Salasana unohtunut?

Suomen Vapaakirkkoon kuuluu 100 seurakuntaa, jotka ovat itsenäisiä ja vastaavat toiminnastaan. Kotimaantyönjohtaja Sami Westerholm, mikä on kesäjuhlien merkitys seurakuntien keskinäisen yhteyden kannalta?

– Kesäjuhlien merkitys seurakuntien keskinäisen yhteyden kannalta on tärkeä. Ja etenkin maakunnallisesti, sillä vaikka kesäjuhlat ovatkin yhden nimetyn seurakunnan päävastuulla, niin vuosittain sekä maakunnan muista seurakunnista että muualta Suomesta tulee ihmisiä auttamaan erilaisissa järjestelyissä iloisin mielin.

Isolla sydämellä tehdään vuosi toisensa jälkeen upeaa työtä monipuolisten kesäjuhlien järjestämiseksi. Tämä yhdistää kaiken ikäiset.

Vuodesta 1971 lähtien, kun kesäjuhlia on sillä nimellä järjestetty, juhlat ovat sijoittuneet pääosin Etelä-Suomeen. Vain vuonna 1977 oltiin Oulun korkeudella. Asettaako sijainti pohjoisen seurakuntalaiset eriarvoiseen asemaan?

– Kesäjuhlien järjestäminen siten, että se olisi kaikille juhlille tulijoille maantieteellisesti tasapuolista on mahdottomuus. Onneksi nykytekniikalla juhlien vieminen koteihin muun muassa internetin välityksellä on mahdollista.

Haluan kuitenkin rohkaista jokaista tulemaan mukaan juhlille ihan paikan päälle mahdollisuuksiensa mukaan.

Olit ensimmäisillä kesäjuhlilla kotimaantyönjohtajan roolissa. Näyttivätkö juhlat erilaisilta nykyisestä perspektiivistäsi?

– Olen ollut kesäjuhlilla aika monessa erilaisessa roolissa ja se on ollut myös jollain tapaa etuoikeus. Kotimaantyönjohtajana minulla ei tällä kertaa ollut mitään erityistä tehtävää tai roolia, mutta sain iloiten ja kiitollisena Jumalalle seurata sitä rikkautta, huikeaa osaamista ja sydämen uskoa ja aitoutta mikä tuli ilmi niin monin eri tavoin.

Olen ylpeä teistä jokaisesta jotka omalla panostuksellanne teitte juhlasta juhlan ja kiitollinen Jumalalle siitä, että eri sukupolvet voivat toinen toistaan kunnioittaen ja rakastaen tulla juhlimaan häntä.

Kuva: Karoliina Leikkari