Salasana unohtunut?

Kesäjuhlien viestikapula luovutettiin Poriin, missä juhlat järjestettiin edellisen kerran vuonna 1974.

Kaksi vuotta sitten Porin vapaaseurakunnan pastori Mika Tapio teki lähtöä kesäjuhlille, kun hän alkoi pohtia, ettei länsirannikolla ole pitkään aikaan järjestetty kesäjuhlia.

– Porin vapaaseurakuntaan on siunattu paljon uusia jäseniä viime vuosina ja nuoria perheitä on tullut työhön mukaan, lisäksi alueella on muitakin vireitä seurakuntia. Kun kyselin halukkuutta anoa kesäjuhlia, se herätti heti innokasta vastakaikua kaikkialla, Mika Tapio kertoo.

Kun Porin vapaaseurakunnan vanhimmisto, seurakunnan kokous ja Suomen Vapaakirkon hallitus näyttivät asialle vihreätä valoa, hän koki että Jumalan Pyhä Henki oli tätä kaikkea vaikuttanut.

– Porissa on järjestetty kesäjuhlat vuosina 1956 ja 1974, eli paljon on virrannut vettä Kokemäenjoessa sen jälkeen. Nyt oli hyvä aika ottaa juhlat järjestettäväksi täällä, Mika Tapio toteaa.

Teema lohduttaa, rohkaisee ja antaa toivoa

Vuoden 2018 kesäjuhlien teema on Korkeimman suojassa ja opetusten sisältö pohjautuu Psalmiin 91.

– Se on kuin kirjoitettu 2000-luvulle. Elämme monin tavoin turvattoman tuntuisessa ja ahdistavassa ajassa. Raamatun mukaan meidän ei kuitenkaan tarvitse pelätä, koska saamme olla korkeimman eli Jeesuksen suojassa. Hänen suojaansa ja turviinsa haluamme kutsua kaikkia. Psalmi 91 on myös monin tavoin lohduttava, rohkaiseva ja toivoa antava, Mika Tapio vakuuttaa.

Mika Tapion mielestä kesäjuhlille on aina ollut jokaisen hyvä tulla, sillä ohjelma on monipuolista — kaikki ikäryhmät vauvasta vaariin huomioon ottavaa.

– Olen iloinnut siitä, että viime vuosina nuoret ja vanhemmat ovat mahtuneet saman katon alle, samoihin tilaisuuksiin. Tällä linjalla haluamme jatkaa.

Psalmissa 91:14 sanotaan: Koska hän riippuu minussa kiinni, niin minä hänet pelastan; minä suojelen hänet, koska hän tuntee minun nimeni.

– Tästä ydinsanomasta pelastavasta Jeesuksesta tahdomme pitää kiinni.

Porissa otetaan juhlat vastaan hyvänä haasteena ja mahdollisuutena.

– Uskon, että juhlat yhdistävät seurakuntalaisia ja luovat yhteyttä myös alueellisesti seurakuntien välillä. Toivomme, että jokainen ihminen viihtyisi Kesäjuhlilla Porissa, ja jos yksikin ihminen tulisi uskoon, niin juhlat kannatti järjestää! Mika Tapio tuumii.

Tervetuloa Poriin Vapaakirkon kesäjuhlille 29.6.–1.7.2018!

Karoliina Leikkari

Artikkelikuva: Tamperelaiset luovuttivat ”näpsäkän” viestikapulan Porin vapaaseurakuntaan, joka isännöi vuoden 2018 kesäjuhlia. Tampereen vapaakirkkoseurakunnan johtava pastori Kari Kähäri (vas.) evästi Porin vapaaseurakunnan pastoria Mika Tapiota: ”Luottakaa Jumalan johdatukseen.” Kuva: Karoliina Leikkari