Salasana unohtunut?

Vapaakirkkona saamme olla ylpeitä hyvin järjestetyistä lasten juhlistamme. Monilla muilla hengellisillä kesäjuhlilla Suomessa ei lapsille ole järjestetty toimintaa näin laajassa mittakaavassa mitä meillä on.

Tänä vuonna hieman yli 400 3–10-vuotiasta lasta osallistui heille järjestettyihin ohjelmiin ja toimintoihin Tampereen entisen yleisen sairaalan tiloissa aivan Teopoliksen pihapiirissä.

Popcorn-rukousta

Taaperoille oli oma leikkisoppi. Kuva: Markku Pitkänen

Itse sain olla mukana HopeLop-lastentarhassa, joka huolehti 3–6-vuotiaiden lasten ohjelmasta ja hoidosta. Tärkeimpänä ohjenuorana lasten juhlia järjestettäessä on turvallisuus. Haluamme pitää mahdollisimman hyvää huolta perheidemme pienimmistä ja tärkeimmistä aarteista.

Lasten juhlien opetusten pääsanoma oli, että Jeesus rakastaa meitä. Hänen kanssaan olemme turvassa. Opettelimme lasten kanssa yhteisiä popcorn-rukouksia, joissa rukoilimme eri maiden ja omien perheidemme puolesta. Yhteiset leikkilaulut saivat lapset mukaan leikkimään ja laulamaan.

Ohjelman jälkeen siirryimme leikkimään. Tarjolla oli legoja, pikkuautoja sekä kotileikki ja askartelua. Kauppaleikissä kävi kova kuhina, maitopurkit ja kanamunat menivät kaupaksi. Rauhallisessa huoneessa pääsi kuuntelemaan satuja ja pelaamaan lautapelejä.

Varmasti suosituimmat toimintapisteet olivat potkuautorata, pomppulinna ja temppurata. Niissä sai purkaa energiaa. Autoradalla oli myös aina paikalla poliisi hoitamassa liikenteen valvontaa.  Käytävillä tulikin vastaan iloisia lapsia päät hiestä märkinä.

Leikkitalkoisiin mukaan

Yleisesti lastentarhan ilmapiiri oli iloinen ja välitön ja sekä lapset että aikuiset viihtyivät siellä hyvin. Sen takia haluankin rohkaista mahdollisimman montaa suuntamaan ensi vuonna Porissa lasten juhliin. Lasten juhlat eivät toteudu ilman turvallisia aikuisia. Ja sinä voisit olla yksi heistä.

Ilmoittaudu talkoolaiseksi ja pääset leikkimään. Mielestäni oikein hyvä diili. Perheidemme lapset ovat ihania ja heidän kanssaan on mukava touhuta. Nähdään ensi vuonna juhlilla!

Hanna Koivunen

Kuva: Markku Pitkänen