Salasana unohtunut?

”Ota mitä vaan, vaikka ruumiini. Sieluni kuuluu toiselle.”

Ida Boisin ravisteleva kappale ”Nassara” kaikui Teopoliksen ruokasalissa. Neljännen, Nassara-nimisen levyn julkaissut laulaja ja lauluntekijä esitti kappaleitaan ja kertoi niiden taustoista.

Pöytien ääreen kokoontuneet ihmiset kuuntelivat liikkumatta, kun kesäjuhlien lauantai-iltana vietettiin aikuisten illanistujaisia sydäntä murtavien asioiden äärellä.

Mitä Nassara tarkoittaa?

Nassara on pilkkanimi, jota käytetään kristityistä Lähi-Idässä. Illan puolivälissä Open Doors Finland -järjestön toiminnanjohtaja Miika Auvinen kertoi vainotuista kristityistä Syyriassa ja Irakissa. Järjestö toimii osana maailmanlaajuista Open Doors -avustusjärjestöä, joka tukee vainottujen seurakuntien tekemää avustustyötä.

Tositarinat ja Ida Boisin levyn nimikkokappale toivat kaukana olevien kristittyjen tuskan lähelle kuulijoita. Illan päätteeksi oli mahdollisuus kirjoittaa vetoomus Lähi-Idän kristittyjen puolesta.

Herkkää tulkintaa

Ida Boisin herkät ja rehelliset kappaleet kertoivat kristityn elämästä, joka on usein täynnä avoimia kysymyksiä. Sanoissa ja vahvoissa tulkinnoissa kaikui myös syvältä nouseva toivo ja luottamus Jumalan armoon, joka kantaa kaiken läpi.

Kun tuli ”Siskot ja veljet” -kappaleen aika, Ida kertoi kirjoittaneensa sen rohkaisuksi, jotta kantaisimme siskojen ja veljiemme taakkoja. Heidän taakkojansa, jotka ovat meitä lähellä ja heidän, jotka ovat kaukana.

Anna Kangasjärvi

Artikkelikuva: Ida Bois kertoi tarinoita uutuuslevynsä takaa. Kuva: Anna Kangasjärvi