Salasana unohtunut?

Kesäjuhlaisäntä Kari Kähäri, juhlia suunnittelemassa ja järjestämässä oli suuri joukko seurakuntalaisia ja vapaaehtoistyöntekijöitä. Miten Teopoliksessa Tampereella ensimmäistä kertaa järjestetyt juhlat omasta mielestäsi onnistuivat?

– Juhlat onnistuivat kiitettävästi. Eikä se ole vain oma kokemukseni, vaan olen saanut myös juhlakansalta ja talkoolaisilta sellaista palautetta, että hyvät juhlat nämä olivat ja että näistä jää hyvä mieli. Onhan Teopolis juhlapaikkana aivan omaa luokkaansa. Sääkin oli aurinkoinen. Ja vaikka täällä ollaan aika lailla luonnon helmassa keskellä kaupunkia, myös varjoon pääsee aina halutessaan. Ratkaisevan tärkeä seikka juhlien onnistumisen kannalta oli esirukous: sekä meidän seurakunnassamme että ympäri Suomea rukoiltiin paljon näiden juhlien puolesta.

Oli hienoa, että suuressa talkoolaisten joukossa oli seurakuntalaisten lisäksi myös muita vapaaehtoisia. Upean lisänsä juhlaan toi ”välittäjäryhmä”, joka jakautui kaupungille ilmapalloineen ja telttoineen kertomaan kaupunkilaisille juhlan teeman mukaisesti, että jokainen on arvokas. Ryhmä itse oli niin innoissaan, että lupasi tehdä saman tempauksen tulevaisuudessakin.

Ja mikä olisikaan Suomen 100-vuotisjuhlavuonna upeampi päätös kesäjuhlalle kuin Suomalainen messu, jossa puheen pitää piispa!

Mikä oli suurin haaste ennen juhlia tai niiden aikana?

– Viime hetken epävarmuustekijät, jotka johtuivat paljolti siitä, että osa talkoolaisista ilmoittautui kovin myöhään — hämäläistä hitautta varmaan. Teltan saaminen pystytetyksi hyvissä ajoin oli vaakalaudalla, samoin joidenkin ratkaisevan tärkeiden palvelupisteiden miehitys. Myös logistiikan järjestäminen sujuvaksi oli oma haasteensa, koska Teopolis eroaa juhlapaikkana edellisvuosien paikoista.

Jos juhlat järjestettäisiin Tampereella myös ensi vuonna, mitä tehtäisiin toisin?

– Talkoolaisten rekrytointi hoidettaisiin varmasti järjestelmällisemmin ja aikaisemmin.

Mirja Sevón

Artikkelikuva: Kesäjuhlaisäntä Kari Kähäri toivotti vuosikokousedustajat tervetulleeksi Tampereelle. Kuva: Karoliina Leikkari