Salasana unohtunut?

Meneillään oleva vuosi on Suomen Vapaakirkon Nuoret ry:n (SVN) juhlavuosi! 70-vuoden ajan on Vapaakirkon lapsi- ja nuorisotyöjärjestö saanut tehdä nuorisotyötä. Tämän johdosta SVN vierailee tulevan syksyn aikana 70 seurakunnassa.

 

Lepoa, turvaa ja vapautta

Järjestön näkynä on nostaa uusi Jumalaa rakastava sukupolvi.  Tämä näkyy kiertueessa.

Koska seurakunta on koti kaikenikäisille, tavoittelemisen arvoista on, että lapset ja nuoret voivat kokea olevansa aidosti osa seurakuntaperhettä. Seurakuntia kannustetaan lasten ja nuorten äänen kuulemiselle. Pohdittavaksi jää kysymys siitä, miten juuri meidän seurakuntamme voisi olla kodinomaisempi lapsille ja nuorille.

Moni voi jo samaistua siihen, että koti on sekä yhteyden, yhdessä tekemisen että henkilökohtaisen kasvun paikka. Kodissa voi kokea levon, turvan ja vapauden tunnetta. Kiertueella seurakuntalaisia kannustetaan rukoilemaan jonkun lapsen tai nuoren puolesta, joka ei välttämättä vielä koe seurakuntakotia näin. Mitä olisi muututtava, jotta tämä lapsi tai nuori voisi kokea seurakunnan kodikseen?

 

Nuorten ääni on tärkeä

SVN:n mukana kiertueeseen on lähtenyt iso joukko ihmisiä Vapaakirkon hallitusta myöten. Kiertueessa nuorten ääni on tärkeä ja siksi mukaan on lähtenyt myös monia nuoria. Vierailijoina toimivat pareittain nuoren kanssa SVN:n toimihenkilöt, Vapaakirkon hallituksen ja johtoryhmän jäsenet sekä iso joukko muita.

 

Jenni Kleemola

Kuva: Ilkka Kujala