Salasana unohtunut?

Lauantaiaamuna ennen kymmentä Vapaakirkon kesäjuhlien pääteltan keskiosa alkaa olla jo täynnä ja ihmisiä näyttää liittyvän joukkoon koko ajan lisää.

Monen tulijan silmään pistävät varmasti myös katossa hennon verhon sisällä olevat ilmapallot. Mitähän varten ne ovat? Se selviää luultavasti vielä Yhdessä! -jumalanpalveluksen aikana.

Kaikki yhdessä vauvasta vaariin

Tampereen Vapaakirkkoseurakunta on vastuussa lauantaiaamupäivän Yhdessä! -jumalanpalveluksesta, jonka juontavat oman seurakunnan nuoret. Mikä tämä jumalanpalvelus sitten oikein on?

Tampereen Vapaakirkkoseurakunnassa on järjestetty tällaisella konseptilla Yhdessä! -jumalanpalveluksia neljän vuoden ajan teemaa ja toimintaa vaihdellen.

Toiveena on jumalanpalvelus, jossa eri elämäntilanteessa olevat ihmiset saisivat kohdata Jumalaa ja toisiaan sekä vahvistua uskossa vauvasta vaariin. Tämä on koettu koko seurakuntaa yhdistävänä tilaisuutena, jossa sukupolvien yhteistyö näkyy.

Ylistys, puhe ja toiminta kuuluvat jokaisen Yhdessä! -jumalanpalveluksen runkoon.

Tilaisuus on otettu sen verran hyvin vastaan, että tästä varmasti saisi ideaa muihinkin vapaaseurakuntiin. Ja nythän kaikki saavat siitä mitä hienoimman maistiaisen.

Juhlien teemaksikin valittu arvokas jatkuu Yhdessä! –jumalanpalveluksen pääsanomana ja punaisena lankana koko tilaisuuden ajan sekä lauluissa että puheissa.

Mansen junnut on Tampereen Vapaakirkkoseurakunnan oma lasten bändi, joka vastaa tilaisuuden musiikista. Mukaansatempaavat laulut saavat yleisön mukaan. Yhteinen tekeminen kuuluu myös näihin jumalanpalveluksiin. Tälläkin kerralla opetellaan muistolause yhdessä. ”Olet arvokas minun silmissäni” kaikuu yli koko pääteltan ja se opetellaan myös viittomakielellä.

Musiikissa palvelee Tampereen Vapaakirkkoseurakunnan lasten bändi Mansen junnut. Kuva: Karoliina Leikkari

Haudattu aarre ja ilmapallosade

Tommi Koivusen puheesta piirtyy tärkeä sanoma: me kaikki olemme Jumalan aarteita. Jumalan valtakunta on kaikkein kallein aarre ja Koivunen kehottaakin tekemään mitä vain saadakseen sen itselleen.

Niin teki Matteuksen evankeliumissa Jeesuksen vertauksen mies, joka myi koko omaisuutensa saadakseen peltoon haudatun aarteen itselleen.

Vertaukselle on toinenkin näkökulma.

– Jumala tahtoo sanoa, että myös hän antoi pois kaikkein kalleimpansa, Jeesuksen, saadakseen sinut, koska näki sinut arvokkaaksi. On hyvä muistaa, että meistä ei tule yhtään arvokkaampia yrittämisen eikä tekojen kautta, vaan me olemme arvokkaita juuri tällaisina kuin olemme, Koivunen muistuttaa.

Jumalanpalvelus huipentuu ilmapallosateeseen, josta jokainen saa halutessaan muistolauseella varustetun ilmapallon mukaansa. Voi sitä lasten ja aikuistenkin riemua, joka loistaa monen kasvoilta. Toivottavasti jokainen paikallaolija saa tuntea olevansa arvokas.

Henna Rajala

Artikkelikuva: Voi, minkä riemun ilmapallosade saikaan aikaan Yhdessä! -jumalanpalveluksessa. Jokaiseen palloon oli painettu muistolause. Kuva: Henna Rajala