Salasana unohtunut?

Isä ja tytär, Jussi ja Saara Tarri, kuuluvat niihin moniin seurakuntalaisiin, joille Porissa pidettävät Suomen Vapaakirkon Kesäjuhlat 2018 ovat läheinen ja tärkeä asia, suorastaan sydämenasia. Siksi he ovat jo monta kuukautta tehneet työtä Kesäjuhlien onnistumisen puolesta. Jussi Tarri tunnetaan myös 10-jäsenisen gospelyhtyeen Jussi Tarri & Co:n laulusolistina ja johtajana,

Hengellinen koti Porin vapaaseurakunnassa

Jussi Tarri on nelihenkisen perheen isä ja työskentelee tuotepäällikkönä sahateollisuudessa. Hän syntyi vuonna 1967 körttiläiseen kotiin Huittisissa, josta perhe muutti vuoden kuluttua Poriin. Jussin vanhemmat olivat uskovaisia opettajia Cygnaeuksen koulun ala-asteella. Jussi teki henkilökohtaisen uskonratkaisun vuonna 1986 Porin Vapaakirkossa.

Porin vapaaseurakunnassa Jussi Tarri vastaa paitsi suositun bändinsä johtamisesta myös muun muassa äänentoistotekniikasta. Tulevilla Kesäjuhlilla hän vastaa tuottajana sekä äänen- että kuvantoistosta. Jussi ja hänen tiiminsä ovat viime syksystä alkaen suunnitelleet ja varmistaneet, että Kesäjuhlien ääni- ja kuvatekniikka ei petä vaan toimii, kuten tekniikan kuuluu toimia. Jussia kuunnellessa voi aavistaa, mitä kaikkea työtä onkaan tehtävä — etukäteen ja kulissien takana.

Etäiseksi ei sen sijaan jäänyt, mitä Jussi Tarri odottaa Kesäjuhlilta: ennen kaikkea kristittyjen yhteistyötä ja asennetta, että kaikki työ tehdään Jumalalle, hänen pelastussanomansa levittämiseksi mahdollisimman monelle. Jussin hartaana toiveena on myös, että uskon henki välittyisi juhlien järjestäjistä ulospäin ja voisi siten yleisöönkin tarttua. –Toivon, että Karhuhalliin tulevat uskosta osattomat ihmiset huomaisivat meillä olevan jotain enemmän kuin heillä. Ja että he ymmärtäisivät armon olevan heillekin tarjolla, Jussi Tarri kertoo.

Uskoon juurtunut sydän palvelee toisia

Saaran ystävä kuvaa häntä iloiseksi ja energiseksi. Uskovaiseen kotiin syntynyt Saara teki henkilökohtaisen uskonratkaisunsa seitsemänvuotiaana. Nyt 16-vuotiaana hän opiskelee Porin Suomalaisen Yhteislyseon lukioluokilla.

Saara on kolmevuotiaasta alkaen ollut mukana lasten ja nuorten kristillisessä kansainvälisessä Joy Kids -yhteisössä. Nykyään hän toimii opintojensa ohessa saman yhteisön ohjaajana kolmatta vuotta. Tulevaisuuden tavoitteena häämöttää liikunnanopettajan ammatti.

Kesäjuhlilla Saara Tarri juontaa kaikki nuorten tilaisuudet Porin Karhuhallissa. Lisäksi hän vetää osan varhaisnuorille, Warkeille, suunnatuista tapahtumista yhteistyössä Joona Salosen kanssa. Suunnittelu ja harjoitukset ovat jo jonkin aikaa olleet täydessä vauhdissa.

Kysyin Saaralta, tietävätkö koulutoverit ja opettajat, että hän on uskossa.

– Totta kai he tietävät. Usko on niin iso osa elämääni, hän vastaa.

Kesäjuhlia kohtaan Saarasta voi helposti aistia saman innostuksen ja sydämenpalon kuin isästään Jussista. Mitä Saara syvimmin odottaa Kesäjuhlilta?

– Nuorten herätystä, sitä että mahdollisimman moni nuori tulisi uskoon.

Isä ja tytär Tarri

Yhteisen uskon lisäksi Jussilla ja Saaralla näyttää olevan paljon muutakin yhteistä. Siitä esimerkkinä he mainitsivat kahdestaan vietetyt hiihtolomat ja moottorikelkkasafarit mm. Rukan maastossa. Saara on tutustunut myös työelämään eri puolilla Suomea isänsä opastuksella.

– Meillä on kivaa keskenämme, Tarrit kehuvat.

Marjatta Tamminen

Artikkelikuva: kotialbumi