”Tulkoon sinun valtakuntasi” lienee tunnetuimpia lauseita suomen kielellä. Valtaosa suomalaisista on elämänsä aikana lausunut nämä sanat rukoillen mitä erilaisimmissa tilanteissa — kirkossa, yksin kotona tai hiljaisessa metsässä. Nämä sanat ovat Isä meidän -rukouksen ydin. Kaikki muu rukouksessa kumpuaa ajatuksesta, että Jumalan hallinta koskettaa elämäämme konkreettisella tavalla.
Jumala toimii maailmassamme niin kuin hän haluaa. Häntä ei sido aika tai paikka. Hän on Kaikkivaltias, ja kuitenkin hän on päättänyt toimia seurakuntansa — sinun ja minun — kautta. Miksi? Rakkautensa tähden.
Olemme pohjimmiltamme Jumalan rakkauden kohteita. Sen tähden hän ei jätä meidät rauhaan, oman onnemme ja viisautemme nojaan, vaan tulee pelottavan lähelle, jopa elämäämme. Kysymys on ensisijaisesti yhteydestä ja olemisesta. Jaakob kuvaa kirjeessään asian näin: ”Mustasukkaisen kiihkeästi hän halajaa henkeä, jonka on meihin pannut!” (Jaak. 4:5 Kr 1992).
Jumala ei jätä meidät rauhaan, oman onnemme ja viisautemme nojaan, vaan tulee pelottavan lähelle, jopa elämäämme.
Vapaakirkon lähetystyössä näemme Jumalan laajenevaa toimintaa kautta maailmaan. Iloitsemme uusien kansanryhmien saavuttamisesta evankeliumilla. Hänen rakkautensa ei ole rajattu minuun, perheeseeni, sukuuni, kansallisuuteeni, vaan hänen syliinsä mahtuvat kaikki kansat — kunnialliset ja kurjat. Hyvä uutinen Jeesuksesta on todella globaali asia.
Mikä on paras tapa osallistua Vapaakirkon lähetystyöhön? Jumalan rakkauden vastaanottaminen ja sen lähettäminen eteenpäin niille, jotka eivät vielä tunne Jeesusta. Taivaallinen Isä ei ensisijaisesti halua varojamme eikä aikaammekaan, vaan sydämemme. Silloin minä voin paremmin, seurakuntani voi hyvin ja lähetystyömme kautta hänen valtakuntansa saavuttaa maailman ääret ja sydämet.
Tulkoon sinun valtakuntasi jo tänään!
Juttu on ilmestynyt Vapaakirkon Läsnäoloa-lehdessä.