›› Kristillisen kirjallisuuden ja musiikin verkkokauppa.

nettikirjakauppa-2015

MAINOS

Search

Seinäjoen Vapaaseurakunta etsii keräyksellä tukea kirkkorakennuksensa korkeiden lainakulujen hoitoon

Seinäjoen vapaaseurakunnan uusi kirkkorakennus Valkea on toiminut erilaisten tapahtumien kotina jo neljän vuoden ajan. Esimerkiksi nuortentapahtuma Valtakunta järjestettiin Valkean tiloissa jälleen viime lokakuussa.Kuva: Anriikka Kauppi
Myös Valkean käyttökustannusten nousu haastaa seurakuntaa.

Seinäjoen vapaaseurakunnan kirkkorakennus Valkea valmistui vuonna 2018. Seurakunnan johtavan pastorin Ari Urhosen, seurakunnan puheenjohtaja Kati Nummensalon sekä vanhimmiston ja päiväkoti Suvikellon taustayhdistys Krase ry:n hallituksen jäsen Tommi Mäen allekirjoittamassa tiedotteessa kerrotaan kuluneiden vuosien olleen toiminnallisesti siunauksellisia. Seurakunnan oman käytön lisäksi tiloja vuokrataan tapahtumien, kurssien ja juhlien järjestämiseen. Suunnitelmissa on myös kristillisen koulun perustaminen tiloihin, kertoo Tommi Mäki keräyksestä tiedottavalla videoilla.

– Tavoitteena oli tavoittavuus, ja tässä tavoitteessa olemme onnistuneet. Kynnyksen ylittää sellaisia ihmisiä, jotka eivät muuten kirkkorakennukseen tulisi, Mäki toteaa.

Kati Nummensalo vahvistaa samalla videolla, että Valkean neljä toimintavuotta ovat olleet taloushaasteista ja koronapandemiasta huolimatta siunattuja ja aktiivisia. Rakennuksessa on voitu järjestää esimerkiksi laajalta alueelta ihmisiä kokoavia seminaareja ja konsertteja. Tilat ovat osoittautuneet toimiviksi.

– Meille tekee nyt pulmalliseksi tämän rahoitusasian lainan tiivis takaisinmaksuaika, Nummensalo toteaa.

Myös rakennuksen käyttökustannukset ovat nousseet. Seurakunta etsii jatkuvasti joko mahdollisuuksia pidentää maksuaikaa tai vaihtoehtoisesti hyväntahtoista sijoittajaa. Toistaiseksi maksuaikaa ei ole saatu neuvoteltua pidemmäksi, eikä uuteen lainaan vaihtaminen ole mielekäs vaihtoehto. Nykyinen laina on merkittäviltä osin korkosuojattu, mutta koron ja korkosuojauksen aiheuttamat kulut ovat silti korkeat.

Vapaakirkon hallitus onkin myöntänyt Seinäjoen vapaaseurakunnalle luvan keräyksen järjestämiseen. Keräys kestää kuluvasta marraskuusta aina tulevan vuoden huhtikuuhun. Ari Urhonen toteaa tiedotevideolla, että käynnistyneellä kirkkokeräyksellä halutaan haastaa vapaaseurakuntia mahdollisuuksiensa mukaan tukemaan Seinäjoen seurakuntaa haastavassa tilanteessa sekä rukouksin että varoin.

­– Olen täysin vakuuttunut siitä, että Pyhä Henki tulee johdattamaan meitä tässä projektissa eteenpäin, ja Jumal­­a on luvannut pitää meistä huolen.

Katso tilannetta avaava video sekä videon lopusta löytyvät keräystiedot tästä.­

Teksti: Maija Latvala

Valkea-hanke

JAA ARTIKKELI: