Salasana unohtunut?

Tampereen Vapaakirkkoseurakunta järjestää uudenvuoden aattona kaikille avoimen tapahtuman, Keidasjuhlan. Maanantaina 31. joulukuuta juhlistetaan paitsi vuoden vaihtumista, myös vastikään valmistuneita Keidas-tiloja. Tampereen Vapaakirkkoseurakunnan omistamalle tontille rakennettiin kerrostalo ja seurakunta sai uudistettuja tiloja käyttöönsä.

Ajatus uudenvuoden juhlaan syntyi noin vuosi sitten, kertoo tapahtuman toinen tuottaja Kaisu Paloheimo. Aikaisempina vuosina Pirkkahallissa (nykyisin Tampereen messu ja urheilukeskus) järjestettiin kristittyjen yhteisiä uudenvuoden tapahtumia, eikä niiden loputtua vastaavia tilaisuuksia enää ollut Pirkanmaalla.

– Siinä on mielestäni markkinarako, hän toteaa.

Paloheimo oli ryhtynyt jo suunnittelemaan uutta tapahtumaa, kun seurakunnassa todettiin sen osuvan yksiin Keidas-hankkeen valmistumisen kanssa. Niinpä tapahtumapaikaksi valikoituivat seurakunnan uudistetut tilat.

Maanantaisen juhlan ytimessä on ilo, Kaisu Paloheimo kertoo. Kirkkosalissa järjestetään ”uudenvuoden jamit”, jotka alkavat lasten Jylistys-juhlalla ja toimintapisteillä ja jatkuvat Tampere ylistää -juhlalla. Mukana on ylistyksenjohtajia eri seurakunnista, ja ylistys jatkuu aina puoleen yöhön saakka.

Samaan aikaan Hildén-salissa kuullaan puheenvuoroja, joiden teemana on rohkaisu alkavaa vuotta varten. Paikalle on kutsuttu sielunhoitoon erikoistunut pastori Petri Välimäki, kansanedustaja Päivi Räsänen ja Patmos-lähetyssäätiön toiminnanjohtaja Pasi Turunen. Vapaakirkon puolelta puhujana on Suomen teologisen opiston opettaja Tommi Karjalainen. Paneelikeskustelun jälkeen ilta päättyy Marianne Salmisen iltakonserttiin.

Keidasjuhla haluttiin järjestää kristittyjen yhteiseksi, seurakunta- ja kirkkokuntarajat ylittäväksi tapahtumaksi muusikoita ja puhujavieraita myöten. Kyseessä ei varsinaisesti ole evankelioiva tilaisuus, mutta Paloheimon mukaan satunnaiset uudenvuoden juhlijat ovat tervetulleita mukaan.

– Musiikki on laadukasta, lavalla on ammattilaisia ja puoliammattilaisia muusikoita, ja kukin puhuja on dynaaminen ja osaava, joten kuka tahansa voisi tulla seuraamaan, hän uskoo.

Ainoa kysymys koskee kävijämäärää, josta Kaisu Paloheimo ei osaa sanoa mitään ennakkoon. Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille. Haasteeksi voi muodostua Hildénsalin vetävyys, jos puhujat vetävät paikalle suuremman väkijoukon.

– Katsotaan sitten, miten käy: ollaanko positiivisen ongelman edessä, Paloheimo naurahtaa.

 

Keidasjuhla järjestetään Tampereen Vapaakirkkoseurakunnassa maanantaina 31. joulukuuta kello 16–00. Keidas-hankkeen kiitosjuhla järjestetään jo sunnuntaina 30. joulukuuta kello 11.

SVL

Kuva: Kaavakuva vielä suunnitteilla olleesta Keidas-hankkeesta.