Salasana unohtunut?

HopeKidsin ohjelmassa lapset pääsivät suunnistamaan lähetyksen saloihin rasteilla perinteisten opetus- ja toimintahetkien lisäksi.

Rasteilla opittiin israelilaisesta lehtimajajuhlasta, nimen kirjoittamista nepaliksi ja laulettiin uusia lauluja. Suunnistusta järjestivät lavatiimi, Himalaja-aktio, Kehitysmaiden lasten koulutustuki ja King’s Kidsien Joyseed-ryhmä.

Puutyöt houkuttelivat

Tampereen Vapaakirkkoseurakunnan kesätyöntekijä Laura Hiekkanen vastasi HopeKidsin toiminnasta, joka keräsi ala-asteikäisiä ohjelmatuokioihin. Niissä laulettiin, rukoiltiin ja opittiin uusia asioita Raamatusta. Sanomat painottuivat SVN:n Polku316–vuositeemaan.

Sodankylän vapaaseurakunnan lapsityöntekijä Satu Kettunen johdatti lapsia profeetta Elisan elämän vaiheisiin. Aiheina olivat rukous, pelastuksen vastaanottaminen, Jeesuksesta kertominen ja luottamus Jumalaan vaikeissakin tilanteissa. Heidi Häkkinen opetti raamatunlauseita hauskoin leikein.

Opetukseen liittyvät sketsit sisälsivät rukoussovelluksen käyttöä, pizzan ja pelastuksen vastaanottamista, pallopelejä, palvelutehtäviä ja enkeleitä.

Puuhakas naulan naputus kertoi, että naulaustyö oli suosittua, samoin jakeiden opettelu, videopelipiste ja jalkapallo. Tarjolla oli myös keppihevosia, roolivaatteita, maalausta, askartelua, leikkimistä ja lukemista.

Yksi valvojista oli liikkuva rukouspiste, jolle lapset saattoivat kertoa rukousaiheitaan. Heidi ja Sonja Häkkinen musisoivat ja esittivät sketsejä. Kiovalainen kuoro esiintyi lapsille sunnuntaina.

219 lasta

Uutuutena kokeiltiin sähköistä järjestelmää ilmoittautumisessa. Perjantain alun kangertelun jälkeen se lopulta sujui melko hyvin. Lisäksi sisääntulon aikana leikittäjät puuhasivat lapsien kanssa, kunnes opetushetki alkoi.

Eri lapsia oli mukana kaikkiaan 219. Eniten keräsi lauantain iltapäivä eli 110 lasta. Vuokrattu sokkeloinen ja remontissa oleva tila asetti monet haasteet vastuullisille.

– Tiimi venyi onneksi ja pystyi luomaan lapsille onnistuneet juhlat, Hiekkanen toteaa.

Kaarina Rakkolainen

Artikkelikuva: Ala-asetikäisten ohjelmatuokioissa laulettiin, rukoiltiin ja opittiin uusia asioita Raamatusta. Kuva: Markku Pitkänen