Salasana unohtunut?

Kesäjuhlakapula siirtyi Porista Kuopioon. Porin kesäjuhlien isäntä, pastori Mika Tapio luovutti ”kapulan” Kuopion ensi vuoden kesäjuhlien isäntänä toimivalle Kuopion vapaaseurakunnan pastori Tapio Annalalle.

– Viime vuonna vastaanotin Tampereelta niin painavan ”kapulan”, että hädin tuskin jaksoin sen kantaa parkkipaikalla olevaan autooni. Haluan tällä viestikapulalla rohkaista ensi vuoden kesäjuhlaisäntää Jeesuksen sanoin: Minun ikeeni on sovelias ja kuormani on kevyt kantaa, Mika Tapio rohkaisi.

Tapio Annala otti tulitikkurasiaan pakatun kapulan vastaan kiitollisena ja pyysi vapaakirkollisia muistamaan ensi vuoden kesäjuhlien järjestelyissä ahertavia rukouksin.

– Haluan kiittää Porin vapaaseurakuntaa ja lähialueen muita seurakuntia, jotka ovat tukeneet tämän kesän juhlien järjestämisessä. Olette tehneet hienot juhlat, joissa evankeliumi on ollut vahvasti esillä, Annala kiittelee.

Kesäjuhlat ruokkivat alueellista yhteistyötä

Kuopiossa on koettu kesäjuhlien järjestämisen nostaneen seurakunnassa tehtävää työtä paremmin näkyväksi paikkakunnalla.

– Kesäjuhlien järjestäminen on lisännyt myös alueellista yhteistyötä. Tulevillekin juhlille haluamme haastaa lähiseurakuntia mukaan tekemään juhlia kanssamme. Samalla haluan haastaa pienempiäkin paikkakuntia eri puolilla Suomea yhdistämään voimansa kesäjuhlien järjestämiseksi. Kyllä pienilläkin paikkakunnilla juhlat on yhteistyössä mahdollista järjestää, jos vain löytyy juhlia varten sopiva paikka.

Kuopio-hallissa, jota kalakukkohalliksikin kutsutaan, päästään ensi vuonna juhlimaan jo muutaman vuoden ajan tutuksi tulleella mallilla: nuorten juhlat järjestetään osana päälavan ohjelmaa ja lapsilla on omat juhlat ikäryhmittäin.

– Evankeliumin tulee olla ykkösasia juhlilla. Haluamme tuoda juhlille myös Vapaakirkon tasokkaat musiikkikokoonpanot. Pirjo Korpelan johdolla lapset saavat upeat juhlat ja näkyvät myös koko juhlakansalle.

– Ilolla toivotamme kaikki tervetulleeksi ensi vuonna Kuopioon kesäjuhlille 5.–7.7.2019.

Edellisen kerran kesäjuhlat järjestettiin Kuopiossa vuonna 2013. Annalalle tämä on jo kahdeksas kerta kesäjuhlaisäntänä.

Karoliina Leikkari

Artikkelikuva: Mika Tapio (vas.) luovutti kesäjuhlien kapulan Tapio Annalalle, joka isännöi Kuopion kesäjuhlia ensi vuonna. Kuva: Karoliina Leikkari