Salasana unohtunut?

Kävijöiden kokemuksia kesäjuhlilta.

Annukka Karajas-Kaukosen ja Jouni Kaukosen kokemuksen mukaan juhla-alue sopii myös liikuntarajoitteisille. Pariskunnan kulkuvälineinä olivat rollaattori ja sähkömopo.

Ainoaksi ongelmaksi osoittautui pysäköintiruutujen kapeus, sillä apuvälineiden kanssa autosta poistumiseen tarvitaan tilaa

 

Jouni Kaukonen ja Annukka Karajas-Kaukonen

.

Minna Ristolainen, tuore ikänaisten maastavedon MM-hopeamitalisti, oli löytänyt kahvipöydän ääreen.

”Loistavaa”, oli hänen määritelmänsä tapahtumasta ja sen paikasta. Hänen ajatuksissaan saa vastakaikua Hannu Vuorisen puhe maailman peltoon kylvetyistä valtakunnan lapsista. Sellainen hän tahtoo olla urheilijoiden parissa.

 

Minna Ristolainen

 

Tuija Jäntti iloitsi työsopimuksesta, jonka hän oli juuri käynyt allekirjoittamassa Vapaakirkon kanssa. Siksi juhla-alueesta tulee pian hänen työpaikkansa.

Muuten hyvällä alueella keskittyminen hieman häiriintyi, kuten ulkoilmatapahtumissa helposti käy. Tuijaa kiinnostivat erityisesti lähetystapahtumat ja KLK:n kummitapaaminen.

Tuija Jäntti

 

 

Savolaiset sisarukset Erja Tuovinen ja Eero Voutilainen olivat tulleet juhlille yhdessä, kuten usein muulloinkin.

Vuonna 2000 Eero tuoreena uskovana pohti, mahtaako hän kelvata juhlille. Sen jälkeen juhlamatka on kuulunut ohjelmaan joka vuosi, mutta Erjalla työ on välillä ollut esteenä. Heti alussa Eero huomasi rahan kuluvan juhlilla helposti. Hän kertoi siksi antavansa uhriin aikomansa summan heti saavuttuaan.

Periaate on, että ”seurakunnassa palvellaan, täällä juhlitaan”. Kokemusta on myös juhlien järjestämisvastuusta, jolloin siunaus on erilainen.

Erja Tuovinen ja Eero Voutilainen

 

 

Teksti ja kuvat: Leena Ruuska

Artikkelikuva: Aurinko helli kesäjuhlijoita lähes koko viikonlopun ajan. Kuva: Marja Aalto