Salasana unohtunut?

Suomen Viikkolehden päätoimittaja Hannu Lahtinen jäi eläkkeelle 1.9.2017. Hänen panoksensa niin lehden tekijänä kuin vapaakirkollisena vaikuttajana ja vastuunkantajana on ollut merkittävä.

Entä miten lehteä nyt tehdään, kun uutta päätoimittajaa ei ole nimitetty? Lehden julkaisija on Suomen Vapaakirkko ja lehden päätoimittajan nimittää Vapaakirkon hallitus. Vuoden loppuun saakka lehteä tehdään Päivän Osakeyhtiön tiimillä, jossa toimitussihteerillä on keskeinen osa. Tiimiin kuuluu myös Vapaakirkon tiedottaja, ja vastaavana päätoimittajana on kirkkokunnanjohtaja.

Lisäksi lehdellä on hyvä ja osaava vapaaehtoisten joukko, jolta saadaan kirjoituksia eri seurakunnistamme. Kiitos jokaiselle talkoolaiselle!

Viikkolehden tilaajamäärä on valitettavasti  viime vuosina vähentynyt. Niin harmillinen kuin se onkin, se ei ole millään tavoin poikkeus paperilehtien — kristillistenkin lehtien — yleisestä trendistä. Itse asiassa saamme iloita siitä, että tilaajamäärän lasku on ollut huomattavasti hitaampaa kuin useilla muilla lehdillä. Päätoimittajan vaihdos on samalla luonteva paikka Vapaakirkon hallituksella ja johdolla vahvistaa lehtityötämme ja tavoitella jälleen tulevaisuudessa tilaajamäärän kasvua.

Lehden tilaajilla ja lukijoilla ei ole syytä huoleen, sillä Suomen Viikkolehti saadaan hyvin tehdyksi nykyisellä tiimillä.

 

Hannu Vuorinen
Suomen Viikkolehden vastaava päätoimittaja