Salasana unohtunut?

Versopartiolaisten partiotoimikunta pääministeri Olli Puurin johdolla ja muutamalla versopartiolaisella vahvistettuna vastasi Suomen Vapaakirkon Nuoret ry:n näyttelyosastosta Karhuhallin itäpäässä nuorten hengailupaikan ja lähetyksen näyttelyosaston välissä. Viimevuotinen ulko-osasto oli vaihtunut tilavaan Karhuhalliin sisälle.

Perinteisen SVN:n esitepöydän lisäksi oli muun muassa Pyhä Yrjö -näytelmä, joka esitettiin muutaman kerran.

Lisäksi edellisvuoden tapaan oli pakoteltta, mutta tällä kertaa ryhmän piti selvittää arkun salaisuus eli löytää arkkuun kätketty esine.

Arkku oli lukossa ja kun sen avaamisen keksi, sisällä olikin useampi lukittu esine, joiden avaamiseen löytyi vihjeitä isosta arkusta. Tällä kertaa aikaa oli 20 minuuttia ja lähes puolet ryhmistä sai viimeisenkin esineen auki annetussa ajassa sekä löysi puisen leipäpoikapatsaan.

Pienemmille oli linnanrakentamista ”superlonlegoista”. Lisäksi sai valokuvauttaa itsensä näytelmävaatteissa joko prinsessana tai ritarina, osallistua leiriveikkaukseen, liittyä versosuurleirin kummien joukkoon maksamaan jonkun varattoman tulijan leirimaksun tai valita nuori, jonka puolesta rukoilee säännöllisesti kesän ajan.

Samoin virtuaalilaseilla pääsi hetkeksi mukaan kesäkuussa Lapissa toteutetulla Versovaellukselle, kun sai ihailla retkeä 360 asteen näkökulmalla.

Myös ensi vuoden Pleissi’19-versosuurleirin johtaja Miika Huovinen päivysti osastolla lauantaina ja kertoi halukkaille leiristä sekä pesteistä, joita leirillä on vielä lukuisasti täyttämättä. Leirin juliste oli julkaistu ja sitä jaettiin halukkaille sekä lähetetään elokuussa lippukuntiin.

Senioriversopartiojohtajien verkosto Kantokilta kokousti lauantaina ja lauantain lähetysjuhlan alussa versopartiolaiset kantoivat lähetysmaiden liput Karhuhallin etuosaan.

Ari Kastepohja

Artikkelikuva: Versopartiolaiset kantoivat lähetysmaiden liput Karhuhallin etuosaan. Kuvat: Ari Kastepohja