija Ida Elina, joka kertoo olevansa Vapaakirkon kesäjuhlien innokas ensikertalainen. Hän pitää juhlien Yhteinen tie -teemaa onnistuneena.

– Yhdessä saadaan olla matkalla, ja yhdessä mennen ne raskaammatkin päivät tuntuvat kevyemmiltä. Ohjelmistostani kuultaa läpi yhteinen uskomme Kristukseen.

Kesäjuhlakonsertti sisältää tuttuja hengellisiä virsiä ja lauluja, mutta myös Ida Elinan omaa tuotantoa.

– Se on omasta elämästäni ja uskostani ammentavaa musiikkia. Yleensä konsertteihin on myös kiva keksiä jotain uutta ja inspiroivaa, joten sellaista voi tälläkin kertaa olla luvassa!

Kesäjuhlat ovat aina kuin paluu kotiareenalle.

Kamarikuoro Braxén esiintyy lauantai-iltana Törnävän kirkossa, jossa on hyvä tilaisuus pysähtyä koskettavien laulujen äärelle, kertoo kuoroa johtava Juha Törmä. Konserttiohjelmisto sisältää tyylillisesti monipuolista kuoromusiikkia.

– Laulujen teksteissä kuuluu luottamus Jumalaan ja Hänen huolenpitoonsa. Laulut ja niiden väleissä lausutut runotekstit ovat uskoa vahvistavia ja sielua hoitavia.

Törmän mukaan kirkot ovat Kamarikuoro Braxénin kaltaisille kokoonpanoille akustisesti parhaita paikkoja laulaa.

– Hyvässä akustisessa tilassa kuoro ei tarvitse sähköistä äänentoistoa lainkaan. Törnävän kirkko ei tee tästä poikkeusta. Hyvin soiva ja kaunis kirkkosali antaa erinomaiset puitteet konsertille.

Vapaakirkon kesäjuhlat ovat kuorolle tärkeät — onhan sillä vahvat vapaakirkolliset juuret.

– Kesäjuhlat ovat aina kuin paluu kotiareenalle, olivat ne sitten missä päin maata hyvänsä.

Teksti: Maija Latvala
JAA ARTIKKELI:

Aiheeseen liittyvää