Salasana unohtunut?

Vapaakirkon kesäjuhlat järjestetään tänä vuonna Porissa teemalla Korkeimman suojassa, joka viittaa psalmiin 91. Porin vapaaseurakunnan johtaja ja kesäjuhlaisäntä Mika Tapio, miksi teemaksi valikoitui juuri tämä psalmi?

– Viime vuosina kesäjuhlien teema ja opetussisältö on valittu joko suoraan jostain raamatunkirjasta tai aiheesta, kuten Isä meidän -rukouksesta. Tähän mennessä ollaan oltu Uuden testamentin äärellä, nyt teema nousee ensimmäistä kertaa Vanhan testamentin puolelta.

Psalmit ovat hyvinkin elävää rukousta ja turvautumista Jumalan puoleen kaikenlaisten elämäntilanteiden keskeltä. Psalmi 91 on kuin kirjoitettu 2000-luvun elämän olosuhteisiin pelastukseksi, tueksi, rohkaisuksi ja avuksi. Meillä oli monia hyviä vaihtoehtoja teemaksi, mutta koimme, että tämä teema on kaikkein ajankohtaisin tähän hetkeen.

Mitä psalmi puhuu tämän ajan ihmiselle?

– Psalmin 91 sisältö on hyvin rikas ja monipuolinen. Psalmi on täynnä verbejä, jotka kuvaavat Jumalan aktiivista toimintaa ja ihmisen avuksi tulemista hädän keskellä, olipa kysymys pelastuksen etsimisestä, varjeluksen pyytämisestä tai ahdistuksen aikana häneen turvaamisesta.

Ihmisen tehtävänä on etsiytyä Korkeimman eli Jeesuksen suojaan ja pysyä siellä. Haluamme, että kesäjuhlilla sanoma rakastavasta, etsivästä ja huolehtivasta Jeesuksesta tavoittaisi kaikki ihmiset ympäri Suomea. Siksi kehotan lähtemään juhlille vielä uskosta osattomien naapurien, ystävien ja sukulaisten kanssa ja järjestämään yhteiskuljetuksia, että kaikki halukkaat varmasti pääsevät tulemaan.

Kuinka tiiviisti juhlien opetus on sidoksissa psalmiin?

– Opetuksien sisältö on jaettu psalmin jakeista nouseviin teemoihin. Opetuksissa otetaan huomioon Raamatun kokonaisilmoitus, mutta annettujen teemojen sisällä pyritään pysymään.

Jo ennen juhlia on tärkeä rukoilla puhujille Pyhän Hengen viisautta kun he valmistelevat opetuksia ja juhlien aikana siunata heitä kun he puhuvat.

Artikkelikuva: Eero Kangas