Salasana unohtunut?

Vuoden kristillinen kirja 2018 -kilpailun finalistit julkistettiin 5. lokakuuta Turun kansainvälisillä kirjamessuilla. Kilpailun ehdokkaat ovat:

1. Raine Haikarainen, Mystinen Maestro — Seppo A. Teinosen pitkä pyhiinvaellus, Kirjapaja

2. Mikko Heikka, Uskonnot kohtaavat. Mahdollisuus parempaan maaimaan? Gaudeamus

3. Hanna Hentinen ja Elina Vuola (toim.), Vaellus pyhiin — ristisaattoja idän ja lännen rajalla, Kirjapaja

4. Eeva Peura ja Tarja Tervahauta (toim.), Lapseni on poissa — kirja suruun, Kirjapaja

5. Pauliina Rauhala, Synninkantajat, Gummerus

6. Pekka Simojoki, Mullan makua taivaan tuoksua. Keikkamiehen hartauskirja, Päivä Osakeyhtiö

Vuoden kristillinen kirja 2018 -kilpailun voittajan valitsee tänä vuonna Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo. Myös yleisön suosikki palkitaan. Yleisö on voinut äänestää suosikkiaan Turun kirjamessuilla 5.–7. lokakuuta, ja toinen yleisöäänestys järjestetään Helsingin kirjamessuilla 25.–27. lokakuuta. Äänestää voi myös verkossa osoitteessa vuodenkristillinenkirja.fi.

Kilpailun voittaja ja yleisöäänestyksen voittaja julkistetaan Helsingin kirjamessuilla järjestettävässä yleisötilaisuudessa sunnuntaina 28. lokakuuta kello 12 Pipliaseuran osastolla 7d99. Kristilliset kustantajat ry:n järjestämä kilpailu on avoin kaikille kustantajille, voittaja palkitaan 2 000 euron rahapalkinnolla.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa Vuoden kristillisen kirjan julkistamiselle ei ole löytynyt ohjelma-aikaa järjestäjien taholta. Helsingin kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmi kommentoi, että 1 400 ohjelmaehdotuksen joukosta 800 valikoitui messuohjelmaan, ja että ohjelmissa ”tarkastellaan kiinnostavuutta, mahdollista yleisöä, näkökulmaa, ajankohtaisuutta sekä lukuisia muita seikkoja”. Asiasta uutisoi Seurakuntalainen.

Kristilliset kustantajat ry / SVL

Artikkelikuva: Vuoden kristillisen kirjan 2018 valitsee Teemu Laajasalo. Kuva: Kirkon kuvapankki / Aarne Ormio