Salasana unohtunut?

Aurinkoinen, mutta hieman vilpoinen sää ja tuulen tuivertelu toivat virkistävät höysteensä Porin torille, jossa esiintyi kesäjuhlalauantaina Vapaakirkon puhallinorkesteri. Parituntisen tilaisuuden juonsi Kalle Mäenpää ja orkesteria johti Jussi Piikkilä. Yleisöä ei ollut tungokseen asti, mutta pitempään viipyneiden lisäksi riitti tulijoita ja menijöitä pitkin torialuetta.

Puhallinorkesterin musiikki loi vahvan ja kantavan ilmapiirin Porin torille. Ulkoilma lieneekin vaskisoittimien alkuperäisintä ja aidointa toiminta-aluetta.

Kertomuksia evankeliumin voimasta

Musiikkikappaleiden väleissä mikrofonin taakse kapusi vuoroin joukko henkilöitä, useimmat heistä nuoria aikuisia. Jokaisella oli henkilökohtainen kertomus Jeesuksen muuttavasta voimasta. Todistusten tuoreus ja vahvuus puhuivat evankeliumin ajankohtaisuudesta. Jokaiselle tapahtumaan osallistuneelle lienee tullut selväksi, että Jeesus on edelleen vastaus ihmisten kipeimpiinkin kysymyksiin ja apu hankalimpiinkin tilanteisiin.

Kuten arvata saattaa, useimpien todistajien ongelma oli ollut alkoholi. Monia oli myös vaivannut elämän tyhjyys, tarkoituksettomuus, masennus, ahdistus ja kuolemanpelko. Yhä uudelleen toriyleisö kuuli, kuinka Jeesus oli vapauttanut ahdistuksista, tuonut sisimpään rauhan ja antanut elämään sisällön.

Syviä tunteita puoleen ja toiseen

Leifin elämässä oli alkoholi saanut aikaan väkivaltaista käytöstä ja kostonhalua. Vasta Jumalan armon vastaanottaminen oli vapauttanut tarttumasta oman käden oikeuteen. Jannelta viha oli vienyt yöunetkin, kun mieltä oli hallinnut ajatus kostosta petolliselle ystävälle. Uskoontulon myötä koston hautominen oli vaihtunut armon osoittamiseen.

Niklaksen elämän oli suistanut raiteiltaan alkoholi ja pelihimo. Koukuttava uhkapelaaminen oli vienyt hänet aivan pohjalle, mutta Jeesuksen vastaanottaminen oli muuttanut suunnan.

– Siihen jäivät alkoholi, huumeet ja huijaukset, Niklas kuvaa parin vuoden takaista uskoontuloaan.

Musiikin ja sanojen sopusointua

Puhallinorkesterin musiikki täydensi hienosti uskoontulokertomuksia. Jonnan koskettavaa kuvausta Jeesuksen kohtaamisesta ahdistuksen ja epätoivon keskellä seurasivat puhallinorkesterin kappaleet On armo suuri ihmeinen ja Kautta kärsimysten voittoon. Juuri kuultu tuore tarina oli esimerkki laulujen sanoman todellisuudesta.

– Sydän on täynnä Jumalan rakkautta, se on parempaa kuin mikään tässä maailmassa. Jumala kutsuu tähän jokaista, Jonna päätti todistuksensa.

PT Juntumaa

Artikkelikuva: Nuorta rumpalipoikaa takarivissä ei yleisö Porin torilla nähnyt, mutta hienosti hänkin hoiti osuutensa puhallinorkesterissa. Kuva: PT Juntumaa