Salasana unohtunut?

Tanssi evankeliumin työkaluna -kanavassa Katarina Lahtela puhui tanssista ylistyksen muotona.

– Monilla on vääränlainen kuva tanssista, hän selitti.

– Se helposti yhdistyy syntiin, sillä olemme nähneet tanssista vain sen synnillisiä muotoja. Tanssi on paljon muutakin kuin musiikkivideoiden tanssijat. Seksuaalissävytteinen tanssi ei kuulu kirkkoon, mutta aina on ollut myös puhdasta ja hyvää tanssia sen likaisen rinnalla.

Tanssin kautta on mahdollista välittää viestejä, kertoa jostain suuremmasta.

Luovuus Jumalan käyttöön

Kanavan vetäjät Emilia, Katarina ja Nelli Lahtela sekä Emilia de la Rosa jakoivat myös kokemuksiaan Brasiliasta The Legacy Project -aktiosta, jossa ilosanomaa kerrottiin tanssien. Matkasta on tekeillä syksyllä julkaistava dokumentti, jonka traileri julkaistiin kesäjuhlilla.

– Olin pitkään kaivannut, että saisi käyttää tanssin lahjaani jossain suuremmassa. The Legacy Projectissa näin unelmani toteutuvan, Katarina kertoi.

Mukana oli suhteellisen pieni joukko kiinnostuneita, mutta kaikki olivat innolla ja hyvällä mielellä mukana.

Kanavan vetäjien kasvoilta kuvastui tanssin ilo ja puheesta kuulsi läpi rakkaus lajiin, mutta ennen kaikkea rakkaus Jumalaan ja halu korottaa häntä. He rohkaisivat kanavan osallistujia unelmoimaan sekä antamaan lahjansa ja luovuutensa Jumalan käyttöön.

The Legacy Projectin lisäksi kesäjuhlilla oli mukana myös Not For Sale -tanssiprojekti, joka ottaa kantaa ihmiskauppaa vastaan.

Anna Kangasjärvi

Artikkelikuva: Emilia Lahtela opetti osallistujille pienen pätkän Rio-tanssista. Kuva: Anna Kangasjärvi