Salasana unohtunut?

Kesäjuhlien iso teema on Korkeimman suojassa ja se nousee Psalmin kirjasta 91. Tässä tilaisuudessa pysähdymme hetkeksi tuon Psalmin jakeeseen 4, joka kuuluu seuraavasti: ”Hän levittää siipensä yllesi, ja sinä olet turvassa niiden alla. Hänen uskollisuutensa on sinulle muuri ja kilpi.”

Tästä jakeesta nostan esille kaksi sanaa, jotka ovat itselleni tärkeitä. Nämä sanat ovat: turvassa eli turva ja uskollisuutensa eli uskollisuus. Molemmat sanat, turva ja uskollisuus, liittyvät vahvasti Jumalaan, Kaikkivaltiaaseen.

Tärkeintä ei ole missä, vaan kenen kanssa olen

Kun ajattelen turvaa ja omaa lapsuuttani niin turvallisuutta sain kokea monesta eri paikasta. Yksi turva lapsuudessani oli pehmolelu, joka on nimeltään Ögö ja jolla on ikää 46 vuotta. Tosin monet vuosikymmenet se on viettänyt aikaansa pahvilaatikossa varastossa, mutta lapsuudessa sain siitä usein turvaa ja joskus jopa rohkeutta.

Tänään haluan kysyä sinulta yksinkertaisen kysymyksen: ”Mihin sinä turvaat, kun huolet murheet tai elämän ahdistukset osuvat kohdalle?” Tekstimme kertoo ja osoittaa häneen, johon voimme turvamme ja luottamuksemme asettaa. Jumalassa on turvamme!

Eräässä toisessa Psalmissa kirjoittajalla on lohdulliset sanat, jotka kuvaavat luottamusta Jumalaan myös vaikeuksien, murheiden ja synkkien hetkien keskellä. ”Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani. Sinä suojelet minua kädelläsi, johdatat paimensauvallasi”(Ps.23:4).

Murheet ja vaikeudet ovat osa ihmisen elämää ja siksi tärkeintä ei mielestäni ole se missä olen, vaan se kenen kanssa olen. Rohkaisen sinua asettamaan turvasi ja luottamuksesi Jumalaan. Hän on luvannut olla kanssasi!

Jumalan uskollisuus on epäonnistujan toivo

Toinen tärkeä sana on uskollisuus. Itselleni yksi keskeisimmistä ja tärkeimmistä Raamatun kohdista on Paavalin kirjoitus Timoteukselle, jossa esille nousee vahvasti Jumalan uskollisuus. ”Jos olemme uskottomia, hän pysyy silti uskollisena, sillä omaa olemustaan hän ei voi kieltää.” (2.Tim. 2:13)

Uskoisin, että monet meistä ovat joskus kokeneet epäonnistumisia elämässään ja siksi nämä sanat Jumalan uskollisuudesta ovat evankeliumin sekä toivon sanoja meille epäonnistujille. Jumalan uskollisuus on sidoksissa siihen liittoon, jonka hän teki Jeesuksen kautta meidän ihmisten hyväksi.

Puhumme siis uudesta liitosta. Muista, että tätä liittoa Jumala ei peru tai muuta. ”Tästä näemme, kuinka paljon vahvempi on se liitto, jonka takaajana Jeesus on” (Hepr. 7:22).

Tästä on seurauksena se, että saamme epäonnistuneina ja syntisinä turvautua Jumalan uskollisuuteen. Kristuksen tähden meillä on anteeksiantamuksen todellisuus ja epäonnistunut voi nousta ja jatkaa matkaa Jumalan uskollisuuteen turvaten.

Qumranin erakkoyhdyskunnan rukouskirjan ajatus on hyvä muistaa elämän matkalla: ”Jos minä horjun, Jumalan armo on pelastukseni, Jumalan vanhurskaus tulee avukseni”.

Ari Korolainen

Helsingin vapaaseurakunnan pastori

Artikkelikuva: Karoliina Leikkari