Salasana unohtunut?

Kun olin ollut joitakin vuosia työssä seurakunnassa, aloin kaivata mahdollisuutta jakaa ajatuksia ja kokemuksia vastuunkantamisesta ja johtajuudesta toisten naisten kanssa. Ympärilläni oli kyllä monia rohkaisevia ja kannustavia miehiä, mutta he eivät ollenkaan voineet käsittää, mikä ongelma tässä nyt oli. ”No nyt vaan menet ja…”, oli heidän tapansa ajatella. Heidän oli vaikea ymmärtää, että suoraviivainen, rohkea ”no nyt vaan” -ajattelu ei luonnistunut naiselta, joka aina tunsi olevansa joko liian jotakin tai liian vähän jotakin ja joka tapauksessa aina vääränlainen.

Ajatus naisten ryhmästä, joka kokoontuisi johtajuuden haasteiden ympärille, alkoi kummitella mielessäni, ja muhittelin sitä vuosien ajan. Kun sitten lopulta esittelin ideaani muutamille nuorille naisille seurakunnassamme, sain innostunutta vastakaikua, ja niin ryhmä oli syntynyt.

 

Avoimuus on avain kasvuun

Perinteisesti mentorointi tapahtuu kahden henkilön välisessä suhteessa, mutta ryhmämentorointi on hyvin toimiva työkalu varsinkin nuorten naisten rohkaisemisessa. Naisille on luontevaa tulla yhteen jakamaan ajatuksia ja elämää, ja he rakentuvat yhteisestä jakamisesta. Ja kun ollaan koolla vain naisten kesken, uskalletaan olla rohkeammin avoimia. Tämä on tärkeää, sillä muutosta ja kasvua tapahtuu vain silloin, kun uskallamme tulla näkyviksi kaikkien kysymystemme ja epäilystemme kanssa.

 

Rikasta vuorovaikutusta

Ryhmän etuna on myös se, että kun monta ihmistä tulee koolle, läsnä on upea monimuotoisuus. Omia ajatuksia ja kokemuksia voidaan peilata toisten kokemuksiin ja saada vertaistukea ja vahvistusta. Yhden kokemukset auttavat toisia jo etukäteen varustautumaan edessä oleviin vastaaviin tilanteisiin. Myös vuorovaikutus eri ikäisten kesken on suuri rikkaus. Ryhmässämme syntyi oivalluksia ja ideoita, jotka haastoivat ja innostivat myös minua ryhmämme vanhimpana jäsenenä pysymään joustavana ja avoimena uusille mahdollisuuksille.

 

Seuraavissa blogiteksteissä tarjoilen muutamia makupaloja mentorointiryhmässämme nousseista ajatuksista. Ehkäpä ne rohkaisevat sinua miettimään, voisitko sinä olla se, joka aloittaa ryhmän ja kutsuu toisia mukaan.

 

 

Sirkka Jortikka. Kuva: Jouko Jortikka

Sirkka Jortikka
Yksi turkulaisen Hopeseurakunnan pastoreista, jolle mentoroinnin merkitys on avautunut vuosien varrella oman kyselyn ja kompastelun kautta.

Artikkelikuva: Perinteisesti mentorointi tapahtuu kahden henkilön välisessä suhteessa, mutta ryhmämentorointi on hyvin toimiva työkalu varsinkin nuorten naisten rohkaisemisessa. Naisille on luontevaa tulla yhteen jakamaan ajatuksia ja elämää, ja he rakentuvat yhteisestä jakamisesta. Ja kun ollaan koolla vain naisten kesken, uskalletaan olla rohkeammin avoimia. Kuvan henkilöt eivät liity juttuun. Kuva: Priscilla du Preez / Unsplash